Щиро вітаю вас зі святом весни, любові – із Міжнародним жіночим днем – 8 Березня!

Щороку, на початку весни, ми вітаємо усіх матерів і бабусь, сестер і доньок із їхнім святом, із 8 Березня. Вже звичним стало ототожнення весни і цього свята із символічним оновленням в природі і в думках людей. Зараз, як ніколи раніше, ми чекаємо на добрі зміни, і хочемо, щоб вони прийшли вже з цією весною. І не треба довго гадати, якому подарунку зраділи б усі українські жінки. Усі ми прагнемо мирного спокійного життя у міцній незалежній Україні.

Любі жінки - добрі, лагідні, мужні і вразливі, такі хоробрі і такі тендітні, Ви надихаєте нас на рішучі кроки і вчинки, Ви додаєте волі до життя нашим захисникам на Сході. І ми не втомлюємося захоплюватися Вашим умінням любити і чекати.

Нехай незламними будуть Ваші терпіння і віра у добро. Нехай відповіддю за тепло, яке Ви даруєте оточуючим, будуть турбота і опіка від коханих чоловіків, від ваших діток, рідних та близьких. 

Миру, здоров’я, радості, достатку та затишку у ваших родинах.

З повагою, голова обласної державної адміністрації, Сергій Кузьменко

Щиро від усього серця вітаю Вас з Міжнародним днем 8 Березня!

Барвистим рушником уже стелиться весна. Сонячним променем, пташиним щебетом приходить пора, яка символізує собою оновлення. 

Прикметно, що саме на цей час припадає Ваше свято, адже кожна із Вас несе світу нове життя, спонукає до нових звершень.

Сьогодні, як ніколи, на вас велика надія. На Ваших тендітних плечах лежить основний тягар негараздів.

Споконвічні берегині людського роду, Ви ні на секунду не забуваєте про свою місію. Як і багато років тому, Ви знаходите в собі сили опікуватися кожним, хто цього потребує. Ви і рятуєте наших захисників від тілесних ран, і загоюєте їхні рани душевні, трудитесь нарівні з чоловіками безпосередньо в гарячих точках і в тилу. На все у Вас вистачає мужності і снаги.

Дай Вам, Боже, здоров’я і благословення! А ми - чоловіки - будемо в усьому Вам опорою.

Нехай доля усміхається Вам трояндами і вклоняється тюльпанами. Нехай березневий вітер принесе кожній із Вас те, що омріяли.

Миру Вам, благополуччя Вашим родинам, щасливої доля Вашим дітям!

Слава Україні!

З повагою, голова Кіровоградської обласної ради, Олександр Чорноіваненко

Вітаю вас з нагоди чудового весняного свята - 8 Березня! Усе найсвітліше, що є у нашому житті – весна, радість, щастя, кохання, пов’язане з Жінкою – берегинею роду людського. Глибока вам шана і низький уклін!

Бажаю вам жіночого щастя! Хай весна дарує ще більше краси, молодості, здоров’я, чудового настрою, душевної гармонії, захоплення, багато кохання та вільного часу для себе і сім’ї. Нехай всі мрії збуваються! Усім міцного здоров”я та щасливих посмішок!

О.Гіюк, голова районної організації ветеранів України.

Ранньої весни приходить до нас прекрасне хвилююче свято – 8 Березня.

Оживає природа, народжуються нові надії, - справді, важко було б знайти більш чудову нагоду, аби принести хвалу і подяку Жінці, яка сама несе в собі продовження життя, без якої не було б на світі стільки тепла, щастя, любові!

Хай веселою посмішкою починається кожен Ваш день, хай щастям сяють Ваші очі, кохання та радість завжди наповнюють Ваше життя. 

Нехай не полишає Вас радість родинного тепла, а злагода, мир і добробут панують у Ваших оселях.

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Щиро і сердечно вітаю Вас із святом весни – Міжнародним днем прав жінок і миру!

Нехай прекрасні почуття зігрівають Ваші серця і дають наснагу та натхнення для нових звершень, а лагідна посмішка весняного сонця дарує Вам міцне здоров’я, красу, родинне тепло і затишок.

Залишайтеся завжди такими ж неповторними та чарівними, успішними та професійними.

Заради Вас, в ім’я Вашого щастя і любові відбуваються і великі діяння, і повсякденні справи. І сьогодні Ви надійна опора і підтримка наших захисників Вітчизни.

Миру, добра і злагоди Вам і Вашим родинам.

З повагою народний депутат України Анатолій Кузьменко

Сергій ПаскевичЛюба моя нене! Ніколи раніше не писав тобі листів: ні під час навчання в Київському університеті, ні пізніше - коли за покликом долі працював у Чорнобилі та став жити за сотні кілометрів від рідного Петрового!

Однак часи змінились. Сьогодні моя Батьківщина в стані війни, а я - в лавах Збройних Сил України. За незбагненним велінням долі, яким кожен з нас іде по життю, мені довелось змінити свій затишний кабінет наукового інституту на армійську казарму. А загадковий світ досліджень - на вивчення та опанування зброї та бронетехніки. Я розумію, скільки хвилювань та смутку віднедавна оселилось у твоєму серці. Я здогадуюсь, з якими думками ти починаєш кожен свій ранок і з якими лягаєш спати. У світі не існує слів, які б могли заспокоїти маму, коли її дитина на війні. Однак я гадаю, що все буде добре, і твої очі вже не знатимуть сліз, коли я приїду після закінчення війни до рідного двору.

відбулися проводи чергової групи мобілізованих на військову службуМинулого вівторка – 3 березня – відбулися проводи чергової групи мобілізованих на військову службу. Захисниками Вітчизни, яка потерпає від агресії  Росії, стали ще 17 наших земляків. 

Як завжди, з коротким інструктажем перед ними виступив начальник відділення Олександрійського об’єднаного військо комісаріату О.Откидач. З напутніми словами до майбутніх бійців звернулися голова районної організації ветеранів України О.Гіюк та голова районного волонтерського руху А.Горністова. Вони побажали воїнам успішної служби і переможного повернення додому живими і неушкодженими.

Протоієрей Д.Городецький та ієрей М.Царук відслужили службу Божу, окропили мобілізованих свяченою водою і вручили їм натільні хрестики й іконки. Отець Дмитрій нагадав, що, якщо і доведеться брати участь у бойових діях, то необхідно пам’ятати, що захист Батьківщини – це священний обов’язок воїна, але, навіть стріляючи у ворога, не можна впускати в серце злобу і ненависть. Слід завжди залишатися людиною, пам’ятати, що невиправдана жорстокість – це гріх, який Господь може не простити.

Прийміть найщиріші вітання зі святом 8 Березня! 

Це свято, коли чоловіки приносять хвалу жінці, без якої наш рід не міг би зайняти гідне місце у світі. Ваше тепло і ласку ми приймаємо як найдорожчу нагороду, розуміючи при цьому, як багато заборгували перед вами за ваше терпіння, працю, турботу про близьких і улюблених людей! Ви прикрашаєте наше буття яскравими фарбами, надихаєте нас на нові звершення.

Нехай прекрасні почуття зігрівають ваші серця, нехай ваша доля буде щедро осінена теплом і любов’ю, а серце зігріте занепокоєнням і увагою рідних і близьких. 

Ігор Педан, Петрівський селищний голова

Ваша активність, щоденні самовіддані зусилля – запорука успішної діяльності усього району. Висловлюю вам глибоку шану, повагу та визнання!

Бажаю трудівницям, пенсіонеркам та дівчатам справжнього щастя, кохання, здоров’я та добробуту. Нехай оминають ваші оселі біди і негаразди, а залишаються лише пахощі квітів, сонячне тепло і любов дружніх сердець.

Олександр Поворознюк, депутат районної ради.

У цей світлий день прийміть найщиріші вітання з прекрасним весняним святом краси і любові – 8 Березня. Це свято пробудження природи, свято початку весни.

Світлий образ прекрасної половини людства завжди був символом світу, домашнього вогнища, сімейного благополуччя. Тому за всіх часів найтепліші і ласкаві слова були присвячені саме жінці.

Доземний уклін вам за сумлінну працю, розуміння, сердечність, милосердя, якими сповнені ваші ніжні душі! Хай множиться щастям ваше життя, кохайте і будьте коханими! Здоров’я вам, родинного затишку, добробуту, гарного настрою на довгі літа!

Олександр Поворознюк, генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

Прийміть щирі вітання з гарним весняним святом – 8 Березня!

Зичимо вам великого земного щастя, міцного здоров’я, завжди гарного настрою, весняної молодості, ніжності і чарівності. Щоб кожен день для вас був сонячним, радісним і неповторним. Нехай у ваших домівках панують мир, взаєморозуміння і злагода, у серцях – добро і любов, у справах – мудрість.

Бажаємо світла ранкового, радості в хату,
Друзів багато не тільки у свято,
Цвіту над світом, плоду на вітах,
Щастя, здоров’я на многії літа!

Дирекція та профком ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

Нехай весна наповнить ваші серця радістю і любов’ю, лагідним щебетанням пташок, зігріє вас ласкавими променями сонця, а перші весняні квіти милують погляд!

Бажаю вам щастя, здоров’я, удачі, сімейного благополуччя та приємних сюрпризів від коханих!

Нехай вам завжди посміхається доля,
Хай шириться простір для сонячних мрій.
Хай низько вклоняються квіти довкола,
Бо Ви у цей день – королеви весни!

Ніна Цапенко, Ганнівський сільський голова

Будьте завжди бажані, веселі, красиві. Щастя вам, здоров’я та кохання. І нехай чоловіки будуть біля ваших ніг не тільки в цей день, але й в усі інші 364 дні на рік!

Бажаю вам великого жіночого щастя, добра, любові. Нехай у вашому домі будуть спокій та добробут, а ваші серця будуть зігріті теплом та повагою рідних і близьких. Зі святом весни вас!

Катерина Галуган, депутат районної ради

Прийміть найкращі сердечні вітання з чудовим весняним святом – Днем 8 Березня!

Зичимо вам, дорогі, здійснення найзаповітніших мрій, земного жіночого щастя, міцного здоров’я, благополуччя і достатку.

Хай веселою посмішкою починається кожен ваш день, хай щастям сяють ваші очі, кохання та радість завжди наповнюють ваше життя. Нехай ніколи не полишає вас радість родинного тепла, а злагода, мир та добробут панують у ваших оселях.

Петрівська сільська рада

Прийміть найщиріші вітання з 8 Березня!

У цей весняний день ми висловлюємо вам слова захоплення і любові, поваги і подяки.

Хай нова весна дарує вам радість, упевненість, щастя і кохання.

Хай всміхаються троянди,
Хай тюльпани шлють уклін,
Хай освячує кохання
Птахів щебет передзвін.

Віктор Волков, директор ПП «Дружба»

Сердечно вітаємо вас із весняним святом – 8 Березня!

Без вас, любі, не було б стільки світла, любові і тепла, ви наповнюєте будні яскравими фарбами, спонукаєте до шляхетних вчинків і добрих справ. Нехай вас завжди оточує турбота чоловіків, а прекрасні почуття дають натхнення для нових успіхів і життєвих перемог.

Бажаємо вам щастя, здоров’я, здійснення мрій та сподівань. Хай у ваших оселях панують мир, добробут, любов та злагода.

Дирекція ТОВ «Верес»

Прийміть наші щиросердечні вітання з нагоди свята – Міжнародного жіночого дня.

Нехай ваше невичерпне багатство – одвічна жіноча мудрість, вміння розуміти і підтримувати, дарувати віру і любов розквітає новими барвами наперекір усім перешкодам. Бажаємо святкового настрою, міцного здоров’я, нев’янучої краси та незрадливої чоловічої любові.

Хай пісня дзвінка виграє на вустах,
Хай смутку ніколи не буде в очах!
Хай будуть із вами настрій і сила,
А доля хай буде багата й щаслива!

Чечеліївська сільська рада

Ви оточуєте нас добротою і любов’ю, зігріваєте наші серця та душі. 

Від усієї душі зичимо вам великого жіночого щастя, любові, добра, поваги, доброго здоров’я, гарного настрою. Бажаємо кожній із вас завжди бути усміхненою, сповненою надій та оптимізму, завжди бути бажаною, веселою, красивою, щасливою та коханою.

Малинівська сільська рада.

Прийміть найкращі сердечні вітання з чудовим святом – 8 Березня!

Бажаємо вам вічної молодості, ентузіазму, міцного здоров’я, гарного настрою, сімейного благополуччя та кохання. Бажаємо, щоб кожен прийдешній день ви зустрічали з посмішкою, з передчуттям радості, із впевненістю і щиросердечним спокоєм! Єдності, згоди, миру і благополуччя вашим родинам!

Весна - це чудо в усмішках чарівних,
У морі квітів навкруги.
Ми вас вітаємо, царівни,
Найкращі, милі, дорогі!

Новостародубська сільська рада

З ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове жіноче свято – 8 Березня. Цей день несе у світ ніжність і красу. Адже усе найдорожче, що є у нашому житті – щастя, радість, надія, кохання, пов’язане з жінкою.

Від усієї душі бажаємо жіноцтву величезного жіночого щастя, любові і добра! Нехай поруч з вами завжди будуть лише гідні люди, а серед них – чоловік, з яким будуть не страшні будь-які негоди! 

Зеленська сільська рада

Щиро вітаємо вас із святом 8 Березня! Бажаємо вам весняного яскравого настрою, джерельно-ніжних почуттів, квітучої краси та душевної гармонії! Хай вас підтримують та надихають рідні люди, розуміють та допомагають колеги, минають негаразди та непорозуміння. Хай доля збагачує вас життєвою мудрістю, енергією, натхненням та радістю сьогодення.

Нехай любов, розуміння та щастя стануть вашими вірними супутниками, а в оселях завжди пануватимуть злагода й добробут! Міцного здоров’я, щастя, благополуччя, подальших успіхів у будь-яких починаннях, щоденних справах, сміливих планах та сподіваннях.

Григорій Москалець, начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА,

Людмила Горбанець, голова районної профспілкової організації працівників освіти.

Бажаємо вам щастя й удачі, міцного здоров’я, здійснення мрій та бажань. Нехай кожен день ваш буде сонячним і радісним, нехай довкола розквітають квіти, завжди панують любов і гармонія. Будьте завжди усміхненими, сповненими надії та оптимізму.

В слові «березень» – нові надії,
Щира впевненість після зими.
То нехай же збуваються мрії,
На які сподіваєтесь ви.

Дирекція та профком ТОВ «Агрофірма «Маяк»

Бажаю безмежного щастя, сімейного благополуччя, достатку, впевненості у завтрашньому дні. Нехай ніколи вас не покидає надія на краще, в серцях буяє вічна весна, а кожна домівка повниться добробутом, теплом та радістю.

В житті хай доленька прекрасна
Сміється дзвінко кожен день,
Дарує успіхи і щастя,
Найкращих друзів та пісень!

А.Дорофеєв, генеральний директор

Нехай доля вам усміхається, як весняне сонечко, обходять стороною негаразди. Низький уклін вам за любов і ніжність, за повсякденну турботу і чуйність. 

Бажаємо вам міцного здоров’я, родинного щастя, наснаги у праці. Хай завжди в серці буде весна, ласкаві промені хай обігрівають душу, а чоловіки завжди оберігають, цінують і люблять вас. Будьте гарними та усміхненими.

Кохані, любі, чарівні жінки,
Ви - наші музи, витоки натхнення.
Про вас всі наші мрії потаємні.
Зі святом вас, найкращі квіточки!

Дирекція та профком ТОВ «Малинівське»

Бажаємо, щоб у кожній вашій родині були хліб і до хліба, щоб діти та онуки виростали добрими, слухняними, щасливими. Міцного здоров’я, добробуту, миру, сімейного благополуччя, радісних світанків бажаємо вам, дорогі жінки, бабусі, дівчата і дівчатка.

Нехай любов незгасно світить,
Хай сонце радісно сія,
Для вас – усі найкращі квіти
Та найласкавіші слова!

Дирекція ТОВ «Чечеліївське»

Шановних трудівниць та ветеранів праці з Днем 8 Березня!

Як проліски символізують початок весни, так і ви символізуєте початок життя - нового, прекрасного. Жінка – це священне ім’я, берегиня домашнього вогнища.

Бажаємо міцного здоров’я, добра, нев’янучої краси та усіляких гараздів вам і вашим родинам. Хай у ваших домівках буде щастя, достаток і радість, а янгол-охоронець від біди оберігає.

Дирекція та профком ПСП «Водянське»

Щиросердно вітаємо вас з Міжнародним жіночим днем 8 Березня!

Бажаємо весни в душі, тепла та затишку в оселі, гармонії, щастя та любові!

Саме ви оточуєте близьких людей любов’ю й увагою, і, незважаючи на численні турботи, пов’язані з роботою і родиною, даруєте їм спокій і щастя. Ви не забуваєте ділитися своїм теплом, підтримуючи добрим словом, надихаючи на подвиги, творчість, працю.

У це прекрасне свято від усієї душі бажаємо вам любові, добра, успіхів. Нехай там, де ви з’являєтеся, розцвітають посмішки і лунають компліменти.

Йосипівська сільська рада

Щиро та сердечно вітаю всіх жінок з нагоди весняного свята - 8 Березня!

Неперевершеною цінністю нашого буття є Жінка, у якій одвіку чарівність, ніжність та милосердя поєднуються з працелюбством і професіоналізмом.

Бажаю вам щастя та здоров’я, любові та радості, здійснення найзаповітніших мрій та сподівань, щоб завжди була поряд надійна підтримка вірних друзів, тепло і ніжність вашої родини, а рідна земля дарувала вам свою силу, додавала бадьорості та оптимізму на довгі роки життя!

Лілія Куницька, голова РК профспілки працівників АПК.

У нашому селищі проживає чарівна жінка – Галина Олександрівна Козловська. Вона працює диспетчером в пожежно-рятувальній частині майже 20 років. Колеги і односельці знають її як привітну і добру людину.

Народилася Галина Олександрівна в чарівному селі Церківка Долинського району Івано-Франківської області, але життя так склалося, що зовсім маленькою переїхала до села Войнівка Чутівського району Полтавської області, де й пройшли її дитячі роки. З далекого 1983 року Галина Олександрівна мешкає в смт. Петровому, а з 1995 року працює диспетчером в службі порятунку. Саме її голос чують першим всі ті, в кого сталося лихо, або потрібна допомога. В колективі її поважають за чесність, ввічливість, добросовісне ставлення до посадових обов’язків. А ще Галина Олександрівна завжди готова прийти на допомогу колегам, розрадити добрим словом і порадою.

талановита майстриня Надія Сторожук з онукою, сином та любов’ю до вишиванняЯк багато навкруги нас по справжньому талановитих людей, проте не всі можуть присвятити таланту все своє життя, як наприклад, це зробила чудова жінка Надія Сторожук. У свої вже вісімдесят два роки вона продовжує справу всього свого життя - вишивання. Любляча мати, бабуся, прабабуся, чудова майстриня та привітна господиня у своєму домі. Народилася вона в селі Секлетинівка, рано стала дорослою, бо вже в дванадцять років втратила матір, а батько ще раніше був репресований, потім в армію забрали брата. Загалом в сім’ї було шестеро дітей. Матір навчила всьому, що знала про вишивання, просто показала головне, а донька, вишиваючи з дитинства, стала майстринею цієї справи. Так просте захоплення переросло в талант, а пізніше стало центром внутрішнього світуНадія Андріївна. Найважче було пережити війну та страшний голод. Під час часи доводилося постійно ховатися в погребі, адже з неба нещадно летіли смертоносні удари ворога. Трапився випадок, коли в підвалі довелося провести цілий місяць, було дуже страшно і важко це витримати. Та все погане, зрештою, закінчується, закінчилось і це жахіття. А життя Надії Андріївни почало набирати оберти і невпинно бігти вперед.

Тетяна МартиненкоНа культосвітній ниві успішно веде просвітницьку справу директор Центральної районної бібліотеки Тетяна Мартиненко. За добросовісне виконання своїх обов’язків її портрет розміщено на районній Дошці пошани. 

Серед когорти працівників агропромислового комплексу, відзначених за багаторічну і сумлінну працю з нагоди профе-сійного свята, були і оператори машинного доїння ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Валентина Міркевич (Подяка Кіровоградської ОДА) та Оксана Магей (Печесна Грамота Петрівської РДА), яких ви бачите на передньому плані.

Серед когорти працівників агропромислового комплексу, відзначених за багаторічну і сумлінну працю з нагоди профе-сійного свята, були і оператори машинного доїння ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Валентина Міркевич (Подяка Кіровоградської ОДА) та Оксана Магей (Печесна Грамота Петрівської РДА), яких ви бачите на передньому плані.

ПумбНа депозитах українці тримають більше 190 млрд гривень і близько 13 млрд доларів США. Такі дані оприлюднив НБУ у свіжому звіті за січень. Це не дивно. В умовах зростання цін і нестабільності виявилося, що банківський вклад – чи не єдиний спосіб вберегти свої накопичення. Щоб із грошима було все спокійно, українці ретельніше, ніж будь-коли, підходять до вибору банку. Про оцінку банків у нинішніх умовах ми розмовляли з Себастіаном Рубаєм, заступником голови правління Першого Українського Міжнародного Банку (ПУМБ), польським експертом із 15-річним міжнародним досвідом у банківському та фінансовому секторі.

– Себастіане, як оцінювати надійність свого банку та на що звертати увагу?

Ніна Остапова (фото кінця 1980-х років)Свого часу ім’я Ніни Остапової, яку називали Петрівським соловейком, було відоме практично кожному жителю нашого району. Не було жодного Будинку культури чи клубу, поля чи тваринницького комплексу, тракторної бригади чи автопарку, де б не звучав її чарівний голос.

Народилася Ніна (у дівоцтві – Миколюк) на Вінниччині, в селі Гавришівці. З дитинства кохалася у пісні, була учасницею шкільної і сільської художньої самодіяльності, тож після школи довго не думала над тим, яку професію обрати – стала студенткою хормейстерського відділення Тульчинського культосвітнього училища.

Хлопчина з нашої Малинівки Юрій Остапов проходив військову службу на батьківщині Ніни. Якось у вихідний день, під час короткострокової відпустки, потрапив на концерт, у якому вона брала участь, і втратив спокій. Після знайомства не міг дочекатися наступного вихідного, а якщо не давали чергової відпустки, то ставала у пригоді споконвічна солдатська «самоволка», аби побачитися з коханою. Тож після демобілізації повернувся додому з Ніною.

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,
І голос твій нам душі окриля.
Встає в новій красі, забувши лихоліття,
Твоя, Тарасе, звільнена земля!

Ці рядки Василя Симоненка перегукуються із народним розумінням Тараса Шевченка - поета і людини. Адже для кожного українця Тарас Шевченко означає так багато, що створюється враження, ніби ми про нього все знаємо і він завжди з нами. Та це лише враження. Він невичерпний і нескінченний. Не тому, що він кращий від інших. У ньому наша історія, реальність. Україна - це Шевченко, Шевченко - це Україна.

Народився Тарас Григорович 9 березня 1814 року в с. Моринцях на Черкащині в сім’ї кріпаків. На початку XIX ст. Кирилівка і Моринці належали до маєтку Енгельгардта. Народився ж малий Тарас у хаті свого діда по матері Якима Бойка. За переказами хата існувала до 1918 року. Хрестили новонародженого 28 числа. Хрещеним батьком був Григорій Іванович Дяденко, житель села Моринці. Так записано в церковній книзі на 24-у аркуші, яка тепер зберігається в Київському державному музеї Т.Г. Шевченка. Ні ієрей, ні хрещений, ні батько з матір’ю  не могли уявити собі, що новонародженому Тарасові судилася доля особлива, слава всесвітня, слава навіки. У дитинстві Тарас часто ходив у гості до діда Якима в Моринці. Кажуть, дід багато розповідав йому про козацтво та гайдамаків, про залишки оборонних валів часів Ярослава Мудрого, про Наливайкову криницю, яка за переказами була викопана мужніми селянським ватажком Северином Наливайком ще у XVI ст. Розповіді діда будили уяву Тараса, викликали інтерес до історії рідного краю. З дитинства хлопець був допитливим, любив малювати, співати.

Від щирого серця вітаємо шановного ОЛЕКСАНДРА ГРИГОРОВИЧА ПОВОРОЗНЮКА з днем народження!

Летять роки, мов лебеді, у вирій
Життя іде, його не зупинить.
Прийміть вітання наші щирі
Ще до ста літ вам ми зичимо прожить.

З повагою громада с. Олександрівки.

Від щирого серця вітаємо шановного Олександра Григоровича Поворознюка з днем народження.

Бажаємо щастя безмежного, завзяття в роботі, поваги від людей.
І нехай здійснюються плани блискучих ідей!
Спасибі за людяність, щирість сердечну.
І нехай надалі щасливо живеться Вам.

З повагою Петрівська сільська рада.

Мамо, невже я вмираю?
Рідна, чому ж так рано?
Хоч в снах я прийду, обіцяю!
Бо вдома чекаєш ти і кохана.
Мамо, матусю я вже не боюся,
Лиш куля рве тіло шматками,
Та хоч в останнє за всіх помолюся
Тепер лиш думками я з вами, я з вами.
Кохана, мила, єдина на світі
Твій образ у серці кров’ю омитий,
Хоч вже однією ногою в тім світі,
Та він перед мною весь сонцем залитий!
Ненько! Віичизно! Моя Україно!
Пробач, що не захистив, не відбив ворогів,
О Земле я гину, за тебе я гину
Від полум’я вражого на вогнищі згорів!!!

Вікторія Махнюк.

Моя матінко рідна
Бережися чуми,
Це сусідня країна
Довела до війни.
Що я можу зробити?
День і ніч все минають.
Як тебе захистити?
Лиш думки все блукають.
Чи втікати далеко?
Чи ховатись на рідній землі?
Відлітають лелеки,
По синьому небу, як кораблі.
О Земле, ненька моя!
Не чекала нової війни
Що ж робитиме дитина твоя?
Коли прийдуть сюди вороги!

Вікторія Махнюк.

По щоці щось прокотилось
Залишивши мокрий слід,
Враз в житті усе змінилось
Серце стало немов лід.
Що це? Що це? Це сльоза?
І долоні в кулаки
Фуф, це вранішня роса,
Кам’яна я навіки.

Вікторія Махнюк.