Молодий чоловік викрав комп’ютер у свого односельця, однак злякавшись кримінальної відповідальності, підкинув викрадене до воріт потерпілого.

У ході проведення слідчих та оперативно-розшукових дій правоохоронці встановили причетність 28 - річного жителя с. Новий Стародуб Петрівського району до вчинення даного злочину. Зловмисник проник до домоволодіння свого 26-річного сусіда шляхом зламу навісного замка. Побачивши в хаті комп’ютер марки «Самсунг», він вирішив викрасти його разом із клавіатурою, мишкою та системним блоком, а також мобільним телефоном, який він також побачив в одній з кімнат будинку.

В міліцію з заявою про зникнення свого майна звернувся потерпілий, 1988 року народження, мешканець с. Новий Стародуб.

Зловмисник, дізнавшись від односельців про те, що потерпілий звернувся в правоохоронні органи, та з метою уникнути кримінальної відповідальності, наступного дня після вчинення злочину о п’ятій годині ранку підкинув до воріт потерпілого усе викрадене майно, крім мобільного телефону, який він вирішив залишити собі. 

Правоохоронці швидко встановили особу підозрюваного. Зловмисник, який мешкав по-сусідству з потерпілим та спілкувався з ним, зізнався у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, - розповідає начальник Петрівського РВ УМВС майор міліції Євген Чуйко. - Речові докази вилучені працівниками міліції, наразі тривають слідчі дії. За вчинений злочин винній особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Анна Пащенко, інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями