спілкування з виборцямиКоли постало питання підготовки цікавого матеріалу, я спіймала себе на думці, що наші ЗМІ практично не висвітлюють процес спілкування кандидатів із виборцями. Про що саме говорять люди з персоною, яка бажає представляти інтереси громади у парламенті? 

Вирішення проблеми уявлялося доволі простим – потрібно було лише зателефонувати всім кандидатам у народні депутати та запропонувати взяти із собою на зустріч журналіста. Але завдання виявилося не з легких… Три кандидати відмовили мені, ще п’ять просто не вийшли на зв’язок. Здавалося, що стаття під загрозою, аж тут відповіли із прес-служби Анатолія Дорофеєва, що кандидат запрошує мене із собою в поїздку у Долинський та Устинівський райони.

З Олександрії я виїхала о шостій ранку. Вранішня кава та бутерброди були вже у дорозі. Перша зустріч мала розпочатися о 9:00, але, щоб дістатися до місця, слід витратити не менше двох годин на дорогу. Насправді 103-й округ чималий, і, щоб вчасно дістатися місця призначення, не можна було втрачати жодної хвилини.

Прийміть сердечні вітання з нагоди Дня юриста!

Бути юристом почесно і відповідально. Сьогодні немає такої сфери діяльності, державного органу чи підприємства, які б обходилися без консультації юриста. Щодня до вас за порадою та допомогою звертаються тисячі громадян. Рівнем вашого професіоналізму та принциповості визначаються не лише стан правової культури суспільства, а і його стабільність, моральний мікроклімат. 

Віддаючи шану служителям Феміди, бажаю вам творчої наснаги, нових успіхів та нових досягнень, витримки у складних ситуаціях і зважених рішень.

Бажаю вам невичерпної енергії у вашій благородній справі, мужності й непохитності. Нехай на вашому боці завжди будуть Закон, Правда та Справедливість, а у ваших родинах панує мир, добробут, щастя, вдача та злагода.

Із професійним святом!

З повагою, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Районна державна адміністрація та районна рада щиро і сердечно вітають юристів району з нагоди професійного свята.

День юриста — це свято тих, хто вносить свій безпосередній і посильний внесок в правову розбудову нашої незалежної Держави, людей юридичної науки і практики, яким належить видатне місце в формуванні правової свідомості співвітчизників. Виконуючи свої службові обов’язки, Ви самовіддано стоїте на захисті прав, свобод громадян і юридичних осіб, гарантованих Законом України.

Тож бажаємо Вам плідної роботи та подальших успіхів у зміцненні законності та правопорядку, міцного здоров’я, особистого щастя, родинного добробуту на довгі роки!

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні поштовики!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із професійним святом! 

Ваша професія - не з легких, але так потрібна людям. Сьогодні для багатьох людей, особливо похилого віку, працівники пошти є чи не єдиним джерелом інформації, доброї звістки та привітного слова, адже разом із листами та газетами приносять в кожен дім надію на краще. Скорочуючи відстані між людьми, вони несуть радість спілкування, сприяють об’єднанню людських сердець і доль.

Висловлюємо щиру подяку за вашу роботу. Бажаємо всім поштовикам щастя, благополуччя, доброго здоров’я та наснаги у нелегкій праці.

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні працівники стандартизації та метрології!

Дозвольте сердечно привітати усіх вас із професійним святом – Днем працівників стандартизації та метрології та побажати вам і вашим сім’ям міцного здоров’я, щастя, добробуту і плідної праці на ниві технічного регулювання. 

Активно впроваджуючи вимоги стандартів, ви безпосередньо сприяєте розвиткові вітчизняної науки, промисловості, підвищенню ефективності міжнародної стандартизації. 

Професіоналізм і самовідданість працівників галузі заслуговують глибокої вдячності та високої шани в суспільстві. Завдяки вам помітно вдосконалюється національна система технічного регулювання у форматі європейських та міжнародних вимог і стандартів, життя наших громадян стає якіснішим і безпечнішим. 

Ваша невтомна праця сприяє обліку матеріальних та енергетичних ресурсів, правильному діагностуванню та успішному лікуванню пацієнтів, контролю за станом навколишнього середовища і його впливом на здоров’я людей. 

Впевнений, що ваша діяльність і надалі сприятиме підвищенню рівня якості та безпеки товарів, робіт і послуг та посиленню захисту прав споживачів. 

Бажаю вам успіхів у професійній сфері, кар’єрного зростання і творчої наснаги в ім’я процвітання України!

З повагою, Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Ігор Володимирович ЛавреновІгор Володимирович Лавренов народився 14 березня 1964 року у місті Омськ (Росія). Громадянин України.

У 1981 році закінчив середню школу в смт. Калита Броварського району Київської обл.

У 1982 році вступив до Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка. З червня 1984 по травень 1986 року проходив військову службу в лавах Збройних Сил. У червні 1989 року закінчив повний курс факультету кібернетики Київського державного університету за спеціальністю «Економічна кібернетика», фах - «Економіст-математик». Освіта вища. Його кар’єрні сходинки позначені роками:

1989 р. - 1993 р. – економіст Бориспільського експериментального комбікормового заводу. 

1993 р. - 2001 р. – головний економіст ВАТ «Бориспільський експериментальний комбікормовий завод». 

2001 р. - 2003 р. – фінансовий директор проекту ЗАТ «Астрон-Україна».

Юрій Бойко з пенсіонерамиПісля серії невдалих експериментів уряду влада повинна серйозно задуматися вже не про підтримку, а буквально про порятунок пенсіонерів. «Опозиційний блок» запропонував два рішення: у зв’язку з ростом цін і обвалом курсу гривні почати реальну індексацію пенсій і скасувати непродуману пенсійну реформу.

Влада забула про пенсіонерів 

Відповідно до «антикризових» законів уряду, цього року скасовано підвищення прожиткового мінімуму. Всі показники «заморозили» на рівні грудня 2013 року. «Сьогодні в країні проживає близько 13,6 млн пенсіонерів. Це ті люди, які в більшості своїй вже не мають ні можливості, ні здоров’я заробляти на себе. Вони чесною і самовідданою працею впродовж десятиліть заробили свою пенсію. Держава ж цінує їх внесок у благополуччя країни подачками на рівні «порога» бідності. Це верх цинізму і несправедливості », - заявила представник« Опозиційного блоку» Наталія Королевська.

Втішно читати, коли наша районка подає матеріал про молодих людей, котрі мають честь, гідність, з повагою ставляться до людей похилого віку, та й самі є зразком працелюбності, відповідальності, не мають шкідливих звичок. А особливо приємно, коли значна кількість таких молодих людей зосереджені в установі, яка за своїм призначенням покликана надавати допомогу немічним, інвалідам, особам похилого віку тощо. В даному разі – маю на увазі працівників Територіального центру соціального захисту населення.

Розумію, що дехто з читачів може мені закинути: «Ну й що ж тут такого? – Надавати допомогу людям є їх прямим обов’язком». Воно ніби й так, але… Хіба мало ми маємо прикладів, коли до виконання своїх професійних обов’язків ставляться абияк, чи як влучно говорять в народі: «Аби день до вечора»? Натомість тут з такими мені зустрітися не довелося, за що дуже вдячний усім працівникам установи. Ось свіжий приклад: на мою заявку, зроблену в Територіальний центр, до нашого помешкання прибули двоє молодих працівники – Олександр Чудний та Віталій Щербина, аби здійснити санітарне очищення прибудинкової території від сухих дерев та гілок. Хлопці вкрай відповідально поставилися до виконання цієї роботи, працювали, практично, без перепочинку, і навіть, коли робочий день уже закінчився – не пішли, доки не привели в порядок усе до останньої гілочки, за що ми їм, звичайно, дуже вдячні. А крім того, при обрізці ще й радили, де краще ту чи іншу гілку зберегти – чи то на стовпчики, чи на держаки для городнього інвентаря. Словом, одразу видно, що вони, як мовиться, «діти хазяйських батьків».

фрагменти концертуМи вже звикли, що зірки естради балують нас своєю увагою нечасто. Зазвичай це трапляється перед виборами, коли вони беруть участь у агітаційних кампаніях кандидатів в депутати і політичних партій. Ось і нещодавно в Петровому побував відомий український співак і композитор Павло Зібров. Він також агітував голосувати за одного з кандидатів у народні депутати і партію, яку представляє (їх не називаємо, оскільки для редакції на період виборчої кампанії існують певні обмеження щодо розміщення матеріалів, які можуть вважатися передвиборчою агітацією). Та головне не це, а те, що співак закликав не голосувати за антинародні сили, які впродовж багатьох років знущалися з українців і грабували державу, завдяки чому, фактично, стали паліями війни, а тепер ллють крокодилячі сльози з приводу кровопролиття,  звинувачуючи у цьому українську владу, і обіцяють у разі приходу до влади припинити війну. Зрозуміло, що вони її припинили б, віддавши без жодного пострілу Україну на поталу Путіну. Тож оплесками і схвальними вигуками зустрічали глядачі, яких зібралося як ніколи багато, слова Зіброва, що ніколи Україна не стане на коліна перед російськими фашистами, ми обов’язково переможемо. Не раз зі сцени лунало: «Слава Україні!», вся площа, заповнена народом, дружно відповідала: «Героям слава!». Люди також охоче вкидали гроші на ліки для наших бійців до скриньки, встановленої неподалік сцени.

Батьки та рідні Ірини Миколаївни Іноземцевої щиро дякують голові районної ради Світлані Олександрівні Тилик за чуйне серце, доброту, людяність, готовність будь-якої миті прийти на виручку, що суттєво допомогло в нашій біді.

Було б дуже добре, якби в нашій країні працювало якомога більше таких управлінців, а ще - щоб їм не заважали працювати. 

Сім’я ІНОЗЕМЦЕВИХ. с. Новий Стародуб.

Жителі села Баштиного висловлюють щиру вдячність голові районної ради Світлані Олександрівні Тилик та начальнику Петрівського кар’єру ПАТ «ЦГЗК», депутату районної ради Олександру Вікторовичу Тилику за сприяння і допомогу у відновленні водогінної мережі по селу, зокрема і за наданий безкоштовно автокран для ремонту та ревізії електродвигунів і насосів.

Нехай сторицею віддячаться Вам усі добрі справи, бажаємо і надалі невичерпної творчої енергії, звершення усіх планів і починань, успіхів, міцного здоров’я, щастя і радості.

Від імені і за дорученням громади с. Баштиного депутат районної ради Катерина ГАЛУГАН.

З метою підвищення рівня безпеки пасажирських перевезень УДАІ УМВС в Кіровоградській області, спільно з представниками Укртрансінспекції, з 22 вересня по 22 жовтня проводить комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті «Перевізник – зима 2014».

У цей період проводяться перевірки підприємств та суб’єктів господарювання на предмет виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт. Особлива увага приділяється питанням підготовки автотранспорту до роботи в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справність приладів обігріву скла та салону, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів і проведення медичного огляду водіїв.

У ході заходів також проводитимуться інструктажі з перевізниками та водіями стосовно дотримання вимог законодавства в сфері пасажирських перевезень в осінньо-зимовий період.

Крім того, буде посилено контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями автобусів, передусім за дотримання швидкісного режиму, перевезення пасажирів понад встановлену технічними параметрами транспортного засобу кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки та стоянки.

Велика увага приділятиметься дотриманню вимог безпеки під час руху автобусів у нічний час, у тому числі й в ході перевезень на замовлення, наявності двох водіїв на маршруті протяжністю понад 500 км.

Анатолій СИРОВАТКА, інспектор з технічного нагляду ВДАІ Петрівського району, капітан міліції.

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок призначення і надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на послуги, що додається.

2. Установити, що фінансування витрат, пов’язаних з наданням населенню компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на послуги (далі - компенсація), здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот згідно з Порядком фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2002 р. №256 (Офіційний вісник України, 2002 р., № 10, ст. 482; 2003 р., № 44, ст. 2309).

3. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям за участю органів місцевого самоврядування забезпечити:

У період з 1 по 31 жовтня 2014 року на території держави триватиме місячник добровільної здачі в органи внутрішніх справ зброї, спеціальних засобів самозахисту, вибухових матеріалів, боєприпасів.

Громадяни, які добровільно здадуть зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності, а зброя, яка дозволена до реєстрації, а це – мисливська та газова, може бути, за їх бажанням, зареєстрована у власність в установленому порядку.

Зброю можна здати в орган внутрішніх справ за місцем проживання. Довідки за телефонами: (0522) 39-70-25, 24-74-95.

Протягом 2014 року до ОВС області громадянами добровільно здано 156 одиниць вогнепальної зброї, з якої 58 – незареєстрованої, 32 пристрої самозахисту, понад 260 боєприпасів до різних видів зброї. 

Із зазначеної кількості зданої зброї в особисте користування громадян на даний час зареєстровано понад 50 одиниць.

За порушення порядку зберігання, перереєстрації вогнепальної мисливської зброї до адмінвідповідальності притягнуто 336 власників, у них вилучено 148 мисливських рушниць.

Сектор дозвільної системи, ліцензування та державного охоронного нагляду УГБ УМВС в області

Працівники міліції ще раз звертаються до жителів району з проханням бути обережними, аби не потрапити на гачок аферистів.

Якщо вам телефонують невідомі, представляючись псевдоправоохоронцями, повідомляють інформацію про біду, що сталася з вашими рідними, та пропонують сплатити певну суму коштів – не поспішайте виконувати вимоги співрозмовника.

Обов’язково уточніть прізвище, ім’я, по батькові того, хто телефонує, його посаду, звання та підрозділ, у якому він працює, або ж попросіть передати трубку вашому родичу.

Не гаючи часу, спробуйте зв’язатись з рідними, аби з’ясувати, що насправді відбувається і де зараз вони перебувають.

У жодному разі не перераховуйте грошей на вказані аферистами рахунки.

на сцені актори Балахівського СБКДнями в районному Будинку культури відбувся районний етап Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти».

З привітальним словом виступила начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Наталія Подкопаєва, яка привітала зі святом, побажала учасникам успіху й творчих злетів.

Виступи були цікаві, веселі й навіть пізнавальні. Шкода тільки, що глядачів було небагато, адже подивитися було на що. Актори виступали старанно, вживалися в ролі, але й хвилювалися немало.

новий клубний автобус – як підтвердження гідного статусу футболістів з Петрівщини.І знову з перемогою продовжив свою безпрограшну ходу до найвищої сходинки першості області з футболу ФК «Агрофірма «П’ятихатська». Цього разу «під роздачу» п’ятихатцям потрапили футболісти новомиргородської «Вентури-плюс». Втім, хоча гості й поступилися господарям з переконливим рахунком 0:4, однак легкою прогулянкою для підопічних Олександра Поворознюка цей матч не виявився: своє помітне відставання в майстерності, технічній і тактичній підготовці, гості компенсували нестримним бажанням достойно виглядати, непоступливістю, готовністю битися до останнього на кожному клаптику футбольного поля. Та все ж клас є клас, схоже, найближчими роками боротися на рівних «Вентурі» з «П’ятихатською» навряд чи буде до снаги, а відтак і означені 0:4 для них стали не найгіршим підсумком. Принаймні, до честі новомиргородців треба віддати їм належне: вони, усвідомлюючи свої невисокі шанси на позитивний результат, усе ж приїхали помірятися силами в очному двобої, на відміну тієї ж кіровоградської «Гідрисили», яка взагалі відмовилася від боротьби з «П’ятихатською-2», добровільно погодившись на технічну поразку 0:3. На жаль, здається, це вже п’ятий подібний випадок в цього-річному чемпіонаті, коли на зустріч з якоюсь із наших двох команд суперники не з’являються.

Підняв футбол Поворознюк:
Створив команду - «П’ятихатська».
Приклав туди він своїх рук,
Та й стадіон вже, ніби цяцька!
Те, що не зміг зробить район,
Не завжди й області під силу,
В Петрово – красень-стадіон,
Що п’ятихатці нам зробили.
А чим же славиться футбол,
Чим він так зваблює людину?
- По перше, це - забитий гол
І перемога чин – по чину.
Тож на футбол йдуть петрівці,
Їх радує гра «п’ятихатців».
Команда – справжні там бійці,
Програти в них немає й в гадці.
Їм програють бійці маститі,
Вони дивують всіх спеців,
Їх ще почують у всьому світі,
Бо плани їх – в міцній руці.
То ж йдіть усі на стадіон,
Болійте щиро за команду.
Футбол прославить наш район,
Петрове знатимуть й в Луанді.

Володимир ПАЛАДЬКО.

Олександрійський об’єднаний військовий комісаріат проводить відбір добровольців для проходження військової служби у Збройних Силах України за наступними спеціальностями: командир танка; механік-водій самохідної артилерійської установки; спеціаліст самохідних гармат; мінометник; далекомірник артилерії; старший розвідник артилерії; командир відділення топогеодезії; топогеодезист; кухар.

* * *

Олександрійський об’єднаний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів для проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України за наступними спеціальностями: командир відділення, старший сапер, сапер віком від 19 до 40 років.

За довідками звертатись в Олександрійський ОМВК за адресою: вул. Шевченка, 85, кімната № 9.

Сергій СИДОРЕНКО, військовий комісар Олександрійського OМBK, підполковник