Шановні жителі району!

Чорнобиль залишив незагоєну рану на землі України і в серці її народу.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять всіх героїв, хто віддав своє життя, ліквідовуючи трагедію, усіх, хто з честю виконав свій громадянський обов’язок перед народом та людством.

Переконані, що наші серця ніколи не збідніють на вдячність та чуйність, на гуманізм і доброчинність у ставленні до рятівників сучасної цивілізації. Схиляємо голову перед вашою мужністю, почуттям обов’язку та відданістю Україні.

Від усього серця зичимо вам, вашим рідним і близьким доброго здоров’я, щастя, достатку родинного затишку та благополуччя.

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

14 грудня в Україні відзначається День учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей що віддали свої життя та здоров’я заради спасіння нашої землі від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають спокою людству і сьогодні.

Низько схиляю голову перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняюся тим, хто усвідомлено й жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов’язок перед рідною землею і рідним народом.

Щиро бажаю всім вам і вашим рідним та близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи!

Олександр ЧОРНОІВАНЕНКО, голова обласної ради

Шановні жителі району!

Сьогодні ми відзначаємо день благодійництва. Нелегка, але дуже почесна і шляхетна справа – допомагати іншим. Безкорислива практична допомога своєму ближньому в усі часи була міцним фундаментом доброти і людяності. Наше життя, на жаль, сповнене нужди і нужденних, а благодійна діяльність в багатьох випадках не дозволяє доводити цю проблему до відчаю.

Робити добрі справи в час, коли в Україні герої виборюють незалежність – запорука кожного. 

Тож нехай кожен з нас спробує внести посильний вклад в будь-яку благу справу, і спільно ми неодмінно досягнемо миру, порядку і загального благополуччя, спокою і радості для всіх нас!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні судді та працівники судів!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із вашим професійним святом. Почесна місія служіння правосуддю вимагає від вас високого рівня знань, досвіду та виняткових особистих якостей: честі, гідності, відданості справі та наполегливості.

Переконані, що високий професіоналізм, принциповість, вірність ідеалам Правди і Справедливості, відповідальність за долю кожної людини завжди будуть незаперечними заповідями вашої роботи.

Тож бажаємо вам нових досягнень на ниві утвердження принципу верховенства права, незалежності та демократії в нашій державі. Нехай людська шана стане вам гідною подякою за виваженість у прийнятті рішень, ділову принциповість, а також людяність і толерантність.

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

ГОЛОВИ ПЕТРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

від 01 грудня 2014 року №410-р

Про втрату чинності розпорядження голови районної державної адміністрації від 23 квітня 2004 року №295-р «Про порядок представлення до нагородження»

Відповідно до статей 6, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»:

1. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови районної державної адміністрації від 23 квітня 2004 року №295-р «Про порядок представлення до нагородження», зареєстроване у Петрівському районному управлінні юстиції 28 квітня 2004 року за №13/342.

2. Головному спеціалісту сектору роботи із зверненнями громадян та з юридичних питань апарату районної державної адміністрації М.М. Василиненку подати дане розпорядження на державну реєстрацію до Петрівського районного управляння юстиції.

3. Відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації в установленому порядку забезпечити оприлюднення даного розпорядження в засобах масової інформації.

4. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на керівника апарату районної державної адміністрації О.О.Семехову. 

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Минулого тижня Сергій Кузьменко вперше на посаді голови облдержадміністрації взяв участь у засіданні сесії обласної ради. Він відзначив, що депутатський корпус продемонстрував злагодженість при голосуванні за важливі рішення для регіону, і це, на думку Сергія Кузьменка, в черговий раз доводить, що обласна влада вміє зорганізувати конструктивну роботу. Ключове питання, що виносилося на розгляд депутатів обласної ради – зміни до бюджету, а саме - завдяки додатковій субвенції із державної казни повністю закривається питання по виплаті заробітних плат та розрахунків за енергоносії у бюджетній сфері. «Заборгованості по заробітній платі у бюджетній сфері не буде», - наголосив Сергій Кузьменко.

Серед робочих подій минулого тижня керівник області виділив селекторну нараду під головуванням Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина. Той факт, що в Україні виник дефіцитний баланс виробництва і споживання електроенергії, вже мало для кого стане новиною, тому що переважна більшість жителів області: і в районах, і в самому Кіровограді вже відчули цей дефіцит на собі під час аварійних відключень електропостачання. Зрозуміло, що оминути увагою ці події керівник області не міг. Голова ОДА наголошує, що обл-енерго має відійти від практики непрогнозованих відключень, адже чимала кількість людей потерпає від таких радикальних методів економії. А населенню, в свою чергу, очільник області радить більш свідомо ставитись до споживання електроенергії і обмежити використання приладів у час пік. Про селектор міністра Сергій Кузьменко згадав недарма, адже Уряд планує вирівняти ситуацію за рахунок нових поставок вугілля, що потрібне для стабільної роботи ТЕС та імпорту електроенергії. Аби не допустити розбалансування енергосистеми, скорочувати обсяги споживання електрики має не лише населення, а й промисловість.

Чорнобильська АЕС14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Указ N 945/2006 про установу цієї пам’ятної дати підписаний Президентом 10 листопада 2006 року.

У багатьох можуть виникнути сумніви, навіщо потрібне це свято, якщо є 26 квітня - Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, і чому саме 14 грудня вибрано для вшановування учасників ліквідації?

Справа втому, що 30 листопада 1986 р. було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, а 14 грудня в газеті «Правда» надруковано повідомлення про те, що держкомісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд.

ветерани району на урочистостях з нагоди 60-річчя визволення села Червонокостянтинівки

Доскладу Червонокостянтинівської сільської ради, що була утворена у 1962 році, увійшли села Краснопілля, Друга Лелеківка, Луганка, Байраки, Мишоловки, Новопетрівка, Цвіткове та Братське. Новостворену сільську раду спочатку очолив О.Ф.Трибухов, а згодом І.Н.Онищенко. Колгосп, що раніше носив ім’я Сталіна і яким керував  повний кавалер орденів Слави В.Г.Косолапов, згодом був перейменований на колгосп «Росія». Тоді ж головою правління було обрано Г.Г.Максимова, котрий пропрацював на цій посаді з 1959 по 1982 рік. Саме в цей період господарство активно розвивалося. На нових фермах збільшувалося поголів’я ВРХ та свиней, оновлювався машинно-тракторний парк, будувалися сільськогосподарські споруди та житло, змінювалася на краще і соціальна сфера села, яке стрімко поповнювалося молодими сім’ями з інших регіонів країни. На центральній садибі з’явилося нове адміністративне приміщення, Будинок культури, дитячий садок, школа, магазини, у Будинку побуту відкрилася швейна майстерня, сільські вулиці покрилися асфальтом, впорядковувалися пам’ятники та братські могили воїнів-визволителів. Саме на території Червонокостянтинівської сільської ради в роки Великої Вітчизняної війни проходила  найбільш укріплена лінія оборони ворога, а виснажливі бої, що тривали тут майже півроку, забрали життя 2474 радянських воїнів. У 2004 році було здійснено перепоховання останків ще 63 бійців, знайдених завдяки пошуковим роботам місцевих ентузіастів та Кіровоградського патріотичного загону «Зірка». Тепер у шкільній музейній кімнаті зберігається багато експонатів воєнної пори, серед них листи і фото визволителів.

З першого грудня 2014 року в оновленому складі розпочала свою діяльність спостережна комісія при районній державній адміністрації, затверджена відповідним розпорядженням голови райдержадміністрації Олександра Анісімова. А вже цього тижня її члени долучилися до роботи комісії ВК № 49 щодо застосування заохочувальних норм пом’якшення умов утримання засуджених, що стали на шлях виправлення.

У роботі комісії взяли участь начальник установи, полковник внутрішньої служби Едуард Миколайович Кущ, заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби в Кіровоградській області, підполковник внутрішньої служби Наталія Кирилівна Рогожко, заступник начальника ВК № 49 з соціально-виховної та психологічної роботи, майор внутрішньої служби Сергій Володимирович Заремба, начальник відділу контролю за виконанням судових рішень, майор внутрішньої служби Вадим Валерійович Бойко, організатор відділу аналітичної роботи установи та зв’язків з громадськістю, старший лейтенант внутрішньої служби Наталія Миколаївна Бурлак, а також представники молодшого офіцерського складу, безпосередньо пов’язані по службі з контролем за дотриманням засудженими Правил утримання та режиму відбування покарання в колонії максимального рівня безпеки, якою і є наша Петрівська ВК № 49, що означає, що її контингент становлять особи, засуджені за скоєння тяжких і особливо тяжких злочинів.

Ви прийшли до нотаріуса відкривати спадкову справу, а Вам кажуть, що Ви вже пропустили строк на прийняття спадщини. Що це означає?

Відповідно до ст. 1270 ЦК України «спадщина може бути прийнята протягом шести місяців з дня відкриття спадщини». Це означає, що Ви повинні прийняти спадщину фактично або подати нотаріально засвідчену заяву про прийняття спадщини за Законом чи за заповітом саме протягом шести місяців з дня смерті спадкодавця. Не після спливу шести місяців, а саме в період шести місяців від дня смерті.

Водночас, якщо Ви не прийняли спадщину і не подали відповідної Заяви, тобто  пропустили строк на прийняття спадщини, тоді вам пряма дорога до суду, де можна з поважних причин поновити цей строк.

Управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації оголошує конкурс на заміщення вакантної посади державного службовця: начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера.

У конкурсі на заміщення вакантної посади начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації можуть брати участь особи, які мають повну вищу освіту в галузі економіки та фінансів, стаж роботи за фахом та на керівних посадах не менше 5 років, досконало володіють комп’ютерною технікою та вільно володіють державною мовою.

під час засідання координаційної радиНасильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. У більшості випадків протиправні дії проти когось із членів родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорстокої поведінки. Подібні дії з боку насильника приводять до негативного фізичного, психічного та соціального стану здоров’я постраждалої особи чи кількох осіб, членів цієї родини. Як правило, найбільше страждають від сімейного насильства жінки, діти та люди похилого віку, хоча про останню категорію йдеться дуже мало.

Протягом тривалого часу в Україні на рівні суспільства проблеми насильства в сім’ї активно не обговорювалися. Правозахисні громадські організації, зокрема жіночі, стали не тільки ініціаторами захисту жертв насилля, а й спонукали державні органи влади до формування необхідної законодавчої бази щодо розширення державної системи захисту потерпілих від насильства.

Кременчуцьке ЛВУМГ має намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для ГРС (Петрове), розташованої у Петрівському р-ні Кіровоградської обл. за адресою: смт. Петрове, вул. Ілліча, 2Г.

Поштова адреса КРЕМЕНЧУЦЬКОГО ЛВУМГ: 39701, с. Піщане, Кременчуцького р-ну, Полтавської обл., начальник управління – В.М.Кучерук, тел. (052-42)76-72-01.

Газорозподільча станція (ГРС) – об’єкт газотранспортної системи, призначений для зниження високого тиску з магістрального газопроводу до заданого низького тиску і подачею його в мережу газопроводів середнього тиску споживачам з необхідним ступенем очищення та одоризації.

Рятівники ДСНС нагадують основні правила та вимоги:

- Повітронагрівальні й опалювальні прилади повинні розміщуватися так, щоб до них був вільний доступ для огляду й очищення.

- Печі та інші опалювальні прилади повинні мати протипожежні розділки (відступки) від горючих конструкцій, що відповідають вимогам будівельних норм.

Ним виявився 16-літній житель Луганки, який разом зі своїми товаришами з Кривого Рогу викрали 3 металеві решітки розміром 500х500мм, товщиною металу 30 мм у односельця.

До міліції звернувся пенсіонер 1944 року народження, який став жертвою зловмисників. В ході проведення слідчих та оперативно-розшукових дій правоохоронці з’ясували всі обставини вчиненого злочину. Було встановлено, що товариші, маючи єдиний злочинний умисел на вчинення таємного викрадення чужого майна, прийшли до приватного домоволодіння пенсіонера. Після чого один з них залишився на дорозі з метою спостереження та, у разі виникнення небезпеки, попередження  двох інших подільників, які через паркан перелізли на територію подвір’я потерпілого, звідки таємно викрали 3 металеві решітки. В подальшому викрадене майно було продане іншій особі, у якої воно й було вилучено та повернуто власнику.

Шановні жителі району!

На хвилі 105,5 FM щодня новини району, області, всієї України.

Оперативна, об’єктивна, неупереджена інформація Українського та обласного радіо, передачі редакції Петрівського радіомовлення.

Реклама в програмах радіо.

Вам потрібно щось продати чи придбати?

Перш ніж рухатись по льоду, необхідно намітити маршрут та переконатись у міцності льоду. Категорично забороняється перевіряти міцність льоду ударами ніг; при переході по льоду необхідно йти один за одним на відстані 5-6 метрів та бути готовим надати необхідну допомогу людині, яка йде попереду. Якщо лід недостатньо міцний, то потрібно припинити рух і повертатись своїми слідами, роблячи перші кроки, не відриваючи ноги від поверхні льоду. Під час підлідного лову риби, рибалки повинні пробивати ополонки одну від одної на відстані не ближче 5-6 метрів.

Дії при рятуванні та наданні першої медичної допомоги потерпілим на льоду і на воді

З настанням зимового пожежо-небезпечного періоду виникає ризик збільшення кількості пожеж. Причинами загорань в цей період стає необережне поводження з газовими приладами, несправне пічне опалення, коротке замикання електромережі та використання несертифікованих приладів опалення. Відповідно така необережність мешканців осель призводить до матеріальних збитків, травматизму або навіть загибелі людей. Не менш вагомою причиною загорянь також є застаріла електропроводка, що не витримує одночасного підключення декількох сучасних потужних електроприладів.