С.Завалій та С. Тилик вітають О.КоваленкаУ порядку денному сорок сьомої сесії районної ради значилося більше 25 питань. Всі вони стосувалися поточних робочих моментів життєдіяльності громади району, тож і пройшло засідання у робочій атмосфері.

А розпочалося воно з невеликої урочистої частини, приуроченої Дню Конституції України.

Присутніх поздоровили зі святом голова райдержадміністрації С.Завалій та голова районної ради С.Тилик.

-У непростий час ми відзначаємо одне з головних державних свят, тому не влаштовуємо сьогодні гучних заходів, – сказав С.Завалій. - Країна на порозі важливих реформ, які повинні дати новий потужний поштовх розвиткові держави. Конституція – це інструмент збереження цілісності, консолідації суспільства. Всі ми повинні розуміти, що реалізація конституційних прав і гарантій значною мірою залежить від нас самих – від рівня нашої свідомості і відповідальності за майбутнє держави. Тож слід відкинути непорозуміння і політичні амбіції, об’єднавшись навколо головної мети – досягнення реальної незалежності України і добробуту народу.

До цих слів приєдналася і С.Тилик, яка зазначила, що гарантовані Конституцією права на життя, честь, гідність залежать від рівня нашої толерантності, поваги і мудрості. Лише об’єднаними зусиллями ми збудуємо державу, в якій пануватимуть мир, стабільність і добробут.

доповідає М.ЯновськийЗ нагоди Дня Конституції України ряд працівників були відзначені нагородами. Зокрема почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено Л.Утєву – адміністратора центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації. Грамотою райдержадміністрації нагороджено Л.Бабенко – начальника архівного відділу райдержадміністрації; Т.Притулу – заступника керівника апарату – начальника відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації; І.Шаповал – головного спеціаліста відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту райдержадміністрації. Подяку райдержадміністрації оголошено О.Білій – оператору комп’ютерного набору сектору контролю загального відділу апарату райдержадміністрації та О.Коваленку – завідувачу сектору з питань цивільного захисту відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного   захисту райдержадміністрації.

Пленарне засідання сесії розпочалося з повідомлення голови районної виборчої комісії С.Субботньої, яка оголосила, що депутат районної ради О.Мишоловка звернувся з заявою про складення депутатських повноважень, оскільки він вже не є громадянином України. У зв’язку з тим, що він був обраний до районної ради за партійним списком КПУ, у відповідності з законодавством замість нього депутатом стає наступний у списку кандидат – Д.Гончарук.

 С.Тилик вручила Дмитру Васильовичу посвідчення депутата районної ради, колеги привітали його оплесками.

Серед найважливіших питань порядку денного були звіти про виконання функціональних обов’язків, фінансово-господарську діяльність, збереження та ефективне використання майна за 2014 рік, з якими виступили головний лікар комунального закладу «Петрівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Г.Кім та головний лікар центральної районної лікарні М.Яновський, а також інформація начальника фінансового управління райдержадміністрації Г.Овдій «Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 27 січня 2015 року №598 «Про районний бюджет на 2015 рік». Депутати розглянули також питання «Про призначення начальника Петрівського ККП». Голова районної ради С.Тилик внесла пропозицію призначити на цю посаду В.Колісника. Цю пропозицію депутати підтримали одностайно. З решти питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.

В «різному» депутат районної ради Л.Затинацька внесла пропозицію звернутися до обласної ради та голови обласної державної адміністрації з клопотанням звернути увагу на жалюгідний стан доріг обласного значення, в першу чергу в напрямку на Кривий Ріг через Червонокостянтинівку та Луганку. Депутати одноголосно підтримали цю пропозицію, внісши деякі доповнення до тексту звернення, яке буде підготовлено уже на початку наступного тижня.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: С.Завалій та С. Тилик вітають О.Коваленка; доповідає М.Яновський.