агітаційний флагЗа тиждень – 26 жовтня – українці обиратимуть новий склад Верховної Ради. За останні півроку Україна перейшла безліч “рубежів неповернення”, подій, що кинули нашій державі та кожному із нас серйозні виклики. Єдині, хто цей виклик проігнорували – це політики старої формації, які досі проштовхують  власні інтереси не лише у вищих органах державної влади, а й на місцях. 

Проте, не все так безнадійно. Незаплановані та невчасні, заглушені розривами військових снарядів, вибори до Верховної Ради явили світу нових лідерів-новаторів, що показали якісно новий рівень ведення передвиборчої кампанії.

Кандидат у народні депутати по 103-му виборчому округу Ігор Лавренов відповів на запитання журналіста про антитерористичну операцію на Сході України  та реформування Збройних Сил.

- Ігоре Володимировичу, у ході виборчої кампанії Ви зарекомендували себе як професійний економіст і кандидат, який після обрання депутатом опікуватиметься, перш за все, питаннями відновлення буровугільного комплексу та економічного розвитку округу. В той же час, людей цікавлять й інші виміри державної по-літики, зокрема, проблема війни на Донбасі. Яка Ваша позиція: Ви за війну чи за мир?

- Я виступаю за мирне вирішення конфлікту на Донбасі. 

Вважаю, що будь-який мир кращий за хорошу війну, і тому переконаний, що всі спірні моменти треба вирішувати за допомогою мирних переговорів. Я багато років працював у керівництві великих промислових підприємств і відповідав на цих посадах в тому числі за спілкування з іноземними інвесторами, які вкладали гроші в українську економіку. Тому я знаю, якими складними можуть бути переговори.

Віталій Пікулін з дітьмиВіталій Пікулін – командир 3-го окремого полку спеціального призначення Сухопутних військ ЗСУ, кандидат у народні депутати за одномандатним виборчим округом №103. З перших днів на передовій, був у найгарячіших точках Донбасу, нині пішов на вибори, аби боротися за країну не лише на фронті, а й у стінах Верховної Ради.

Бажання піти на вибори у Віталія Пікуліна з’явилося під час чергового приїзду зі Cходу країни. Під час відвертої бесіди з другом, нинішнім керівником регіонального виборчого штабу Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» Олександром Горбуновим, полковник Пікулін розповів про тяжкі військові будні на Сході. Хлопці повертаються звідти іншими, і їм вкрай необхідна підтримка та реальна допомога. Віталій Володимирович зрозумів, що прийшов час спробувати свої сили на виборах. Коли почав формуватися «НАРОДНИЙ ФРОНТ» - кандидатура Пікуліна була першою. Отриманий великий досвід на Донбасі полковник Пікулін зможе застосувати як практик на вищому законодавчому рівні, зробити реальні та конструктивні зміни в структурі сектору безпеки та оборони - це все реально лише з командою однодумців «НАРОДНОГО ФРОНТУ».

Одним з конституційних прав громадянина України є його виборче право, яке реалізується шляхом голосування на відповідних загальнодержавних та місцевих виборах.

Право голосу на виборах депутатів мають громадяни України, яким на день голосування виповнилося вісімнадцять років. Не має права голосу громадянин, визнаний судом недієздатним.

Документом, який підтверджує особу та громадянство України виборця на виборах депутатів, є: паспорт громадянина України; тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України); військовий квиток (виключно для військовослужбовців строкової служби).

Виборець може бути включений до списку виборців тільки на одній виборчій дільниці.

самшитова алея - одна з ділянок, на якій ще нещодавно зеленіли кущіІноді доводиться чути нарікання громадян на те, що, мовляв, влада недостатньо робить для поліпшення життя людей. Часом, здається, вони й бувають справедливими, бо ж не таке комфортне наше життя, як, наприклад, у Європі. Особливо це відчутним стало після багаторічного правління відверто акнтиукраїнської, непатріотичної верхівки країни, яка розграбувала державу, фактично, довівши її до війни та ховаючись тепер по закордонах від власного народу, через що держава не має достатніх ресурсів для задоволення всіх наших потреб. Та Україна чітко взяла курс на євроінтеграцію, що неминуче має зумовити піднесення економіки на вищий рівень і, відповідно, добробуту українців. 

Втім, незаперечною істиною є й те, що, перш ніж рухатися до Європи, цю саму «Європу» слід будувати в Україні (не за географічною, звичайно, ознакою, а за ментальною), бо допоки ми самі себе не відчуємо європейцями, європейський рівень життя не прийде у наш дім, європейські цінності не стануть правилом нашого життя.

Іван Великий з бійцями-учасниками АТОНа такий розвиток подій після Революції Гідності ще рік тому ніхто не сподівався, коли втік до Росії колишній президент, і український народ вважав це першою перемогою Майдану. Внутрішній конфлікт на територіях Криму та східних областей України, детально спланований в Кремлі, спочатку спалахнув та відбувався за російським сценарієм. Та коли агресор, підтримавши створення двох самопроголошених республік, почав роздмухувати вогнища сепаратизму на територіях сусідніх областей, тоді несподівано наштовхнувся на рішучий опір не лише армії, але й всього народу, бо українці розуміють, що мета керівництва РФ - спричинення безладу в нашій країні, щоб перешкодити її  вступу до Євросоюзу та НАТО. Вже з перших днів проведення АТО стало зрозуміло, що нещадно пограбованій Українській Армії буде важко протистояти озброєним сучасною російською зброєю та технікою так званим «ополченцям». Тож, щоб «реанімувати» наші Збройні Сили, потрібна величезна матеріальна підтримка не лише від держави, але й від всього народу. Тому швидко по всій країні розгорнувся небачений до цього волонтерський рух.

Міліція має запобігати порушенням законодавства, охороняти виборчі права громадян України і громадський порядок. Разом з тим, у разі вчинення  порушень, органи внутрішніх справ мусять вчасно їх виявляти, розслідувати і розкривати, усувати їх наслідки в межах своєї компетенції. Протягом виборчого процесу, особливо напередодні та в день голосування, не виключено виникнення ситуацій, що перешкоджатимуть діяльності виборчих комісій чи реалізації виборчих прав громадян України, створюватимуть небезпеку життю і здоров’ю їх або інших осіб. 

Тому працівники міліції: як в період агітації, так і в день виборів, оперативно реагуватимуть і швидко перевірятимуть усі факти порушень виборчого законодавства. Правоохоронці можуть застосовувати всі надані їм Конституцією і Законом повноваження у разі вчинення злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України, та правопорушень, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення.

На 88-му році пішов з життя активний член районної організації ветеранів України, учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні, Старов Леонід Іларіонович.

Народився Леонід Іларіонович 19 січня 1926 року в селі Грузьке, Криворізького району, Дніпропетровської області. 

Після визволення рідного села в грудні 1944 року був призваний до лав Збройних Сил, де проходив службу до 1949 року. Трудову діяльність Леонід Іларіонович розпочав в будівельній бригаді радгоспу Маріампольській, пройшовши шлях від штукатура до майстра-прораба. Напевно, немає жодного будинку в Луганці, до тякого б не приклала своїх рук ця людина.