агітаційний флагЗа тиждень – 26 жовтня – українці обиратимуть новий склад Верховної Ради. За останні півроку Україна перейшла безліч “рубежів неповернення”, подій, що кинули нашій державі та кожному із нас серйозні виклики. Єдині, хто цей виклик проігнорували – це політики старої формації, які досі проштовхують  власні інтереси не лише у вищих органах державної влади, а й на місцях. 

Проте, не все так безнадійно. Незаплановані та невчасні, заглушені розривами військових снарядів, вибори до Верховної Ради явили світу нових лідерів-новаторів, що показали якісно новий рівень ведення передвиборчої кампанії.

Хто ж представляє політичне майбунє Кіровоградщини? Для мене відповідь очевидна – Анатолій Дорофеєв. До цієї постаті, як й до будь-якої людини, можна ставитись по-різному, але у використанні останніх інновацій, повазі до закону та кожного окремого виборця його команда показала вищий пілотаж!

Отже, для вас декілька ознак нової політики в 103 окрузі!

ЩИРЕ ТА БЕЗПОСЕРЕДНЄ СПІЛКУВАННЯ З ВИБОРЦЕМ

Рідко коли кандидати у народні депутати «спускаються» з височини власного постаменту й докладають реальних зусиль для того, щоб розказати людям, чому він йде у владу та які зміни планує запровадити.

ЗАЛУЧЕННЯ ПРИХИЛЬНИКІВ ТА МІСЬКОГО ПРОСТОРУ ДО АГІТАЦІЇ

Анатолій Дорофеєв чи не перший дав можливість власним виборцям долучитися до кампанії та самим створювати політику своєї держави.

Не рідкість, коли в Олександії можна побачити звичайний балкон, що промовисто заявляє – “Ми за Дорофеєва!”. Не виключення й автомобілісти – наліпки з іменем відомого олександрійця не лише прикрашають автомобілі виборців, а й показують, що люди нарешті знайшли спосіб власними силами долучитися до виборчої кампанії кандидата.

Так, завдяки волі своїх прихильників, Дорофеєв зміг не просто агітувати, а включив свою агітацію у повсякденне життя міста. Тепер дізнатися про кандидата можна скрізь – їдучи на роботу, зиркнувши на балкон сусіда тощо.

НОВА ЯКІСТЬ АГІТПРОДУКЦІЇ

листівки з агітацієюЧасто, коли дивишся на агітацію більшості кандидатів, закрадається справедливий сумнів, що своїх виборців вони зовсім не поважають. Більшість “виборчих брошурок” просто нечитабельна. На тлі цього неподобства, проста, стильна та зрозуміла продукція Дорофеєва – крапля світла серед безмежного мороку.

Анатолій Дорофеєв вийшов напряму до своїх виборців через так звані “агітаційні куби”. Кожна сторона – окреме повідомлення для громадянина. Так, замість звичних агітаційних наметів, Дорофеєв озброївся конструкціями, кожна сторона котрих відкрито та доступно розповідає українцям про кандидата та новації, які він впровадить у статусі народного депутата. 

Щось подібне спробував робити кандидат у депутати Віктор Медвідь, але спроба успіху не мала – посередність та низька якість його агітації скоріше відштовхує, аніж спонукає людей віддати за нього голос. 

А чого лишень варта вивіска на приміщенні громадської приймальні Дорофеєва в м. Олександрія! Вже здалеку видно куди прямувати громадянам. Все для зручності людей.

Гарно оформлена та доступна кожному передвиборча програма, банери на парканах, красиві та екологічно безпечні сумки з тканини – усе це показує, з якою повагою та увагою Дорофеєв ставиться до свого виборця. Зробивши наголос на якості агітаційної продукції, Дорофеєв продемонстрував – не існує “дрібниць”, до яких би він ставився не серйозно.

ПРАКТИЧНІСТЬ В УСЬОМУ

предвиборча агітаціяБільшість агітації Анатолія Дорофеєва - реально необхідні у повсякденному житті речі. Звичайна ручка – завжди дефіцит. Кожен знає - скільки їх не купуй, вони мають дивну тенденцію зникати чи губитися, тому, навіть з агітацією, ручка – необхідна вдома річ. Те ж саме з еко-сумками та календарями. У магазині, замість того, щоб купляти пакет, можна використати торбинку від Дорофеєва, що не лише економно, а й для навколишнього середовища корисно. Що ж стотується календаря, то таку підказку, незалежно від агітації на ній, завжди приємно мати в кишені.

Подібний підхід до власної кампанії показує, що кандидат думає не про саморекламу, а намагається дати корисні людям речі, що саме по собі вже є новаторством в українській політиці.

СПІЛКУВАННЯ ПОНАД УСЕ

Поки агітатори розповідають про Дорофеєва на місцях, він сам не відпочиває, а зустрічається та особисто спілкується з виборцями. Нехай це не новація, але готовність до прямого, безпосереднього спілкування з людьми сьогодні, його бажання розказати про себе та дізнатися більше про людей, яких він представлятиме у парламенті, без сумнівів, - гарний показник відкритості кандидата.

Це лише основні новації, які приніс Дорофеєв у політичне життя Олександрії та всього 103 округу. Така завзята активність, на фоні кандидатів, деякі з яких навіть не починали кампанії, ставить високу планку перед конкурентами, задає новий тон зазвичай нудній та банальній виборчій процедурі. Тепер очевидно – виборці 103 округу варті кращого! 

Марина РИШИНА.