Сьогодні кожного жителя нашої України хвилює питання майбутнього нашої держави. А яке ж майбутнє без дітей? Адже про них треба дбати кожної хвилини, незважаючи на складні для країни часи. Тому й почали з’являтися на території нашого селища маленькі острівки «дитячого щастя» - ігрові майданчики. 

Днями такий острівець з’явився і в мікрорайоні «Артемівський» (біля двадцятих будинків у Петровому). З появою першої гойдалки та першої пісочниці з’ясувалося, що тут проживає доволі багато малечі, і тепер мамам (які бувають дуже зайнятими) не доведеться вести свого синочка чи донечку до інших будинків, а досить відпустити у двір. Малеча відразу заповнила своїм гомоном простір між будинками. Звичайно, не всім це припало до смаку – дитячий гомін, вереск, шум. Та все ж таки справа закипіла!

Силами жителів мікрорайону та за підтримки небайдужих громадян Петрового подвір’я біля двадцятих будинків оновилися, розфарбувалися яскравими кольорами, адже це батьки старалися для власних (і не тільки) діток. Тому зараз хочеться висловити слова щирої подяки усім, хто виявився причетним до створення ігрового майданчика у мікрорайоні «Артемівський»:

- Світлані Олександрівні Тилик, голові Петрівської районної ради, за ініціативу та всебічне сприяння появі майданчика біля наших будинків;

- ПАТ «ЦГЗК» в особі генерального директора Павла Геннадійовича Тимошенка;

- Депутатам районної ради Олександру Вікторовичу Тилику, Івану Павловичу Даніліку та депутату Петрівської селищної ради Аллі Павлівні Горністовій;

- Приватному підприємцю Зої Степанівні Кобилянській.

Крім того, ми хочемо поіменно назвати жителів будинків № 20 та 21, які власними силами створили затишок у своїх подвір’ях та подарували радість для дітей. Це, зокрема, сім’ї Ірини таАртема Горністових, Андрія та Ольги Дзьобанів, Олега та Галини Дяченків, Сергія та Олени Крячків, Ігоря Каленіченка та Оксани Літвінової, Миколи та Ліни Бурдикіних, Світлани та Олександра Калінчуків, а також окремі мешканці мікрорайону: Ліна Чебан, Геннадій Кудрявцев, Оксана Грива, Наталія Дементьєва, Наталія Лебідь, Микола Копань, Дмитро Пономаренко, Сергій Кришень, Олексій Агафонов, Віталій П’ята та ряд інших.

І от минулої суботи у мікрорайоні «Артемівський» відбулося урочисте відкриття дитячого майданчика, на яке зібралися мами й тата, бабусі й дідусі, і, звичайно ж, головні учасники урочистостей, заради яких і створювалася ця краса – малеча з довколишніх будинків. До учасників урочистостей з вітальними та вдячними словами звернулися голова районної ради Світлана Тилик та депутат Петрівської селищної ради Алла Горністова. Після щирих слів вдячності за підтримку та продуктивну співпрацю було урочисто перерізано символічну стрічку відкриття, клаптики від якої на згадку отримали всі маленькі учасники свята, що зібралася біля майданчика. У свою чергу, дітки теж готувалися до церемонії відкриття, тож на розсуд гостей свята запропонували невеличкий міні-концерт. Найбільше оплесків зібрали сестрички Надя і Саша Паламарь за пісеньку про паляницю та Саша Горністов як наймолодший учасник. А яке ж дитяче свято без казкових героїв? Тож сюрпризом для всіх стала поява Баби Яги ( її роль виконала Наталія Дементьєва), яка підготувала для дітвори веселу конкурсно-розважальну програму. Призами для малечі стали солодощі та фрукти. Раділа дітвора, веселилася, а от збагнути, звідкіля Баба Яга знає кожного по імені, не змогли і наступного дня.

А наостанок хочеться звернутися до всіх жителів Петрового з таким закликом: давайте спільними діями і бережливим ставленням до результатів колективної праці робити наше селище гарним. Адже зроблене власними руками цінується набагато більше! Тож бережімо і примножуймо добробут і благоустрій нашого рідного Петрового!

Мешканці мікрорайону «Артемівський»