Щиро вітаю вас із професійним святом!

Наша область славиться міцними та усталеними землеробськими традиціями. Серед усіх професійних свят – День працівників сільського господарства є одним із найбільш знаних, адже вшановується праця найчисленнішої когорти трударів, чиїми руками твориться хліб.

Аграрії Кіровоградської області завжди зустрічають це свято з великою відповідальністю та високими виробничими показниками. Недаремно їх називають годувальниками, адже вони працюють в напруженому щоденному режимі, часто без відпочинку задля піднесення добробуту регіону. І я переконаний, що аграрії заслуговують цього високого і гордого звання! 

З почуттям глибокої шани і поваги щиро дякую усім аграріям Кіровоградщини за самовіддану працю, за розуміння і мудрість, за натруджені руки.

Щиро вітаю усю хліборобську родину, усіх причетних до цього славного свята, людей, які колись працювали у галузі сільського господарства, молодь, яка сьогодні освоює сільськогосподарські професії.

Хай втілюються в життя усі ваші плани і задуми в ім’я розквіту рідної України та для піднесення добробуту жителів області.

З повагою, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Щиро вітаємо вас із професійним святом!

Висловлюємо шану і подяку всім, хто з року в рік забезпечує стабільне зростання агропромислового комплексу району — хліборобам, механізаторам, тваринникам, організаторам агропромислового виробництва — всім, чиє життя невід’ємно пов’язане із сільськогосподарським виробництвом. Ваша робота нелегка, але дуже важлива, адже Україна живе і працює завдяки невтомним трудівникам, які постійно дбають про землю.

Бажаємо вам успіхів у праці, міцного здоров’я і людського щастя. Нехай щедро родять ниви, хай над ними буде мирне небо, завжди світить сонце, а в кожному домі панують добро та злагода!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Вітаю вас із святом справжніх господарів – Днем працівників сільського господарства.

Це день, коли ми віддаємо данину пошани людям, що взяли на себе найважчу і найважливішу турботу – працювати на землі і годувати країну. Адже з маленької зернини починається потужність і сила нашої держави. Ваша праця свята і благородна.

Від усієї душі зичу вам, вашим рідним і близьким міцного здоров’я, щастя і благополуччя, добробуту і життєвої наснаги, впевненості у власних силах та нових звершень на благо України.

Нехай ваші життєві шляхи будуть широкими і ясними, поля – просторими й урожайними, а люди навколо вас – щасливими і вдячними за вашу працю.

З повагою Анатолій Кузьменко

Шановні працівники радіо, телебачення та зв’язку!

Районна державна адміністрація вітає вас із професійним святом!

Бажємо всім вам професійного зросту, невичерпної енергії, творчих ідей та втілення їх у життя, натхнення і процвітання, здоров’я, гарного настрою сьогодні та завжди.

Хай всі ваші сміливі плани будуть реалізовані.

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Нинішні студенти – завтрашні фахівці, від рівня знань та якості праці яких залежатиме доля нашої України, її могутність та становище у світовій спільності. Віримо, що студенти Петрівщини усвідомлюють свою високу місію перед рідною країною, батьками, всіма громадянами нашої держави. Віримо, що вони внесуть позитивні зміни в соціально-економічну, культурно-мистецьку та духовну сфери нашої нації.

Щиро вітаємо всіх студентів Петрівщини з їхнім святом! Хай їхня життєва стежина святиться доброю долею, високою духовністю, привітністю і добротою, радістю від праці і вдячністю від людей! 

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Цієї неділі, як і зазвичай кожної третьої неділі листопада місяця, ми відзначатимемо одне з найголовніших наших професійних свят – День працівників сільського господарства. Свято працівників села – це вінець напруженої самовідданої праці, сповненої нескінченними турботами і хвилюваннями, радісними здобутками та прикрими втратами, недоспаними ночами та гіркими розчаруваннями. Тож невипадково його відзначають по завершенні вже всього осіннього комплексу сільськогосподарських робіт, коли залягає на спочинок земля і дає змогу вірним своїй долі працівникам також дещо розслабитись.

Праця трудівників сільськогосподарської галузі завжди цінується і є найважливішою та найнеобхіднішою, адже значною мірою завдяки саме їй примножується добробут і благополуччя країни та її громадян. Та й не секрет, що для більшості з нас українське сало, домашня ковбаска та свіжовипечена паляниця є особливою смакотою, з якою не зрівняється жоден заморський делікатес. А тому трудівники села невтомно і наполегливо працюють, щоб з року в рік виробляти якомога більше та якіснішої сільськогосподарської продукції, щоб з кожним роком загальноукраїнський коровай ставав все вагомішим.

кожен з малюків отримав з рук голови райради по шматочку церемоніальної стрічки на згадку про радісну подію Минулої суботи в мікрорайоні «Артемівський», що біля 20-х будинків, було урочисто відкрито дитячий майданчик, який спільними зусиллями спорудили депутати районної ради, спонсори та небайдужі мешканці разом з дітками. Ще до початку урочистої церемонії невгамовна малеча обліпила каруселі, гойдалки, гірки. Веселий щебет дітвори, мабуть, почуло і сонечко, адже захмарене зранку небо прояснилося, і його яскраві промені весело заграли на свіжопофарбованих конструкціях дитячого майданчика, територію якого було дбайливо засипано якісним піском. Тож гратися малюкам на майданчику виявилося  зручно і весело. 

Розпочинаючи урочисту церемонію відкриття, голова районної ради Світлана Тилик зазначила:

Щиро вітаю вас з нагоди свята – Дня працівників сільського господарства!

З давніх-давен Україна славилася добрими, талановитими та працьовитими людьми. Завдяки “золотим рукам”, мудрості, досвідченості аграріїв живе наша українська нива.

Щиро вдячний вам за любов до землі, терпіння і витримку.

Бажаю усім міцного здоров’я, щастя, добра та наснаги. Хай ваша праця заколоситься щедрою нивою успіху!

Олександр Поворознюк, депутат районної ради

Сердечно вітаємо Вас з професійним святом - Днем працівників сільського господарства, що увінчує напружений, сповнений клопотами хліборобський рік. В усі часи, як повелося з діда-прадіда, напружена хліборобська праця була і залишається визначальною складовою розвитку держави, запорукою її процвітання. 

Нехай нива щедро колоситься, здоров’я міцніє, а трудові успіхи примножуються.

Дирекція та профком ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» 

Від усієї душі тепло вітаю вас із цьогорічним нашим професійним святом – Днем працівника сільського господарства. Дозвольте насамперед подякувати Вам за самовіддану й невтомну працю та побажати міцного здоров’я, миру й злагоди в родинах, нових вагомих трудових здобутків в ім’я процвітання рідної України і нашого чарівного краю, добробуту та благополуччя. 

З повагою, генеральний директор ТОВ «Агродар ЛТД» А.Ю.Дорофеєв

Від усієї душі тепло вітаємо вас із цьогорічним нашим професійним святом – Днем працівника сільського господарства. Дозвольте принагідно, насамперед, подякувати вам за самовіддану й невтомну працю та побажати міцного здоров’я, миру й злагоди в родинах, нових вагомих трудових здобутків в ім’я процвітання рідної України і нашого чарівного краю, добробуту та благополуччя. Хай вам добре нива засівається і за гарної погоди щедрий врожай вродить!

Дирекція ТОВ «Малинівське»

Пізня осінь – традиційна пора завершення сільськогосподарських робіт, а ще на цей час припадає професійне свято аграріїв.

Тож щиро вітаємо усіх людей, причетних до цієї професії: хліборобів, овочівників, тваринників, механізаторів, переробників сільгосппродукції, управлінців галузі зі святом. Бажаємо всім успіхів у праці, енергії, здоров’я міцного, нехай кожному з вас щедро віддячує професійна нива. Тепла і затишку вашим родинам, щедрого святкового застілля.

Дирекція та профком ТОВ «Агрофірма «Фортуна»

Вітаю вас з професійним святом!

Від усієї душі бажаю вам міцного карпатського здоров’я, великого терпіння та невичерпного оптимізму, щоб незважаючи на складний для країни час, своєчасно і тільки добірним насінням поля засівалися. Нехай наші ниви родять щедро завжди, і не переводяться добро й усілякі життєві гаразди!

Олександр Поворознюк, генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята!

Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, хай втілюються в життя ваші плани, задуми та сподівання на радість вашим рідним, на благо розквіту краю та піднесення добробуту всього українського народу. Хай обходять вас стороною природні стихії, а ваші родини живуть у затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров’ї! 

З повагою Катерина Галуган, депутат районної ради

Ми з великою повагою ставимось до всіх, хто обрав цей відповідальний фах, пишаємося результатами кропіткої праці досвідчених спеціалістів-аграріїв. Попереду у нас складні завдання, і лише спільними зусиллями, єдністю та згуртованістю ми зможемо їх подолати.

У цей святковий день зичимо кожному з вас, шановні трудівники села, миру, добра, благополуччя, успіхів і нових професійних звершень!

Дирекція ТОВ «Маяк»

Сільське господарство годує нас усіх,
Усіх кого любим, старих і молодих.
Без їжі нам не вижить у нашом ужитті,
І праця в вас найкраща, хоча і на землі!
Спасибі вам за те, що пораєтесь в полі,
Ми дякуємо вам за ваші за мозолі.
І всі ми вас вітаєм із професійним святом,
Любові вам даруєм і радості багато!

Дирекція та профком ПСП «Водянське»

Сердечно вітаємо вас з нагоди професійного свята.

Снаги та радості багато бажаєм всім у кожну хату.

Достатку, злагоди, любові, веселі будьте та здорові.

Багаті, мов свята земля, хай вас надія окриля.

Хай рід квітує ваш завжди, з роси вам зичим та з води!

Дирекція та профком ТОВ «Чечеліївське»

Все на землі виростає з рук людських. Хай же не болять у вас руки ростити хліб і дітей, творити достаток. Бажаємо здоров’я міцного, долі щедрої, радості, щастя, благополуччя.

Дякуємо вам за важку, благородну працю, відданість і любов до землі рідної.

Дирекція СВК «Росія»

Уклінно дякуємо за наполегливу самовіддану працю. Бажаємо здійснення всіх заповітних задумів, здоров’я і радості. Золотими розсипами щастя хай  повняться ваші будні й свята.

Все задумане здійснити вдасться, і з достатком буде кожна хата!

Виконком Ганнівської сільської ради

Шановні працівники сільського господарства і, зокрема, наші дорогі меценати В.І.Волков, Г.І.Огир, Л.І.Назарук, В.Г.Деркач, Ю.І.Больбот, В.І.Больбот, І.В.Педан, Г.М.Сидоренко та П.О.Проценко!

Сердечно вітаємо Вас із професійним святом!

Благополуччя і достатків,
Втілення задумів, мети,
Багатства, розкошів і статків,
Щастя і радості завжди.
Рясних дощів та щедрих врожаїв!

Дякуємо за співпрацю з нашим навчальним закладом.

Адміністрація та батьківський колектив Петрівської ЗШ І ступеня

Іван ЧуднийПевне, для більшості хлопчаків у дитинстві найулюбленішими забавками були іграшкові автомобілі і трактори. Їм завжди знаходилася робота у пісочниці. Не оминув цей потяг до техніки і Ваню. А коли хлопець підріс, то став приглядатися вже й до справжньої вантажівки, якою керував батько, і сам мріяв покермувати багатотонним «КамАЗом». Тато ж на прохання сина відповідав: «Вивчиш правила, отримаєш водійське посвідчення - тоді і сядеш за кермо». Відтоді Іван тільки й мріяв про якомога швидше закінчення школи, бо вже твердо вирішив здобути професію шофера. Поступивши до Олександрійського професійно-аграрного ліцею, з великою наполегливістю вивчав автосправу. За півроку оволодів знаннями не лише водія вантажного автомобіля, але й механіка. Прикро було хлопцеві, що батьки розлучилися, і мамі довелося ростити двох дітей самій. Адже йому так хотілося похизуватися перед татом новеньким посвідченням вже з кількома відкритими категоріями, що давали право не просто бути водієм-професіоналом, а й керувати автокраном і навіть працювати механіком. Щойно після здобуття професії, юнака призвали до Збройних Сил України. Він потрапив у навчальний батальйон «Десна», а вже через півроку, в якості водія, служив у інженерних військах неподалік Житомира. Невеликий на зріст Іван виглядав крихітним поруч зі своїм потужним «Уралом». За час служби доводилося йому не лише доставляти на пости одночасно більше тридцяти військовослужбовців, а й, за необхідності, і самому ставати у наряд. Служба не пройшла марно, а повернувшись до родини, юнак став змужнілим та організованішим, тож вдома не засидівся і вже незабаром влаштувався на роботу в ТОВ Агрофірма «Фортуна» за здобутою професією. Нещодавно відкрив у водійському посвідчені ще одну дозвільну категорію і на жнивах возив збіжжя вже «КамАЗом» з причіпом. У разі виробничої необхідності сідає за кермо менш громіздкого «ГАЗона» або «УАЗа». Працьовитого хлопця по-товариському прийняли у трудовому колективі, а за добросовісне ставлення до роботи з нагоди Дня працівників сільського господарства, рішенням адміністрації сільгосппідприємства його фотопортрет розміщено на місцевій Дошці Пошани. Таке визнання заслужене, адже Іван наполегливий та беручкий до роботи. Він дбайливо використовує закріплені за ним автомобілі, які зараз готує до весняно - польових робіт.

Сергій  АНДРУСЕНКО 

На знімку: Іван Чудний

Завершились позачергові вибори до Верховної Ради в 103 окрузі. Підведено підсумки і почались нові робочі будні. І тепер я маю можливість щиро подякувати усім жителям міста Олександрії, жителям Долинського, Петрівського, Устинівського і Олександрійського районів. 

Я хочу подякувати кожному громадянину — селянам, гірникам, підприємцям, робітникам, службовцям, пенсіонерам, студентам всім-всім за те, що ви підтримали мене і мою команду.

Це дуже добре, що ми стали єдиними, що ми зрозуміли один одного і мені вдалось поспілкуватись із усіма вами.

На кожній зустрічі я чув ваші прохання. Я бачив ваші очі. Я відчував вашу підтримку. Тому я вважаю, що не потрібно зупинятись на досягнутому. Бо таких, як ви, людей потрібно підтримувати і йти разом далі.

Іван Великий з трудовим колективом фермерського господарства (2006р).Після початку реформування аграрного сектору, яке завершилося розпаюванням землі та спільного майна сільгосппідприємств, минуло вже більше десяти років. Що цей процес приніс  більшості селян заможне життя і добробут, на жаль, сказати не доводиться. До цього часу тривають спірні як земельні, так і майнові конфлікти. Офіційно в державі ринку землі сільського господарського призначення не існує, отож вона нібито ще й не стала товаром, але чимало ділків вже, як кажуть, давно кинули на неї оком. Вони  знаходять шпаринки у чинному законодавстві, створюють різні злочинні схеми та активно діють в ім”я своєї особистої наживи. Тому до проблем сільських громад  зараз прикута неабияка увага високопосадовців держави та політиків. Всі вони вже вкотре намагаються «рятувати» село, водночас і селяни, вже навчені гірким досвідом, добре розуміють, що то лише гасла, і з своїми труднощами, вочевидь, доведеться, як завжди, боротися самотужки.

Сьогодні кожного жителя нашої України хвилює питання майбутнього нашої держави. А яке ж майбутнє без дітей? Адже про них треба дбати кожної хвилини, незважаючи на складні для країни часи. Тому й почали з’являтися на території нашого селища маленькі острівки «дитячого щастя» - ігрові майданчики. 

Днями такий острівець з’явився і в мікрорайоні «Артемівський» (біля двадцятих будинків у Петровому). З появою першої гойдалки та першої пісочниці з’ясувалося, що тут проживає доволі багато малечі, і тепер мамам (які бувають дуже зайнятими) не доведеться вести свого синочка чи донечку до інших будинків, а досить відпустити у двір. Малеча відразу заповнила своїм гомоном простір між будинками. Звичайно, не всім це припало до смаку – дитячий гомін, вереск, шум. Та все ж таки справа закипіла!

Силами жителів мікрорайону та за підтримки небайдужих громадян Петрового подвір’я біля двадцятих будинків оновилися, розфарбувалися яскравими кольорами, адже це батьки старалися для власних (і не тільки) діток. Тому зараз хочеться висловити слова щирої подяки усім, хто виявився причетним до створення ігрового майданчика у мікрорайоні «Артемівський»:

Цими днями в мікрорайоні «Артемівський» відбулася доволі значуща подія – урочисто відкрили черговий дитячий майданчик, здається, вже четвертий в Петровому (репортаж про вказану церемонію читайте в цьому ж номері. – Ред.). Важко переоцінити, настільки важливими для забезпечення повноцінного дозвілля дітлахів є такі об’єкти, тож можемо привітати як самих малюків, так і їх батьків, з тим, що принаймні на їх територіях належні умови для дитячих розваг і відпочинку вже створено.

Але в даному разі звернутися до газети змушує не прагнення ще раз розповісти про цю подію (зрештою, про неї, напевне, будуть вміщені відповідні репортажі), а бажання згадати добрим словом ініціатора цих проектів – голову районної ради Світлану Тилик. Справді, те, що відбувається впродовж останніх років у нашому селищі, переконана, для багатьох з нас, є своєрідним індикатором, якою має бути місцева влада, що значить наполегливо і самовіддано служити місцевій територіальній громаді, своїм виборцям. І якщо спочатку перші зусилля Світлани Олександрівни були спрямовані на те, щоб очистити наші вулиці і двори від сміття, від уже, на жаль, звичних за багато років бур’янових хащів, то вже наступними кроками стала боротьба за освітлення вулиць, за те, щоб можна було вдихнути нове життя в колись улюблені багатьма поколіннями петрівців місця дозвілля, як той же Парк відпочинку та центральна набережна. В цьому ж ряду, певне, можна згадати й про модерні автобусні зупинки, й про згадувані вище дитячі майданчики, та й реконструйований стадіон «Інгулець», до відновлення якого вона безпосередньо хоча нібито й не мала стосунку, але всіляко спряла, щоб цей, занедбаний і колись дуже любимий петрівцями, об’єкт нарешті потрапив у руки справді дбайливого господаря і знову дарував людям радість.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, в 2000 році на Землі проживало 150 мільйонів діабетиків. Ця дата відзначається щорічно з 1991 року в день народження Фредеріка Бантінга, канадського фізіолога, який відкрив спільно з професором Джоном Маклеодом гормон інсулін.

Друг дитинства Бантінга помер від захворювання, яке називається тепер цукровий діабет. Цей трагічний випадок послужив поштовхом для пошуку ліків від цієї хвороби.

Цукровий діабет був описаний ще в I ст. н. е.. римськими лікарями Цельсом і Аретом, які відзначали у деяких хворих рясне сечовиділення, надмірну спрагу і втрату ваги. У XVII ст. англійський лікар Томас Уілліс помітив, що у пацієнтів з такими симптомами сеча має солодкуватий смак. Пізніше, в XIX ст., було встановлено, що у тонкій кишці відбувається перетворення крохмалю в глюкозу, яка потім надходить з кровоносного русла в печінку, де і відкладається у формі глікогену (крахмалоподобної речовини, що складається із залишків молекул глюкози, з’єднаних в ланцюги).

Шановним споживачам, що є користувачами житлово-комунальних послуг, які надаються Балахівською житлово-комунальною конторою на території Балахівської селищної ради, повідомляємо, що з 1 грудня 2014 року сплачувати за послуги необхідно за новими тарифами:

- вартість послуги з водопостачання становитиме 9 грн. 34 коп. за 1м.куб.

Підстава підвищення тарифів: рішення сесії Балахівської селищної ради від 21.10.2014 року № 200.

Чемпіонат Кіровоградської області

Стадіон «Інгулець», смт Петрове

Субота, 15 листопада

Пропущений календарний матч і останній офіційний матч сезону на нашому стадіоні «Інгулець» між командами:

ФК «Агрофірма «П’ятихатська» - «Технолюкс» (м. Знам’янка)

У разі перемоги наших футболістів матимемо нагоду привітати їх з достроковим здобуттям звання чемпіонів Кіровоградської області 2014 року, незалежно від результату останньої виїзної зустрічі з командою «Буревісник» (м. Знам’янка).

По закінченні футбольного поєдинку – урочиста церемонія чествування ФК «Агрофірма «П’ятихатська» – володаря Кубку України серед аматорів!

Запрошуємо петрівчан та гостей селища підтримати та привітати нашу команду. 

Початок зустрічі – 14.00.