стоп алкогольНині, коли в боях за свободу і незалежність Батьківщини гинуть кращі з кращих, справжній цвіт нації, ми розуміємо, що особливо безглуздими є випадки загибелі і травмування людей в дорожньо-транспортних пригодах. Не секрет, що значну частину аварій на дорогах здійснюють нетверезі водії.

З метою зміцнення дисципліни учасників дорожнього руху, активізації роботи щодо профілактики дорожньо-транспортного травматизму, недопущення порушень, які є основними причинами автоаварій, зокрема керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння в період з 2 по 5 жовтня проводилося цільове оперативно-профілактичне відпрацювання закріплених територій під умовною назвою «Нетверезий водій – злочинець!». Була задіяна максимальна кількість особового складу підрозділів Державтоінспекції з метою виявлення та документування фактів керування транспортними засобами водіями у стані алкогольного сп’яніння.

Ця робота дала певні результати. На території району було виявлено два водії, які керували автомобілями напідпитку. Відповідні матеріали на горе-водіїв направлені в суд для прийняття рішення щодо їх покарання за порушення Правил дорожнього руху.

Кількість виявлених порушників незначна, що може бути свідченням того, що серед наших водіїв зараз не так вже й багато тих, хто дозволяє собі сісти за кермо у нетверезому стані. Та й головною метою операції була профілактика порушень Правил дорожнього руху, а не максимальна кількість покарань.

Анатолій СИРОВАТКА, інспектор з технічного нагляду ВДАІ Петрівського району, капітан міліції.