відбулися проводи чергової групи мобілізованих на військову службуМинулого вівторка – 3 березня – відбулися проводи чергової групи мобілізованих на військову службу. Захисниками Вітчизни, яка потерпає від агресії  Росії, стали ще 17 наших земляків. 

Як завжди, з коротким інструктажем перед ними виступив начальник відділення Олександрійського об’єднаного військо комісаріату О.Откидач. З напутніми словами до майбутніх бійців звернулися голова районної організації ветеранів України О.Гіюк та голова районного волонтерського руху А.Горністова. Вони побажали воїнам успішної служби і переможного повернення додому живими і неушкодженими.

Протоієрей Д.Городецький та ієрей М.Царук відслужили службу Божу, окропили мобілізованих свяченою водою і вручили їм натільні хрестики й іконки. Отець Дмитрій нагадав, що, якщо і доведеться брати участь у бойових діях, то необхідно пам’ятати, що захист Батьківщини – це священний обов’язок воїна, але, навіть стріляючи у ворога, не можна впускати в серце злобу і ненависть. Слід завжди залишатися людиною, пам’ятати, що невиправдана жорстокість – це гріх, який Господь може не простити.

Після останніх обіймів, сліз і слів прощання пролунала команда зайняти місця в автобусі, і шлях хлопців проліг до навчального центру, де вони поновлять військову майстерність, бо Україна кличе їх на захист.

Анатолій РЯБОКОНЬ.