ветерани приймають вітанняДругий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день похилого віку, а в Україні це також і День ветерана.

У цей день ми усі маємо можливість зайва нагадати про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства й звернути увагу на їхні потреби.

Це люди, найбільше багатство яких – досвід, знання, уміння, мудрість. Нинішні «літні люди» є останніми носіями класичної культури межі ХІХ-ХХ століть, того часу, в якому понад усе ставилися такі поняття, як честь, вихованість, толерантність – ті духовні якості, завдяки яким вони гідно пройшли крізь терени життя. 

З нагоди свята людей поважного віку вітали аматори районного Будинку культури, своїми піснями, танцями й теплими словами.

Анатолій Кузьменко, кандидат у депутати Верховної Ради України по 103-му мажоритарному округу в інтерв’ю ділиться мотивами свого висунення і планами роботи після перемоги на виборах.

Анатолій КузьменкоЧому Ви хочете стати депутатом? 

- Та ситуація, яка склалася в період зимової революції і після її перемоги, змусила уважно придивитися до людей, тих, хто вів народ до змін і продовжує працювати зараз, коли нависла загроза війни. Пам’ятаєте, коли в Криму з’явилися «ввічливі люди», туди поїхав Петро Порошенко? Він ішов у натовпі один, без охорони, йшов, і було видно, що ця людина хоче вплинути на ситуацію, чогось досягти. Для мене тоді теж було небайдуже, хто візьме на себе відповідальність за країну, хто зможе повести за собою весь український народ. І уважно спостерігаючи за ситуацією, аналізуючи, я бачив цією людиною Порошенка. 

Коли Петро Олексійович пішов на президентські вибори - це був мій вибір, зроблений мною раніше. Тому на виборах я підтримував його всією душею. Коли він став Президентом, я був щасливий, що мій вибір співпав з думкою українського народу. 

В період президентської передвиборної кампанії ми познайомилися особисто. І коли Петро Олексійович запропонував мені йти кандидатом по 103-му округу, я погодився, бо вважаю себе патріотом Кіровоградщини, України, і відчуваю в собі сили підтримувати Президента в тій програмі, яку він запропонував. 

- Що, на Вашу думку, найважливіше в програмі Президента? Назвіть три основні пункти. 

- Перше, це збереження миру. Це те завдання, яке стоїть перед усім українським народом. Друге питання - створення сильної армії, бо без армії, як показав сьогоднішній досвід, вороги дійдуть туди, куди мають намір дійти. Третє, це подолання головного негативного для країни явища - корупції, яка процвітає на протязі всіх років. Перемогти корупцію шляхом судової та правоохоронної реформи - це страте-гічне питання для Президента.

фотовиставкаЦими днями в Петровому відбулася благодійна фотовиставка, ініційована для зібрання коштів бійцям з нашого району, що перебувають в зоні АТО, шляхом продажу знімків. Організаторами виставки стали активісти з ГО «Однодумці», і ось що вони пишуть про неї на своєму сайті: «Перший день виставки минув, і враження у нас залишилися неоднозначні. Ще раз впевнилися в тому, що в більшості своїй мешканці Петрівщини, на жаль, байдужі…». Тобто, очікування не виправдалися. Коштів було зібрано дуже мало (за перший день – 325 грн., що є краплею в морі, адже тільки одна пара берців, за оптовою ціною, коштує 320-360 грн.). Та все ж день не минув даремно, адже пощастило поспілкуватися з цікавими людьми: «У цей день до нас підійшов чоловік з палицею, шкандибаючи на одну ногу. Розповів, що він із Луганки, був у зоні АТО й там отримав травму. На питання: «Чи вас комісували?», - відповів з викликом: «Як тільки нога перестане боліти, відразу повертаюся  туди, там же мої хлопці!»... Цікавим співрозмовником виявився і високий, кремезний чоловік в спеціальних окулярах. Сам він з Кіровограда, воює в зоні АТО у добровольчому батальйоні.

Шановні працівники санітарно-епідеміологічної служби!

Щиро вітаю вас із професійним святом! Немає потреби доводити важливість вашої роботи. Санітарне та епідеміологічне благополуччя населення завжди було і є пріоритетом державної політики.

Ви зберігаєте традиції та досвід попередників, примножуєте здобутки вітчизняної медицини в галузі епідеміології, токсикології, гігієни та санітарії. Завдяки вашій наполегливій та системній роботі у непростий для всієї світової спільноти час в Україні зберігається стабільна епідемічна ситуація, а своєчасність профілактичних та протиепідеміологічних заходів дає змогу зберігати і значні фінансові ресурси.

Бажаю вам миру, міцного здоров’я, плідної, наполегливої праці, добра і благополуччя. Нехай переповнюються теплом і щастям ваші домівки, а радість і удача, добробут і затишок супроводжують вас щодня! Нехай у кожному починанні на всіх життєвих дорогах будуть світлі щасливі обрії, і ваші справи будуть корисні людям!

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Прийміть вітання з нагоди вашого професійного свята – Дня працівників санепідемслужби.

Ви робите надзвичайно відповідальну справу. Від вашої роботи напряму залежить стан здоров’я жителів району. Ваш високий професіоналізм, великий досвід і глибокі знання поєднуються з загостреним почуттям відповідальності за здоров’я людей.

У день вашого свята бажаємо вам благополуччя, здоров’я, нехай вам завжди посміхається доля, життя дарує спокій і добробут, а робота приносить лише радість і задоволення.

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні художники Кіровоградщини!

Надзвичайно пишаюся тим, що у Кіровоградській області свій мистецький шлях торують непересічні особистості, які вимогливі до себе, самодостатні в думці, багатогранні і цілеспрямовані у творчості, а ще – зосереджені на дбайливому збереженні духовності українського народу та утвердженні безмежного почуття любові до рідного краю.

З нагоди Дня художника засвідчую у слові щиру вдячність кожному талановитому майстру пензля за плідну творчу діяльність.

Бажаю невичерпної наснаги, креативних ідей та довершеності в усьому.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Шановні земляки!

У світлий день Покрови Пречистої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою, відзначається національне свято – День козацтва. Ця традиція належно підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення.

Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.

Тож нехай сила духу, честь, гідність, наснага, почуття відповідальності, що завжди були притаманні славним козакам, допомагатимуть нам нестомно працювати на благо і добро народу, задля миру, громадянської злагоди, єдності суспільства!

Миру вам і щастя!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

На початку поточного місяця одразу три команди ДЮСШ «Олімп» змагалися в боротьбі за Кубок, запроваджений кандидатом у народні депутати України Анатолієм Дорофеєвим.

Отож за підсумками змагань Кубок здобула команда «Олімпік». Друге місце посіла команда «Олімп», а команда «Аматор» посіла 3 місце.

Кращих гравців нагороджено грамотами. Команди-переможці отримали медалі за І, ІІ, та ІІІ місце.

А потім кандидат в депутати Анатолій Дорофеєв вручив нашим дітям футбольні м’ячі та манішки. Крім того, кожен гравець отримав і особистий подарунок - USB-флешку.

Тож висловлюємо велику подяку Анатолію Юрійовичу Дорофеєву за небайдужість від імені дітей, батьків та керівництва школи.

Віра Смєлова, директор ДЮСШ «Олімп»

На знімку: спільне фото на згадку.

Шановні керівники підприємств, установ та організацій Петрівського району Кіровоградської області!

Петрівська районна державна адміністрація доводить до відома керівників, що у поточному році через ураження електричним струмом від проводів ПЛ під час виконання ремонтних робіт загинули три особи. Для унеможливлення подібних випадків та з метою забезпечення збереження і надійної роботи електричних мереж, створення належних умов їх експлуатації та запобігання нещасним випадкам від впливу електричного струму, а також під час виконання робіт пропонуємо Вам вжити вичерпних заходів для виконання вимог Правил охорони електричних мереж, затверджених постановою КМУ від 04.03.1997 р. № 209.

УВАГА!

Якщо людина потрапила під напругу, не доторкайтесь до неї руками, а швидко вимкніть електроустановку (вимикачем, рубильником) чи перерубайте провід сокирою або лопатою з сухим дерев’яним держаком, відтягніть потерпілого за сухий одяг, що відстає від тіла. Після цього необхідно негайно розпочати надавати першу допомогу (штучне дихання, зупинити кров, накласти шину) і викликати лікаря! Всупереч поширеній думці забороняється закопувати потерпілого в землю, оскільки ці дії не принесуть жодної користі, а лише можуть привести до його загибелі.

Вікторія Стусь, завідувач сектору з питань охорони праці Петрівської райдержадміністрації

Поздоровлення від Арсенія ЯценюкаНапередодні Дня учителя Прем’єр-міністр України відвідав Київський педагогічний університет імені Бориса Грінченка, де привітав освітян з професійним святом. Глава Уряду, зокрема, розповів про фінансове забезпечення вчителів, патріотичне виховання юних українців та реформування середньої і дошкільної освіти.

Під час зустрічі Арсеній Яценюк наголосив, що основна проблема української освіти «не в тому, що нема кого вчити, а в тому що нема за що вчити». 

«Розуміємо, що студент, який отримав вищу освіту і став вчителем, на другий день після того, як працевлаштувався в школу, шукає іншу роботу, бо не може прожити за 1400 гривень», - зізнався Прем’єр та запропонував змінити систему оплати праці педагогів. 

«Коли буде дискусія в стінах Уряду, що нам треба збільшити навантаження на вчителя, не підвищуючи заробітну платню, ця дискусія закінчиться тим, що ми  втратимо ще більше молодих вчителів. Просто не будуть ходити працювати. Тому зміна системи і реформа системи оплати праці як ніколи актуальна. Хто краще працює, той більше заробляє. Все дуже просто. Хто гірше працює - або менше заробляє, або шукає собі іншу роботу. Це справедливо принаймні, і це правильно», - зазначив Глава Уряду.

РІШЕННЯ

від 26 вересня 2014 року № 568

Про внесення змін та доповнень до Плану діяльності Петрівської районної ради на 2014 рік з підготовки проектів регуляторних актів, затвердженого рішенням районної ради від 25 грудня 2013 року № 472

Розглянувши пропозицію голови Петрівської районної адміністрації від 06 червня 2014 року № 01-35/123/1, відповідно до пункту 6 частини першої, частини 2 статті 43, статті 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 7, 13, 32 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», враховуючи висновки і рекомендації спільного засідання постійних комісій районної ради від 26 вересня 2014 року, районна рада ВИРІШИЛА:

Усі ми працюємо, бо праця є основою суспільного добробуту. За допомогою праці в суспільстві створюються матеріальні цінності, засоби до існування людей. Саме завдяки праці людина може проявити себе як особистість, розкрити свої здібності і талант.

У здійсненні праці важливе значення має її правове регулювання. В Україні, як в цивілізованій державі, питання суспільно-трудових відносин регулюється цілою низкою законів, які регламентують різноманітні аспекти трудової діяльності різних категорій населення країни і які забезпечують всемірну охорону трудових прав працівників.

Актуальними на сьогоднішній день продовжують бути питання дотримання чинного законодавства про працю як суб’єктами господарювання, так і широким загалом найманих працівників. Особливої гостроти набувають ці питання у звязку з тим, що на теренах України зявилася нова категорія громадян — вимушені переселенці

В опозиції впевнені - переслідування влади пов’язані з побоюваннями втрати рейтингів. У влади сьогодні є тільки один козир - все списати на війну, а «Опозиційний блок» говорить людям правду

Між тим, неприкритий тиск влади на опозицію, брудні методи передвиборчої боротьби, які стають надбанням гласності, тільки підвищують рейтинги опозиціонерів. Що відображають незалежні соціологічні рейтинги. 

Ніхто з влади не пішов у відпустку на період виборів 

Влада розв’язала війну, яку не може виграти і не може добитися миру, курс гривні обвалився в два рази, ціни ростуть, сотні підприємств зупинили свою роботу і не платять ні зарплат, ні податків, економіка падає, країну заполонили біженці. Жодної реформи навіть не розпочато. Це все не подобається виборцю, тому влада прагне використовувати по максимуму адмінресурс, щоб забезпечити собі перемогу.

СОРОК ДРУГА СЕСІЯ ШОСТОГО СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

від 26 вересня 2014 року № 547

Про встановлення тарифів на послуги з питного та технічного водопостачання та надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в смт Петровому по житлових будинках, що знаходяться на балансі комунального підприємства «Петрівський ККП» 

Розглянувши пропозицію голови Петрівської районної ради від 15 вересня 2014 року № 01-13/225/1, відповідно до пункту 37 частини першої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 10.08.2004 року № 150 «Про затвердження примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків і споруд», враховуючи клопотання комунального підприємства Петрівський комбінат комунальних підприємств від 29.07.2014 року №182, на підставі пункту 2 статті 7 та з урахуванням вимог пункту 3 статті 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії районної ради з питань благоустрою, розвитку населених пунктів, житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку від 25 вересня 2014 року № 12, районна рада ВИРІШИЛА:

стоп алкогольНині, коли в боях за свободу і незалежність Батьківщини гинуть кращі з кращих, справжній цвіт нації, ми розуміємо, що особливо безглуздими є випадки загибелі і травмування людей в дорожньо-транспортних пригодах. Не секрет, що значну частину аварій на дорогах здійснюють нетверезі водії.

З метою зміцнення дисципліни учасників дорожнього руху, активізації роботи щодо профілактики дорожньо-транспортного травматизму, недопущення порушень, які є основними причинами автоаварій, зокрема керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння в період з 2 по 5 жовтня проводилося цільове оперативно-профілактичне відпрацювання закріплених територій під умовною назвою «Нетверезий водій – злочинець!». Була задіяна максимальна кількість особового складу підрозділів Державтоінспекції з метою виявлення та документування фактів керування транспортними засобами водіями у стані алкогольного сп’яніння.