ветерани приймають вітанняДругий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день похилого віку, а в Україні це також і День ветерана.

У цей день ми усі маємо можливість зайва нагадати про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства й звернути увагу на їхні потреби.

Це люди, найбільше багатство яких – досвід, знання, уміння, мудрість. Нинішні «літні люди» є останніми носіями класичної культури межі ХІХ-ХХ століть, того часу, в якому понад усе ставилися такі поняття, як честь, вихованість, толерантність – ті духовні якості, завдяки яким вони гідно пройшли крізь терени життя. 

З нагоди свята людей поважного віку вітали аматори районного Будинку культури, своїми піснями, танцями й теплими словами.

Голова райдержадміністрації О.Анісімов, голова районної ради С.Тилик та голова ради районної організації ветеранів України О.Гіюк також привітали присутніх зі святом, побажавши їм здоров’я, довголіття, добра, щастя, радості, миру, злагоди, та вручили грамоти і подяки. Отож за активну громадську позицію, вагомий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді та з нагоди Міжнародного Дня людей похилого віку і Дня ветерана України були нагороджені: Валентина Остапенко, Іларіон Глущенко, Ніна Гуренко, Григорій Закотін, Микола Свищ, Таїсія Зуєнко, Зінаїда Ковальова, Олександра Сухорукова, Клавдія Андрусенко, Віра Івахненко, Микола Висоцький, Валентина Божовська, Павло Лавецький, Ольга Антоненко, Віталій Неклеса, Микола Стрижак, Олександр Лук’янов, Олена Лук’янова. 

У святкуванні також узяв участь кандидат у народні депутати України, депутат обласної ради, генеральний директор товариства «Укр-АгроКом» Анатолій Кузьменко, який теж від усієї душі привітав людей похилого віку. 

А потім радували й дивували своїми виступами Влада Адамюк, Тетяна Ігнатьєва, Леонід Старов, хореографічний колектив «Карамельки» й народний аматорський фольклорний ансамбль «Джерело». До речі учасниці ансамблю за значний особистий внесок у розвиток фольклорного мистецтва, ветеранського руху та з нагоди свята також були нагороджені грамотами. 

Взагалі, концерт пройшов у веселому і святковому настрої, тож час минув непомітно. Гості свята виходили із зали радісні та задоволені.

Яна БОЙКО