фотовиставкаЦими днями в Петровому відбулася благодійна фотовиставка, ініційована для зібрання коштів бійцям з нашого району, що перебувають в зоні АТО, шляхом продажу знімків. Організаторами виставки стали активісти з ГО «Однодумці», і ось що вони пишуть про неї на своєму сайті: «Перший день виставки минув, і враження у нас залишилися неоднозначні. Ще раз впевнилися в тому, що в більшості своїй мешканці Петрівщини, на жаль, байдужі…». Тобто, очікування не виправдалися. Коштів було зібрано дуже мало (за перший день – 325 грн., що є краплею в морі, адже тільки одна пара берців, за оптовою ціною, коштує 320-360 грн.). Та все ж день не минув даремно, адже пощастило поспілкуватися з цікавими людьми: «У цей день до нас підійшов чоловік з палицею, шкандибаючи на одну ногу. Розповів, що він із Луганки, був у зоні АТО й там отримав травму. На питання: «Чи вас комісували?», - відповів з викликом: «Як тільки нога перестане боліти, відразу повертаюся  туди, там же мої хлопці!»... Цікавим співрозмовником виявився і високий, кремезний чоловік в спеціальних окулярах. Сам він з Кіровограда, воює в зоні АТО у добровольчому батальйоні.

Говорить, що останнім часом стає все важче, адже так званих «ополченців» там уже майже не залишилося. Проти України воюють, в основному, професіонали, найманці, які спеціально підготовлені й тримають в руках новітню зброю.

Хочеться, щоб наші громадяни стали більш чуйними та активними стосовно допомоги воїнам. Адже вони захищають нашу Батьківщину, захищають нас з вами.

І, звичайно ж, велика вдячність тим людям, які все ж намагаються надати хоч якусь допомогу. У дні, коли проходила виставка, активісти організації «Допоможемо воїнам Петрівщини» готували вже третю машину з гуманітарною допомогою для бійців, що перебувають в зоні АТО.

Яна БОЙКО