Шановні мешканці Кіровоградщини!

Щиро вітаю вас із великим національним святом – Днем Конституції України!

19 років тому Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення та світовий досвід, прийняла Конституцію України. Новий Основний Закон нашої держави став міцною, реальною основою розбудови нашої незалежності, становлення демократії, правопорядку і законності.

Шановні представники молоді району!

Від щирого серця вітаємо вас із Днем молоді! Серед багатьох свят, які відзначає наша країна - воно особливе та унікальне, бо саме такою є молодість. Це  прекрасна, неповторна та одночасно відповідальна пора, коли людина вступає у самостійне життя, ухвалює свої перші власні рішення. Це та пора, коли маленька перемога стає запорукою життєвого успіху.

Молодість — це час мрій і надій, пошуку свого життєвого шляху, бажання діяти, дивувати світ своїми сміливими ідеями і досягненнями. Цей період треба приймати з вдячністю, намагатися використати всі переваги цієї прекрасної миті життя. Будьте активними, здобувайте знання, наполегливо працюйте над собою, будуйте плани.

Вам випало жити в непростий, але дуже відповідальний період, коли наша держава пробуджується, міцніє і саме ви маєте стати незамінною опорою, тим фундаментом на шляху розквіту й процвітання України.

З нагоди свята бажаємо усім молодим міцного здоров’я, успіхів у навчанні і роботі, творчої енергії, незалежних думок та сил, щоб втілити в життя все, до чого прагне ваш розум, душа і тіло.

Бажаємо всім щастя і віри у власні сили. Твердо знайте – молодість не вік. Молодість – це стан душі. Тож залишайтесь завжди молодими!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Конституція УкраїниЦієї неділі, 28 червня, петрівчани разом з усією Україною, відзначать День Конституції. Це особлива дата для кожного українця, адже саме в ніч з 27 на 28 червня у такому далекому вже 1996 році прийняття цього документа закріпило за нашою державою її суверенітет, територіальну цілісність, правові основи молодої незалежної України. Цей день наблизив нас до досягнення справжнього громадянського суспільства, де забезпечення прав і свобод людей завжди займає пріоритетне положення в системі соціальних цінностей.

На жаль, сам факт прийняття Конституції не означав беззаперечного її дотримання. За 96-м роком послідували роки владного беззаконня, свавілля міліції, бюрократії та корупції. Всі демократичні принципи, на яких ґрунтується основний документ нашої держави, часом цинічно ігнорувались, більшість з тих, хто були покликані охороняти Закон, підлаштовували його під власні потреби або і зовсім закривали очі на його існування, тож з’явилося інше негласне правило: Закон охороняє лише тих, хто володіє грошима та владою. Люди зневірились у силі Закону, в його беззаперечному контролі над усіма сферами життя в Україні.

 

У Петровому відзначили День державної служби

колективне фото на згадкуМинулого тижня в Україні відзначали День державного службовця. Звичайно ж, не лишились осторонь і петрівчани, тож в приміщенні сесійної зали Петрівської районної ради провели урочистості з нагоди цього святкового дня. Урочисте зібрання відкрила керівник апарату районної державної адміністрації Ольга Сємєхова. Вона привітала колег, побажавши здоров’я, сімейного благополуччя та мирного неба над головою, а затим передала слово голові районної державної адміністрації Сергію Завалію, котрий також, в свою чергу, привітав підлеглих і побажав терпіння та міцних нервів, адже без них, як зауважив голова, державному службовцю часом буває дуже скрутно. Сергій Володимирович нагадав учасникам зібрання, що вони виконують важку та відповідальну місію, і хоча їхні зусилля часто лишаються недооціненими, вони мають памятати, що від прийняття їхніх рішень залежить якість життя та благополуччя петрівчан.

Щойно в минулому номері районки ми розповіли, як у нашому районі продовжуватимуться роботи з благоустрою за сприяння конкурсної програми «Місто – нашими руками», започаткованої групою компаній «Метінвест», як до редакції надійшла ще одна приємна новина: конкурсна комісія «Метінвесту», уважно вивчивши кошториси представлених головою районної ради Світланою Тилик проектів, прийняла рішення про збільшення грантової підтримки проекту по ремонту терапевтичного відділення Центральної районної лікарні ще на 100 тис. гривень. Таким чином цьогорічна частка «Метінвесту» в заходах з благоустрою Петрівщини сягнула уже півмільйона гривень. Враховуючи ж той аспект, що керівництвом району активно вишукуються способи залучення інших джерел для вирішення найнагальніших потреб територіальних громад Петрівщини, зокрема й на той же благоустрій, маємо сподівання, що вже незабаром зовнішній вигляд наших населених пунктів та установ соціального призначення тішитимуть око оновленим і впорядкованим змістом, та викликатимуть єдине бажання – жити тут і трудитися на благо своєї родини, в ім’я розвитку і процвітання рідної землі. Як мовиться: лиш би не було війни… Хоча, як не гірко про це говорити, - з цим зараз маємо найскладнішу проблему. Та все ж віритимемо в краще – війна, як і усі інші негаразди та нестатки, теж обов’язково колись має закінчитися, бо по-іншому просто бути не може. А день завтрашній, нехай вже не для нас, так хоча б для наших дітей та онуків обов’язково стане щасливішим, заможнішим та благополучнішим.

На державному рівні є розуміння, що рішення щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги непопулярне і викликало серед громадян панічні настрої: як, мовляв, можна вижити, якщо сума, нарахована за спожиті газ, електроенергію та комунальні послуги, перевищує розмір пенсії чи зарплати? Тому надзвичайно важливо, щоб всі, хто має на те право, отримали субсидії, правильно оформили відповідні документи. Ця робота ведеться працівниками управління соціального захисту райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування.

Днями під головуванням заступника голови райдержадміністрації Т.Панети відбулося засідання координаційної комісії районної державної адміністрації з питань організаційної діяльності та методичного забезпечення спеціальних служб для надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Комісія розглянула заяви громадян на призначення субсидій та на призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Майбутнє України в надійних руках

Роман з мамою та сестрою Дашею - студенткою Київського університетуЦього року ми відзначаємо День молоді в атмосфері, далекій від святкової. Вже другий рік на території Донбасу точиться війна, тисячі українців заплатили своєю кров’ю за недолугість, нерішучість, а часто і зраду політиків та керівників держави. Головний тягар війни ліг на плечі простих молодих хлопців і дівчат. Про одного з тих, хто є втіленням кращих рис нашої молоді, сьогоднішня наша розповідь.

Роман Бурковський практично ровесник незалежної України – народився 2 жовтня 1990 року в простій трудовій сім’ї. Батько працює в галузі сільського господарства, приватний підприємець, мама – працівник газової дільниці.

Роман після закінчення Національного транспортного університету працював менеджером транспортної логістики в одній з Дніпропетровських компаній. Оскільки в університеті була військова кафедра, Роман отримав звання лейтенанта запасу, тож після мобілізації 3 квітня 2014 року був призначений командиром взводу переносного зенітно-ракетного комплексу «Игла» 93-ї механізованої бригади. Впродовж першого місяця тривали навчання на полігоні: пуски ракет, бойове злагодження. Після цього підрозділ був направлений в зону АТО.

С.Завалій і С.Тилик вітають учасників заходу

Саме у той час, коли літо перебуває у самому зеніті, а природа буяє яскравими фарбами, ми відзначаємо професійне свято медичних працівників - людей, які перебувають поряд з нами в найвідповідальніші моменти нашого буття: як під час першого крику новонародженого, так і в хвилину останнього подиху того, хто назавжди відходить у вічність. З цієї нагоди у залі засідань районної ради минулого тижня відбувся захід з вшанування працівників галузі охорони здоров’я району.

Учасників зібрання привітали зі святом і побажали усього найкращого голова райдержадміністрації С.Завалій  та голова районної ради . Вони висловили щиру вдячність лікарям, працівникам середньої медичної ланки і обслуговуючому персоналу лікувальних закладів району за терпіння та самовіддану працю, яка, на жаль, ще не так, як годилося б, винагороджується. Керівництво району докладає зусиль, аби поліпшувати матеріальну базу, створювати належні умови для роботи медиків і хворих, які змушені до них звертатися. С.Тилик повідомила, що наш район виграв ще кілька грантів у конкурсі компанії «Метінвест» на заміну вікон і ремонт приміщень райлікарні, що значно поліпшить умови роботи і перебування хворих. Присутні оплесками зустріли цю звістку.

перекриття даху ЗАВуЗбирання врожаю є вінцем хліборобської праці, тож до цієї кампанії готуються не лише жниварі і кормозаготівельники, а й працівники току та будівельники. Старання усіх спрямовані на те, щоб швидко і без втрат хліб потрапив до комори, а тваринництво було достатньо забезпечено кормами. Ще з ранньої весни у СВК «Агрофірма «Маріампольська» розпочали капітальний ремонт зерноочисного комплексу. Демонтаж виконували його оператори Володимир Солодеєв та Віктор Негря. Після того, як фахівці зерноочисного обладнання встановили нові механізми, свою роботу по заміні вікон та ремонту даху виконала місцева будівельна бригада у складі Сергія Семенчука, Володимира Герасименка, Олександра Чирука, Володимира Коробчука та водія автокрана Миколи Бобуха.

У зв’язку з прийняттям Зaкoну Укрaїни від 28 грудня 2014 р. № 76-VIII “Прo внeсeння змін тa визнaння тaкими, щo втрaтили чинність, дeякиx зaкoнoдaвчиx aктів Укрaїни” та відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 04 червня 2015 року № 389 «Прo зaтвeрджeння Пoрядку нaдaння пільг oкрeмим кaтeгoріям грoмaдян з урaxувaнням сeрeдньoмісячнoгo сукупнoгo дoxoду сім’ї» з 01 липня 2015 року oкрeмим кaтeгoріям грoмaдян пільги з oплaти пoслуг зa кoристувaння житлoм (квaртирнa плaтa, плaтa зa пoслуги з утримaння будинків і спoруд тa прибудинкoвиx тeритoрій), кoмунaльниx пoслуг (цeнтрaлізoвaнe пoстaчaння xoлoднoї вoди, цeнтрaлізoвaнe пoстaчaння гaрячoї вoди, вoдoвідвeдeння, гaзo- тa eлeктрoпoстaчaння, цeнтрaлізoвaнe oпaлeння, вивeзeння пoбутoвиx відxoдів), пaливoм, скрaплeним гaзoм, тeлeфoнoм, a тaкoж пoслуг із встaнoвлeння квaртирниx тeлeфoнів (дaлі — пільги) надаватимуться з урaxувaнням сeрeдньoмісячнoгo сукупнoгo дoxoду сім’ї.

З 19 червня на території Кіровоградської області стартувала оперативно-профілактична операція «Швидкість – Обгін».

Незважаючи на вжиті практичні дії, зосереджені на попередження дорожньо-транспортного травматизму, проведення профілактичних заходів, спрямованих на зменшення тяжкості наслідків дорожніх аварій, ситуація на шляхах області погіршується. Так, на початку курортно-оздоровчого сезону збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод, причинами яких стали перевищення водіями встановленої швидкості руху та порушення ними правил обгону.

Поступилися у рівній боротьбі

З поразки у виїзному матчі від команди «Балкани» з Одещини розпочали свої виступи у другій частині групового етапу чемпіонату України 2015 року серед аматорів футболісти «Інгульця». На два м’ячі, забиті господарями у першій половині гри, наші земляки відповіли голом Романа Кретова на 70-й хвилині зустрічі. Більшого досягти, на жаль, не вдалося, отож підсумковий рахунок 1:2 не на нашу користь. Разом з тим, маємо зазначити, що цей поєдинок наша команда проводила, фактично, резервним складом, оскільки після отримання атестата на виступи в другій лізі ПФЛ, гравці, які потрапили до заявки в цьому турнірі, вже не мають права виступати в аматорській першості. Втім, і наші резервісти у звітному поєдинку виглядали цілком достойно, незважаючи на те, що «Балкани» - це досить грізний, непоступливий колектив, який посідає зараз першу сходинку в групі. Схоже, для того, щоб досягти бажаного для себе результату, нашим хлопцям просто не вистачило ігрової практики, адже в попередніх іграх вони, фактично, перебували «в тіні» своїх більш досвідчених партнерів, хіба що інколи виходячи на заміну.