кожен з малюків отримав з рук голови райради по шматочку церемоніальної стрічки на згадку про радісну подію Минулої суботи в мікрорайоні «Артемівський», що біля 20-х будинків, було урочисто відкрито дитячий майданчик, який спільними зусиллями спорудили депутати районної ради, спонсори та небайдужі мешканці разом з дітками. Ще до початку урочистої церемонії невгамовна малеча обліпила каруселі, гойдалки, гірки. Веселий щебет дітвори, мабуть, почуло і сонечко, адже захмарене зранку небо прояснилося, і його яскраві промені весело заграли на свіжопофарбованих конструкціях дитячого майданчика, територію якого було дбайливо засипано якісним піском. Тож гратися малюкам на майданчику виявилося  зручно і весело. 

Розпочинаючи урочисту церемонію відкриття, голова районної ради Світлана Тилик зазначила:

- Спорудження цього майданчика стало можливим завдяки депутатам районної ради, спонсорам, небайдужим жителям мікрорайону. І це тільки початок запланованих нами робіт з благоустрою селища. Незабаром плануємо відкрити оновлену набережну та реконструйований парк. Маю зазначити, що усі ці роботи здійснюються за кошти компанії «Метінвест», місцевих сільгосповаровиробників та добровільних спонсорів. Жодної копійки бюджетних коштів на вказані об’єкти не використано. Пригадую початок будівництва дитячого майданчика: я бачила і відчувала недовіру людей, їхсумнів у тому, що ця справа буде доведена до кінця. Та все ж, коли вони побачили, що робота таки проводиться щодня, то вже й самі ставали поруч і допомагали. Сьогодні ми маємо чудовий майданчик, де весело і з користю відпочиватимуть діти, де є місце, щоб посидіти та погомоніти і дорослим. Це будівництво згуртувало як владу, так і мешканців, батьків та дітей, які доклали своїх рук до спорудження. А сьогодні головне: нам всім разом потрібно докласти зусиль та свідомості, щоб збудоване зберегти.

маленькі жителі мікрорайону тепер мають для себе улюблене місце дитячого дозвілля.Неприємно сьогодні говорити, що рука якогось дикуна вже понівечила одну з лавочок. Та все ж я вірю, я переконана, що разом, спільними зусиллями, ми зуміємо, зрештою, викорінити подібні прояви варварської поведінки і обов’язково  зробимо життя в нашому селищі – районному центрі – комфортним та затишним для себе, для наших дітей та онуків.

- Ми стали іншими. Час нас змінює. Революція Гідності, війна на Сході нашої держави продемонстрували нашу єдність, нашу любов до України. І особливо швидко змінюється наша молодь, - зазначила в своєму виступі депутат селищної ради, голова районного волонтерського руху Алла Горністова. - І коли війна закінчиться, а закінчиться вона обов’язково нашою перемогою, наша держава, завдяки нашій молоді, що повернеться з цієї війни, збудує по-справжньому Європейську державу, в якій на першому місці пануватимуть Закон та повага до прав і свобод кожної людини. А ми сьогодні повинні бути відповідальними один перед одним, нести відповідальність за тих депутатів, яких обираємо. Тож і вже сьогодні маємо думати, кого невдовзі обиратимемо до районної та селищної рад. Нам потрібні люди відповідальні та чесні, які реально, а не балаканиною, вболівають за справу, що їм її делегували жителі району та селища.

Сьогодні ми збудували дитячий майданчик, а мешканці будинків вже говорять, що непогано б на пустирищі, що поруч, висадити й парк. Ідея висадження на цьому пустирищі парку – це ще одна добра спільна справа, яка, безумовно, ще міцніше об’єднає нас всіх.

Світлана Олександрівна теж таку ідею схвалила та підтримала. 

І ось, нарешті, настає довгоочікувана мить: урочисто перерізається символічна стрічка відкриття, і кожному з малюків дарують на пам’ять її шматочок. І раптом, в розпал дитячих веселощів, несподівано з’явилася Баба Яга (її роль майстерно виконала жителька будинку, вона ж – заступник директора з навчально-виховної роботи Петрівського ЦДЮТ Н.Дементьєва), і закликала дітей зруйнувати майданчик, а засипаний пісок понабирати в кишені та попереносити додому. На що діти відповіли дружною відмовою, а, в свою чергу, запропонували Бабі Язі послухати їхні пісні та віршики, які, зрештою, розчулили «злодійку», тож вона запросила разом з нею погратися у веселі ігри.

Дорослі, що були присутні на святі, охоче допомагали своїм малюкам брати участь в конкурсах, фотографували їх. А усі разом отримали позитивний заряд бадьорості та щасливу мить спілкування батьків і дітей.

Наш кор.

На знімках: кожен з малюків отримав з рук голови райради по шматочку церемоніальної стрічки на згадку про радісну подію (І-ша стор.); маленькі жителі мікрорайону тепер мають для себе улюблене місце дитячого дозвілля.