З 19 червня на території Кіровоградської області стартувала оперативно-профілактична операція «Швидкість – Обгін».

Незважаючи на вжиті практичні дії, зосереджені на попередження дорожньо-транспортного травматизму, проведення профілактичних заходів, спрямованих на зменшення тяжкості наслідків дорожніх аварій, ситуація на шляхах області погіршується. Так, на початку курортно-оздоровчого сезону збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод, причинами яких стали перевищення водіями встановленої швидкості руху та порушення ними правил обгону.

Зокрема, з початку нинішнього року на території краю сталася 101 дорожньо-транспортна пригода, у яких 26 людей загинули та 123 були травмовані.

Кожен учасник дорожнього руху і, передусім, ті, кому доводиться управляти транспортними засобами, знає і розуміє, що автомобіль – це взагалі предмет підвищеної небезпеки. Якщо ж взяти до уваги стан сьогоднішніх наших автошляхів, то, говоритимемо відверто, цю небезпеку слід множити щонайменше удвічі. Тож за таких обставин абсолютно незрозумілими і нерозсудливими виглядають дії окремих водіїв, які злісно порушують швидкісний режим, не лише наражаючи самих себе на загрозу смерті або ж каліцтва, а ще й ставлячи під таку загрозу життя і здоров’я своїх пасажирів, а також інших учасників дорожнього руху.

У зв’язку з цим, з 19 по 28 червня на території області проводиться оперативно-профілактична операція «Швидкість – Обгін», у ході якої працівники Державтоінспекції особливо прискіпливо відстежуватимуть дотримання водіями швидкісного режиму та правил здійснення обгону. Та все ж кожен, хто сідає за кермо, має усвідомлювати, що найкращим контролером ваших дій повинна стати власна розсудливість і поміркованість, а також розуміння того, що дорога зухвальства та  недбалості не прощає, тож хвилинна бравада може закінчитися трагедією, яку вже ніколи не вдасться виправити, і яка спроможна забрати життя або довічно зламати долю. Не забуваймо ж про це!

Наталія РУДЯЧЕНКО, інспектор ВДАІ громадської безпеки, капітан міліції