З настанням зимового пожежо-небезпечного періоду виникає ризик збільшення кількості пожеж. Причинами загорань в цей період стає необережне поводження з газовими приладами, несправне пічне опалення, коротке замикання електромережі та використання несертифікованих приладів опалення. Відповідно така необережність мешканців осель призводить до матеріальних збитків, травматизму або навіть загибелі людей. Не менш вагомою причиною загорянь також є застаріла електропроводка, що не витримує одночасного підключення декількох сучасних потужних електроприладів.

Звертаємося до всіх громадян з проханням дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки: не використовуйте пошкоджені електророзетки та саморобні подовжувачі. Не вмикайте електричні прилади, що іскрять і перегріваються; не залишайте без нагляду увімкненими (або підключеними до електромережі) нагрівальні прилади, телевізори, радіоприймачі. Вимикайте їх перед виходом з дому; не вмикайте одночасно декілька електроприладів великої потужності; дотримуйтесь правил експлуатації газового обладнання; не залишайте дітей без нагляду. 

Пильнуйте, переймайтеся перш за все своєю безпекою та безпекою вашої оселі. Почувши підозрілі звуки, запах горілого або газу телефонуйте – 101!

Вікторія Стусь, завідувач сектору з питань охорони праці райдержадміністрації