Якраз цими днями Україна відзначає першу річницю від подій, які докорінно змінили не лише розвиток і спосіб життя в нашій державі, але й загалом її місце і роль на геополітичній карті світу. Значною мірою завдяки саме цим подіям з’явилося нове державне свято – День Гідності та Свободи, з приводу чого видано відповідний Указ Президента України. Однак чи залишиться в свідомості народній цей день назавжди справді визначною святковою датою, а чи навпаки - символізуватиме початок однієї з найтрагічніших сторінок в історії нашої країни – сьогодні, здається як ніколи, залежатиме від кожного з нас, від того,наскільки нам усім вистачить мужності, сміливості та рішучості, а разом з тим – мудрості, розсудливості та поміркованості, аби своїми послідовними, наполегливими, але водночас і по-хірургічному зваженими діями довести й світовій спільноті, і, в першу чергу, самим собі, що акції протесту, розпочаті рік тому на столичному Майдані, а потім численні жертви, до яких спричинила агонія злочинного конаючого режиму, не були даремними.

Словом, сьогодні Україна вже вкотре переживає один з найвідповідальніших етапів у своїй історії, коли має вирішитися остаточно – чи бути їй в осяжній перспективі самодостатньою цивілізованою спільнотою, з чітко окресленими і гідними європейської країни перспективами розвитку, а чи вже вкотре дати недругам підставу, аби стверджувати, що українці – така собі недонація, яка не заслуговує мати власну державність, як це уже робив неодноразово президент нашої північно-східної сусідки, усі тези котрого, в тому числі й зухвало-агресивного характеру, добре сприймаються широкими прошарками сьогоднішнього російського суспільства.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему. Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка, як символ розу-міння та солідарності в цій нерівній боротьбі.

В цей день - Всесвітній день боротьби зі СНІДом, Петрівська райдержадміністрація та районна рада приєднуються до цієї міжнародної ініціативи. Ми також сподіваємося, що одного разу можна буде сказати - зі СНІДом покінчено! Бажаємо підбадьорення і надії всім, хто переносить цю хворобу на собі. Життя не відвернулося від Вас, воно лише нагадало про себе ...

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні працівники прокуратури!

Петрівська районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас з професійним святом!

Діяльність органів прокуратури спрямована на постійний та всебічний нагляд за додержанням та застосуванням законів. Такий нагляд, в свою чергу, сприяє захисту громадян, їх законних прав та інтересів, забезпечує чітку роботу державного механізму, органів виконавчої влади. У своїй діяльності вам доводиться мати справу з практично всіма сферами життя. А це вимагає великого професіоналізму, компетентності, витримки та високого почуття відповідальності.

Тож бажаємо вам успіхів, професійних здобутків, міцного здоров’я, щастя та добробуту! Нехай у ваших оселях завжди пануватимуть мир та затишок!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Олександрійський об’єднаний міський військовий комісаріат проводить відбір спеціалістів високомобільних десантних військ для проходження військової служби за контрактом (в тому числі короткостроковим) у військовій частині В 4745.

За довідками звертатись в Олександрійський ОМВК за адресою: м. Олександрія, вул. Шевченко 85, кімната № 9, тел. 05235-72772.

* * *

Олександрійський об’єднаний міський військовий комісаріат проводить відбір спеціалістів високомобільних десантних військ для проходження військової служби за контрактом (в тому числі короткостроковим) у військовій частині А1126 та військовозобов’язаних, які раніше проходили військову службу за танковими спеціальностями до військової частини А2802 ВМС ЗСУ.

За довідками звертатись в Олександрійський ОМВК за адресою: вул. Шевченко 85, кімната № 9.

* * *

Олександрійський об’єднаний міський військовий комісаріат доводить до відома військовозобов’язаних у відставці - громадян України віком від 40 до 60 років, що відповідно до Закону України № 1604-VII «Про внесення змін до статті 28 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» збільшено граничний вік перебування військовозобов’язаних у запасі, а саме:

- військовозобов’язані, які перебувають у запасі та мають військові звання рядового, сержантського і старшинського складу - до 60 років.

- особи офіцерського складу, які перебувають у запасі: молодший та старший офіцерський склад - до 60 років; вищий офіцерський склад - до 65 років.

- військовозобов’язані-жінки, незалежно від присвоєних їм військових звань - до 50 років.

В зв’язку з цим прошу військовозобов’язаних у відставці - громадян України, які зняті з військового обліку за віком, звернутися до Олександрійського об’єднаного міського військового комісаріату за адресою: м. Олександрія, вул. Шевченка, 85 для вирішення питання поновлення на військовому обліку.

Сергій Сидоренко, військовий комісар Олександрійського ОМВК, підполковник

Водянська сільська рада

сівальний екіпаж у складі водія Андрія Левченка, тракториста Івана Бабенка та різноробочої Ніни КуцоїВодяне належить до невеликих сіл, якому вдалося уціліти після укрупнення в 70-роках колгоспів, внаслідок чого зникли невеличкі сусідні населені пункти: Богданівка, Вовчанка та Новомиколаївка. Корінна мешканка, довгожителька села Раїса Кудіна пригадує, як в роки війни село три роки перебувало в окупації. Згодом ще п’ять місяців у цій місцевості проходила лінія фронту, а, відступаючи, фашисти спалили увесь зібраний урожай, палали також і громадські споруди та хати водянців. При визволенні сіл Водянської сільської ради від німецько-фашистських загарбників смертю хоробрих полягли майже три тисячі радянських солдатів та офіцерів, які були поховані в братській могилі. Визволяючи землю Петрівщини, саме біля Водяного загинув кавалер трьох орденів Слави, Герой Радянського Союзу В.О. Засядько. Тепер його ім’ям названо центральну вулицю села. Сорок п’ять земляків не повернулися до рідних домівок.

Шановні петрівчани!

Зараз наша Україна переживає найтяжчі часи за всю історію незалежності. Сьогодні ми маємо в запеклому бою захищати те, що любимо. На Донбасі вибухають бомби та свистять кулі, тоді як лише в декількох десятках кілометрів продовжується звичне мирне життя. «Мир створюється війною», - казав давньоримський історик і філософ Корнелій Непот. Цим дорогоцінним спокоєм та миром кожен з нас завдячує хлопцям, які мають неабияку мужність, силу духу та патріотизм, які не шкодують себе сьогодні задля щасливого майбутнього кожного з українців завтра.

Сотні наших співвітчизників сьогодні вже стали на захист рідної землі від агресивних проявів тероризму та сепаратизму. Це військові Української Армії, добровольці Нацгвардії та батальйонів спеціального призначення. 

Але однієї сміливості та благородних намірів військовим недостатньо, щоб вберегти своє життя та здоров’я. Найменше, що можна зробити для них сьогодні, - це допомогти придбати бронежилети, каски та іншу амуніцію, медикаменти, продукти харчування. 

Лише об’єднавши всі патріотичні сили України у протистоянні войовничому тероризму на Сході країни, ми зможемо перемогти тих, хто посягає на цілісність та незалежність нашої держави. Підтримаймо військових разом! Ваше розуміння, підтримка та проявлений патріотизм будуть найкращим свідченням небайдужості до людей, які ціною власного життя захищають спокій України.

Наші хлопці потребують засобів спеціального захисту, медикаментів, одягу, продуктів харчування та іншого. 

Для цього у районі створено волонтерський рух «ДОПОМОЖЕМО ВОЇНАМ ПЕТРІВЩИНИ» (голова волонтерського руху, депутат селищної ради - Алла Павлівна Горністова – тел. 097-620-47-93);

Сьогодні вкрай необхідні кошти на придбання тепловізора, біноклів, тактичних окулярів, електрогенераторів та іншої амуніції. Також кошти потрібні на придбання теплого одягу, валянок, хутра для пошиву теплих рукавиць та «чуньок». Просять бійці-земляки придбати радіоприймачі з прийомом хвиль верхнього діапазону. Чекають герої на листи та дитячі малюнки, що стали для них оберегами їхнього життя. Просять волонтери району долучитися до виготовлення білих маскувальних сіток, для яких згодиться стара білизна, простирадла та інші старі речі білого кольору. Також вкрай необхідні маскувальні костюми, які виготовляються довільно: широкі шаровари та сорочка з капюшоном білого кольору (довідки за тел. 097-620-47-93).

У більшості сучасних сімей панують напружені стосунки, невдоволення, недовіра, конфлікти, жорстке поводження з дітьми. Очевидно, причиною цього стало те, що Християнська віра, культура зазнали значних втрат в останні роки. Зруйновані моральні уявлення про шлюб та сім’ю, виховання дітей стало сприйматися як тяжкий і небажаний тягар; сім’я психологічно не готова до ролі батьків, традиційні відносини послуху, пошани, поваги до старших замінено активним протистоянням авторитету дорослих; стало нормою ігнорування думки батьків, дорослих. Сьогодні визначено, що покарання в сім’ях не випадковість, не звичайний прояв агресії, не просто сімейна традиція. Це механізм влади і контролю над людьми, які є слабшими морально та фізично.

Форми виховання, які не є педагогічними, це фізичне та психічне покарання, що охоплює:

Найрозумніші, найкмітливіші представники шкільної спільноти Петрівщини нещодавно зібралися в актовій залі початкової школи райцентру, аби помірятися силами в  інформаційно-пізнавальній грі «12 балів». Назва обрана не випадково, адже кожен етап гри оцінювався за 12-бальною системою.

Знання учасників оцінювало шановне журі у складі: начальника відділу освіти Г.Москальця, директора ЦДЮТ В.Бойко та методиста районного кабінету В.Савостікової.

Прибули ж здобувати перемогу команди Петрівського НВК, а також Луганської, Новостародубської, Володимирівської, Зеленської, Ганнівської, Балахівської, Петрівської таЧервонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ст..

Отож сам конкурс складався з 4х етапів або ж уроків: 1. Теорія; 2. Практика; 3. Творчість; 4. Залік.

Як свідчить статистика, кількість злочинів проти життя та здоров’я особи останнім часом тільки збільшується. За жовтень місяць працівниками міліції оголошено про підозру чотирьом зловмисникам, які підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 121 та ч. 1 ст. 125 КК України, два з яких вчинено в смт. Петровому та два в с. Богданівці. Частіше за все подібні злочини вчиняються молодими людьми, але не є винятком й люди старшого покоління. Злочини вчиняються найчастіше в стані алкогольного сп’яніння або через неприязні стосунки один до одного.

Працівники міліції з метою попередження злочинності нагадують та інформують про встановлену кримінальну відповідальність за вчинення злочинів проти життя та здоров’я особи, зокрема:

1. За умисне вбивство, пезгідно ст. 115 Кримінального кодексу України, передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи років до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна, залежно від обставин;

Молодий чоловік викрав комп’ютер у свого односельця, однак злякавшись кримінальної відповідальності, підкинув викрадене до воріт потерпілого.

У ході проведення слідчих та оперативно-розшукових дій правоохоронці встановили причетність 28 - річного жителя с. Новий Стародуб Петрівського району до вчинення даного злочину. Зловмисник проник до домоволодіння свого 26-річного сусіда шляхом зламу навісного замка. Побачивши в хаті комп’ютер марки «Самсунг», він вирішив викрасти його разом із клавіатурою, мишкою та системним блоком, а також мобільним телефоном, який він також побачив в одній з кімнат будинку.

В міліцію з заявою про зникнення свого майна звернувся потерпілий, 1988 року народження, мешканець с. Новий Стародуб.

Життя дитини – є неоціненним скарбом не лише для батьків, а й для всього суспільства. Однак, все частіше світова спільнота стикається з проблемою самогубства неповнолітніх, і Україна – не виняток.

Тому ще на перших етапах розвитку дитини, з метою попередити суїцидальну поведінку дитини в майбутньому, батькам, її близьким, вихователям необхідно вселити відчуття дитиною себе як такою, котру люблять, почуття захищеності і цілковитого прийняття з боку дорослих.

Для дітей молодшого шкільного віку, як зазначають психологи, психотравмуючі ситуації пов’язані передовсім з потребою позитивної оцінки з боку дорослих, насамперед, учнів і батьків, особливо щодо успіхів у навчанні, а також із бажанням посісти сприятливе становище у системі міжособистісних стосунків колективу класу, бути таким, як усі. Незадоволення цих потреб викликає емоційну напруженість, негативні переживання.

Юлія РеваЗнайомтесь, це Юлія Рева. Добра, чуйна й уважна дівчина, іншою бути вона й не зможе, адже працює з малюками - зараз є виконуючою обов’язки завідуючої ДНЗ «Сонечко». Навчалася на вихователя й змінювати професію не бажає, бо дуже любить дітей. Вважає це своїм покликанням.

Захоплюється танцями й співами, щодо останнього ми всі мали змогу неодноразово пересвідчитися в ході різних святкових концертів, що відбуваються в Петровому.

Завжди розважлива й стримана, добре вихована, не дозволяє вести себе неналежним чином. З друзями весела й доброзичлива.

Дуже любить та поважає своїх батьків і старшу сестру. З їхньою допомогою долає труднощі й негаразди. Бажає їм здоров’я та довголіття.

Ще однією її заповітною мрією віднедавна став мир у країні. Юля від щирого серця бажає нашим хлопцям витримки, мужності, сили духу й обов’язково - перемоги!.