З метою підвищення рівня безпеки пасажирських перевезень УДАІ УМВС в Кіровоградській області, спільно з представниками Укртрансінспекції, з 22 вересня по 22 жовтня проводить комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті «Перевізник – зима 2014».

У цей період проводяться перевірки підприємств та суб’єктів господарювання на предмет виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт. Особлива увага приділяється питанням підготовки автотранспорту до роботи в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справність приладів обігріву скла та салону, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів і проведення медичного огляду водіїв.

У ході заходів також проводитимуться інструктажі з перевізниками та водіями стосовно дотримання вимог законодавства в сфері пасажирських перевезень в осінньо-зимовий період.

Крім того, буде посилено контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями автобусів, передусім за дотримання швидкісного режиму, перевезення пасажирів понад встановлену технічними параметрами транспортного засобу кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки та стоянки.

Велика увага приділятиметься дотриманню вимог безпеки під час руху автобусів у нічний час, у тому числі й в ході перевезень на замовлення, наявності двох водіїв на маршруті протяжністю понад 500 км.

Анатолій СИРОВАТКА, інспектор з технічного нагляду ВДАІ Петрівського району, капітан міліції.