Віталій Пікулін з дітьмиВіталій Пікулін – командир 3-го окремого полку спеціального призначення Сухопутних військ ЗСУ, кандидат у народні депутати за одномандатним виборчим округом №103. З перших днів на передовій, був у найгарячіших точках Донбасу, нині пішов на вибори, аби боротися за країну не лише на фронті, а й у стінах Верховної Ради.

Бажання піти на вибори у Віталія Пікуліна з’явилося під час чергового приїзду зі Cходу країни. Під час відвертої бесіди з другом, нинішнім керівником регіонального виборчого штабу Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» Олександром Горбуновим, полковник Пікулін розповів про тяжкі військові будні на Сході. Хлопці повертаються звідти іншими, і їм вкрай необхідна підтримка та реальна допомога. Віталій Володимирович зрозумів, що прийшов час спробувати свої сили на виборах. Коли почав формуватися «НАРОДНИЙ ФРОНТ» - кандидатура Пікуліна була першою. Отриманий великий досвід на Донбасі полковник Пікулін зможе застосувати як практик на вищому законодавчому рівні, зробити реальні та конструктивні зміни в структурі сектору безпеки та оборони - це все реально лише з командою однодумців «НАРОДНОГО ФРОНТУ».

Нині Віталій Пікулін у офіційній відпустці, але щодня відвідує військову частину і, за необхідності, готовий перервати виборчу кампанію та поїхати знову воювати на Схід. Віталій Володимирович увійшов до Військової ради Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ». Разом із комбатами інших підрозділів і військових частин готовий розробити реальну реформу Української Армії, створити надійну систему безпеки країни, підвищити престиж військової служби та посилити соціальний захист тих, хто захищає Вітчизну нині. Активно напрацьовує перелік питань, якими варто займатися нардепам-військовим. Зокрема, особливо його турбує, що учасники антитерористичної операції залишаються соціально незахищеними.

Віталій Пікулін на сходіВодночас Віталій Пікулін усвідомлює необхідність відновлення патріотичного виховання молоді, а для цього потрібно повертати у школи уроки військово-патріотичного виховання, відкривати позашкільні клуби даного напрямку та популяризувати шляхом проведення різноманітних заходів. 

В програмі полковника Пікуліна є і створення у районних центрах «Єдиного центру» обслуговування людей із соціальних питань. А ще виборці мають не просто знати, де знаходиться громадська приймальня їхнього депутата, але й володіти інформацією про конкретні дні, коли обранець буде вести прийом, відповідатиме на питання, звітуватиме про свою роботу у парламенті. І, в разі зникнення цього самого депутата, що зараз відбувається дуже часто, громада зможе написати відповідного листа-звернення про зняття з нього повноважень.  

Віталій Володимирович наголошує на тому, що необхідно змінювати систему освіти. І, перш за все, звернути увагу на підготовку та мотивацію вчителів, щоб в професію приходили і залишалися найкращі. Мова йде не тільки про соціальний статус освітян. Не менш важливо позбавити їх бюрократичних пут, нормативних обмежень, політичних зобов’язань, які заважають займатися улюбленою справою. Не може невільний вчитель виховати вільного громадянина. Учитель має бути лідером, носієм знань, цінностей, поглядів не лише для учнів, а й для батьків і всієї місцевої громади. Саме учитель і є провідником реформ – освітніх, духовних, націєтворчих.

Як зазначив Арсеній Яценюк – успішна країна – не та, в якої є нафта і газ. Як правило, такі країни навпаки - неуспішні. В успішній країні є освічені люди, котрі знають, як замінити нафту і газ.

Віталій Пікулін з виборцямиВіталій Пікулін розуміє,  що ми всі зневірилися. Ми не віримо, що зможемо зламати стару систему своїм голосом. Але полковник Пікулін обіцяє, що зробить усе, аби кожен військовослужбовець, який повернувся із зони АТО, був захищений. За кожен свій крок кандидат в народні депутати готовий звітувати щомісяця. На цих зустрічах обговорювати з громадою першочергові проблеми та вирішувати їх. Командир полку знає, що виконувати військові завдання треба чітко. На цьому принципі збирається будувати і політичну діяльність. Він має сили захищати добробут людей як на війні, так і в стінах парламенту. У нього є команда однодумців, які пропонують не популістські рішення, а реальні реформи. Така команда зібрана в Політичній партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ», і лише об’єднавшись, разом, спільним народним фронтом, можна дійти до перемоги як над внутрішніми бюрократами, так і зовнішнім агресором. 

«Во имя Львова и Одессы, Кировограда и Александрии, Донецка и Долинской, во имя Украины - стояли и будем стоять! 26 октября не дайте второй шанс тем, на чьих руках кровь наших детей. Тем, кто все эти годы пользовался нами как товаром. 
Не продавайтесь! Гречки на всю жизнь  не хватит, сгущенка счастья не принесет, а сладкие речи в Иловайском аду не помогли. 
26 октября выборы между независимостью и рабством, между миром и войной, между жизнью и смертью. Все в ваших руках. Голосуйте по совести!»

Віталій Пікулін, командир 3-го окремого полку спеціального призначення Сухопутних військ ЗСУ, кандидат у народні депутати по одномандатному виборчому округу №103