Цими днями в мікрорайоні «Артемівський» відбулася доволі значуща подія – урочисто відкрили черговий дитячий майданчик, здається, вже четвертий в Петровому (репортаж про вказану церемонію читайте в цьому ж номері. – Ред.). Важко переоцінити, настільки важливими для забезпечення повноцінного дозвілля дітлахів є такі об’єкти, тож можемо привітати як самих малюків, так і їх батьків, з тим, що принаймні на їх територіях належні умови для дитячих розваг і відпочинку вже створено.

Але в даному разі звернутися до газети змушує не прагнення ще раз розповісти про цю подію (зрештою, про неї, напевне, будуть вміщені відповідні репортажі), а бажання згадати добрим словом ініціатора цих проектів – голову районної ради Світлану Тилик. Справді, те, що відбувається впродовж останніх років у нашому селищі, переконана, для багатьох з нас, є своєрідним індикатором, якою має бути місцева влада, що значить наполегливо і самовіддано служити місцевій територіальній громаді, своїм виборцям. І якщо спочатку перші зусилля Світлани Олександрівни були спрямовані на те, щоб очистити наші вулиці і двори від сміття, від уже, на жаль, звичних за багато років бур’янових хащів, то вже наступними кроками стала боротьба за освітлення вулиць, за те, щоб можна було вдихнути нове життя в колись улюблені багатьма поколіннями петрівців місця дозвілля, як той же Парк відпочинку та центральна набережна. В цьому ж ряду, певне, можна згадати й про модерні автобусні зупинки, й про згадувані вище дитячі майданчики, та й реконструйований стадіон «Інгулець», до відновлення якого вона безпосередньо хоча нібито й не мала стосунку, але всіляко спряла, щоб цей, занедбаний і колись дуже любимий петрівцями, об’єкт нарешті потрапив у руки справді дбайливого господаря і знову дарував людям радість.

Тож хочу побажати Світлані Олександрівні та її колегам-однодумцям і надалі незламної енергії, ентузіазму та завзяття, а ми, в свою чергу, робитимемо все, аби підтримати її в цій благородній справі, й спільними зусиллями з дня у день, з року в рік намагатимемося, щоб наше Петрове поступово ставало справжнім європейським містечком – чепурним, охайним, комфортним, де житимуть люди, які його по-справжньому любитимуть і дбатимуть про його майбутнє.

Алла Горністова, бабуся вдячного користувача новоствореного дитячого майданчика.