СОРОК ДРУГА СЕСІЯ ШОСТОГО СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

від 26 вересня 2014 року № 547

Про встановлення тарифів на послуги з питного та технічного водопостачання та надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в смт Петровому по житлових будинках, що знаходяться на балансі комунального підприємства «Петрівський ККП» 

Розглянувши пропозицію голови Петрівської районної ради від 15 вересня 2014 року № 01-13/225/1, відповідно до пункту 37 частини першої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 10.08.2004 року № 150 «Про затвердження примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків і споруд», враховуючи клопотання комунального підприємства Петрівський комбінат комунальних підприємств від 29.07.2014 року №182, на підставі пункту 2 статті 7 та з урахуванням вимог пункту 3 статті 31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії районної ради з питань благоустрою, розвитку населених пунктів, житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку від 25 вересня 2014 року № 12, районна рада ВИРІШИЛА:

1. Встановити тарифи на послуги з питного та технічного водопостачання за 1 м. куб. для населення, бюджетних установ та інших споживачів, які надаються комунальним підприємством Петрівський комбінат комунальних підприємств згідно додатку 1 (додається).

2. Пункт 1 цього рішення вводиться в дію з 01 листопада 2014 року.

3. Встановити тарифи з розрахунку за 1 м.кв. загальної площі квартири на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в смт Петровому по житлових будинках, що знаходяться на балансі комунального підприємства Петрівський комбінат комунальних підприємств згідно додатку 2 (додається).

4. Пункт 3 цього рішення вводиться в дію з 01 листопада 2014 року. 

5. Затвердити перелік послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по житлових будинках в смт Петровому, що знаходяться на балансі комунального підприємства Петрівський комбінат комунальних підприємств згідно додатку № 3 (додається).

6. Начальнику комунального підприємства Петрівський комбінат комунальних підприємств, враховуючи нові тарифи, згідно вимог чинного законодавства забезпечити укладання договорів (додаткових угод):

– з населенням, бюджетними установами та іншими споживачами на надання послуг питного та технічного водопостачання;

– з населенням на надання послуг з утримання будинків і споруд та при будинкових територій в смт Петрове по житлових будинках, що знаходяться на балансі підприємства.

7. Додатки до цього рішення є його невід’ємною частиною.

8. Рішення районної ради набирає чинності з дня його прийняття.

9. Головному редактору КП «Редакція районної газети та радіомовлення Петрівського району», виконавчому апарату районної ради опублікувати дане рішення відповідно в газеті «Трудова слава» та оприлюднити на офіційному веб-сайті Петрівської ра-йонної ради Кіровоградської області.

10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань благоустрою, розвитку населених пунктів, житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку.

Голова районної ради С. Тилик

Додаток № 1

Розмір тарифу та його структура

Додаток № 2

Середньозважений тариф на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в смт Петровому по житлових будинках, що знаходяться на балансі Петрівського комбінату комунальних підприємств


Додаток № 3

ПЕРЕЛІК ПОСЛУГ

з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по житлових будинках в смт Петровому, що знаходяться на балансі комунального підприємства Петрівський комбінат комунальних підприємств

1. Утримання прибудинкової території в належному санітарно-технічному стані:

– прибирання прибудинкової території в теплу пору року (підмітання прибудинкової території, косіння трави, прибирання листя в осінній період, очищення урн від сміття, вивезення сміття, опалого листя в установлене місце);

– прибирання прибудинкової території в холодну пору року (підмітання снігу, який щойно випав, зсування снігу, очищення території від полою та льоду, посипання території піском);

- обслуговування мереж освітлення місць загального користування;

– проведення загальних, непередбачених та профілактичних оглядів.

– перевірка протипожежного, санітарно-гігієнічного, протиожеледного стану.

2. Проведення поточного ремонту конструктивних елементів:

– поточний ремонт шатрової покрівлі (розбирання дерев’яних елементів конструкцій покрівель з брусків з прозорами; розбирання дерев’яних елементів конструкцій покрівель дощок з прозорами; розбирання покриттів з хвилястих азбестоцементних листів; улаштування лат (решетування) з брусків з прозорами із дощок і брусків під покрівлею з азбестоцементних листів; улаштування покриття з азбестоцементних листів звичайного профілю);

– поточний ремонт м’якої покрівлі (розбирання укриття покрівель з рулонних матеріалів в 1-3 шари; Улаштування цементної стяжки товщиною 20 мм по бетонній основі площею до 20 м.кв.; готування цементного розчину вручну; улаштування покрівель рулонних з матеріалів, що наплавляються, із застосуванням газопламеневих пальників, в два шари);

– поточний ремонт під’їздів (вапняне фарбування раніше пофарбованих поверхонь у середині будівлі; просте олійне фарбування раніше пофарбованих стін у середині будівлі розбіленим кольором з підготовленням з розчищенням старої фарби більше 35%; просте олійне фарбування раніше пофарбованих вікон у середині будівлі розбіленим кольором з підготовленням з розчищенням старої фарби більше 35%; просте олійне фарбування раніше пофарбованих дверей у середині будівлі розробленим кольором з підготовленням з розчищенням старої фарби до 35 %);

– поточний ремонт відмостки будинку (улаштування цементної стяжки товщиною 20мм по бетонній основі площею до 20 кв.м.; готування цементного розчину вручну)

3. Освітлення місць загального користування (електротехнічне обладнання (прихована проводка): зовнішній огляд з вибірковою перевіркою та ревізією контактних з’єднань та стану проводів у з’єднувальних і відгалужувальних коробках та щитах; притирка та заміна лампочок; перевірка стану запобіжників та автоматичних вимикачів із заміною некаліброваних запобіжників, вимірювання опору ізоляції електропроводок, кабелів; перевірка стану заземлювальних пристроїв, обладнання із вимірюванням контуру заземлення; пошук місць ушкоджень електромереж та їх усунення.

4. Вивезення твердих побутових відходів (видалення твердих побутових відходів з місць, відведених для їх накопичення за допомогою спеціалізованого автотранспорту, вивезення їх на полігон).

УВАГА!

Шановним споживачам, що є користувачами житлово-комунальних послуг, які надаються Петрівським комбінатом комунальних підприємств на території Петрівської селищної ради, повідомляємо, що з 1 листопада 2014 року сплачувати за послуги необхідно за новими тарифами:

– вартість послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій становитиме 2 грн. 30 коп. за 1 м.кв.;

– вартість послуги з питного та/чи технічного водопостачання становитиме 9 грн. 66 коп. за 1 м.куб;

– вартість послуги з вивезення твердих побутових відходів становитиме 10 грн. 83 коп. з особи для мешканців приватного сектору, для мешканців багатоквартирних житлових будинків зазначена послуга входить у вартість послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Підстава підвищення тарифів: рішення сесії Петрівської районної ради від 18.10.2013 року № 423, від 26.09.2014 року № 547.

Наголошуємо, що, відповідно до Закону України «Про житлово-комунальне господарство», всім споживачам необхідно з’явитися до Петрівського ККП для переукладення договорів.