Юрій Бойко з пенсіонерамиПісля серії невдалих експериментів уряду влада повинна серйозно задуматися вже не про підтримку, а буквально про порятунок пенсіонерів. «Опозиційний блок» запропонував два рішення: у зв’язку з ростом цін і обвалом курсу гривні почати реальну індексацію пенсій і скасувати непродуману пенсійну реформу.

Влада забула про пенсіонерів 

Відповідно до «антикризових» законів уряду, цього року скасовано підвищення прожиткового мінімуму. Всі показники «заморозили» на рівні грудня 2013 року. «Сьогодні в країні проживає близько 13,6 млн пенсіонерів. Це ті люди, які в більшості своїй вже не мають ні можливості, ні здоров’я заробляти на себе. Вони чесною і самовідданою працею впродовж десятиліть заробили свою пенсію. Держава ж цінує їх внесок у благополуччя країни подачками на рівні «порога» бідності. Це верх цинізму і несправедливості », - заявила представник« Опозиційного блоку» Наталія Королевська.

Пенсії потрібно індексувати! 

Проблеми пенсіонерів можна і потрібно вирішувати в терміновому порядку, впевнені в опозиції. 

За словами лідера «Опозиційного блоку» Юрія Бойко, після проходження в парламент опозиція індексує пенсії і скасує пенсійну реформу. «В умовах практично тотального знецінення національної валюти у людей знецінилися пенсії, які й без того були високими. Сьогодні у більшості українців, особливо жителів села, пенсія складає від 1050 грн до 1400 грн. І ці пенсії не індексувалися після падіння гривні. Тому одним з перших завдань, які вирішуватиме «Опозиційний блок» після проходження в парламент, - це індексування пенсій. Сьогодні ми вже проводимо всі необхідні розрахунки. Ми підвищимо пенсії настільки, наскільки впаде гривня. Для того, щоб люди могли хоч якось прожити », - сказав Юрій Бойко. 

На думку опозиціонерів, влада зобов’язана вже цього місяця провести індексацію пенсій мінімум на 40%. Інакше люди похилого віку стануть заручниками злочинної безвідповідальності чиновників. 

Ще одна проблема, яку планують вирішити опозиціонери, - це скасування пенсійної реформи, яка збільшила вік виходу на пенсію в країні з невисокою тривалістю життя. «Дуже багато питань виникає до пенсійної реформи, проведеної кілька років тому. Вона породила масу корупційних дій з боку чиновників. «Опозиційний блок» скасує пенсійну реформу, яка принесла дуже багато бід людям», - стверджує Юрій Бойко.

Анна ФЕЩУК