перекриття даху ЗАВуЗбирання врожаю є вінцем хліборобської праці, тож до цієї кампанії готуються не лише жниварі і кормозаготівельники, а й працівники току та будівельники. Старання усіх спрямовані на те, щоб швидко і без втрат хліб потрапив до комори, а тваринництво було достатньо забезпечено кормами. Ще з ранньої весни у СВК «Агрофірма «Маріампольська» розпочали капітальний ремонт зерноочисного комплексу. Демонтаж виконували його оператори Володимир Солодеєв та Віктор Негря. Після того, як фахівці зерноочисного обладнання встановили нові механізми, свою роботу по заміні вікон та ремонту даху виконала місцева будівельна бригада у складі Сергія Семенчука, Володимира Герасименка, Олександра Чирука, Володимира Коробчука та водія автокрана Миколи Бобуха.

Роботи вже на завершальному етапі. Слід відмітити, що в господарстві діє чотири подібні ЗАВи, три з яких були відремонтовані кілька років тому. З метою збереження збіжжя у господарстві проводиться цілий комплекс робіт, зокрема дуже важливою серед них є дегазація складських приміщень.

кранівник Микола БобухУ рамках підготовки до жнив добре потрудилися всі механізатори. Вони, разом зі слюсарями, уже поставили на лінійку готовності вісім комбайнів, а до збирання пізніх культур надійде з капітального ремонту ще один «Джон Дір». Дбають у господарстві і про поліпшення побутових умов праці.

Вчасно і якісно проведені агротехнічні заходи по захисту рослин та рясні червневі дощі дали змогу колоскам ранніх зернових набрати вагу, і це додає оптимізму трудівникам, котрі розуміють, що від їхньої професійної і добросовісної праці слід очікувати добробуту для всієї громади села.

 

 

працівники току Анна Михайлюк, Віктор Негря, Анатолій Лютий, Володимир Солодеєв, Олександр Оришака, Світлана Ганзінахлібороби Анатолій Коваленко, Михайло Хворост, Володимир Сидоренко, Володимир Рубан побутове приміщення на току

Сергій АНДРУСЕНКО

На знімках: перекриття даху ЗАВу; кранівник Микола Бобух; працівники току Анна Михайлюк, Віктор Негря, Анатолій Лютий, Володимир Солодеєв, Олександр Оришака, Світлана Ганзіна; хлібороби Анатолій Коваленко, Михайло Хворост, Володимир Сидоренко, Володимир Рубан; побутове приміщення на току.