О.Анісімов вітає присутніх зі святомМинулої п’ятниці в залі засідань районної ради пройшло урочисте зібрання, присвячене Дню Державного прапора України та 23-й річниці Незалежності нашої держави.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова райдержадміністрації О.Анісімов. Він наглосив, що незалежність – це найцінніше, що має Україна. За неї, та за те, щоб над нами міг вільно майоріти національний синьо – жовтий стяг, боролися багато поколінь патріотів. 

- В минулому український народ зазнав чимало лиха – війни, голодомори, національний гніт. Так склалося, що і сьогодні ми змушені відстоювати свою незалежність, діти України, ровесники незалежної держави, проливають кров за свободу Вітчизни. Ці герої залишаться в наших серцях, їх пам’ятатимуть наступні покоління українців. А всім присутнім, всім жителям району я бажаю здоров’я, миру, злагоди і достатку, – підсумував Олександр Іванович.

Шановні земляки!

Районна державна адміністрація  та районна рада щиро вітають вас з Всесвітнім Днем авіації та космонавтики!

Перші польоти людини на літаку реалізували спокон-вічну мрію всього людства про небесні простори. Сьогодні польоти стали буденним явищем. З кожним днем ми все впевненіше довіряємо літакам, адже розвиток авіаційної науки крокує вперед. 

Тож районна державна адміністрація вітає всіх з цим святом, бажає любові у серці, тепла у взаєминах із близькими та коханими. Нехай здійсняться всі ваші життєві плани, надії і мрії, а кожен день вашого життя буде мирним, світлим та сонячним. 

Хай політ вашої думки має можливість досягати за-хмарних висот!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні працівники вугільної галузі!

Вітаю вас з професійним святом - Днем шахтаря - і висловлюю щиру подяку за вашу героїчну та самовіддану працю. 

День Шахтаря – це свято працівників найбільш небезпечної професії, мужніх людей. Професія шахтаря завжди вважалася у нас почесною, гідною справжніх чоловіків. Завдяки тому, що є люди і цілі династії, які обирають цей нелегкий труд, працює і розвивається наша промисловість. 

Кому, як не вам, знати справжню ціну нелегкої шахтарської праці. Кожна видобута та видана на гора тонна чорного золота – це неймовірні людські зусилля та гордість за почесну професію шахтаря. 

Йдучи нелегкими шахтарськими дорогами, ви докладаєте багато зусиль у справу розвитку вітчизняної гірничодобувної промисловості, робите значний внесок у розбудову України. Ваша невтомна, наполеглива праця – взірець служіння українському народові. 

Бажаю вам успіхів, безаварійної роботи, яскравого сонця та мирного неба над головою!

Нехай доля дарує вам добру вдачу, творчість і талант, люблячі родини та щирих друзів. Хай тепло і затишок родинних осель надійно захищають вас від життєвих негараздів і випробувань. 

З повагою
Олександр Чорноіваненко, голова обласної ради.

Шановні педагоги, учні, батьки!

Від щирого серця вітаю вас зі святом – Днем знань!

У цей прекрасний перший вересневий день зранку вулиці міст і сіл Кіровоградщини наповнюються дитячим щебетом, посмішками школярів, студентів і букетами найкрасивіших осінніх квітів. Знову урочисто і хвилююче на подвір’ях навчальних закладів лунають мелодійні звуки шкільного дзвоника, сердечні святкові вітання.

Саме з цього дня починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, самостійного відповідального життя повноправного українського громадянина.

Вірю, що зерна науки зростуть у дитячих душах урожаєм справжнього патріотизму, високої духовності, мудрості, виваженості та любові до свого краю, своєї сім’ї. Для когось цей навчальний рік стане останнім у рідних шкільних чи вузівських стінах. Переконаний, що надалі вони вкладатимуть свої молодечі сили, набуті знання, юнацьке завзяття в розбудову Української держави, адже народилися у незалежній Україні, омріяній попередніми поколіннями, зрошеній потом і кров’ю героїв.

Низько вклоняюся педагогам, які щоденно віддають дітям свою увагу, турботу, знання, навчають любити і поважати рідну землю.

Нехай же цей першовересень стане ще однією незабутньою сторінкою у календарі вашого життя! 

З повагою
Олександр ЧОРНОІВАНЕНКО, голова обласної ради

Сьогодні ми вітаємо вас - тих, чиє життя пройшло і проходить в забої. Людей, чия професія є однією з найбільш небезпечних і нелегких у світі!

Районна державна адміністрація бажає всім вам міцного здоров’я, безпечної праці, нових трудових здобутків і гідної заробітної плати. Нехай у ваших домівках завжди зберігається мир, тепло і затишок, щастя вам і благополуччя! Зі святом вас!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають всю нотаріальну спільноту району з святом.

Нотаріус був, є і залишатиметься природним захисником прав людини, оскільки надає незалежну й неупереджену правову допомогу на засадах рівності, законності і справедливості. 

Прийміть слова глибокої вдячності за високий професіоналізм, активну участь у поширенні правових знань та посиленні соціального захисту наших громадян. Впевнені, що ви й надалі вірно служитимете інтересам громадян та з честю примножуватимете славні традиції своєї професії.

Бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, життєвих гараздів, благополуччя та нових професійних перемог!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Щиро вітаю вас із 1 вересня - Днем знань!

Перший шкільний день, перший урок, перші вчителі і наставники - скільки всього нового приносить вересень для усіх, хто здобуває знання за шкільною партою чи в студентській аудиторії. Навчання – це золота пора, знання – це прихований скарб. Зерна науки, які щедро засівають вчителі, дають добрі сходи і зростають урожаєм мудрості та натхнення, якщо дитячі душі відкриті до нових знань. Тож дорогі діти, будьте уважними і вдячними учнями, ростіть здоровими, досягайте високих результатів у навчанні, шануйте вчителів і радуйте своїх батьків.

Окремого звернення разом зі словами подяки заслуговують педагоги, за виконання такої  відповідальної місії – виховання наших дітей. Спасибі вам – за тепло сердець, за наполегливу і копітку працю, за формування юних особистостей, від яких залежить майбутнє України.

З повагою
Олександр ПЕТІК, голова обласної державної адміністрації

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають всіх із святом першого дзвоника – Днем знань.

Дорогі школярі, у цей момент хочеться сказати вам, що навчання – це прихований скарб, це неосяжний світ знань. Вчіться, щоб знати, діяти, жити. Ми впевнені, що зерна науки дадуть добрі сходи і зростуть у ваших душах урожаєм мудрості та натхнення. 

Нехай же новий навчальний рік відкриє перед вами нові широкі обрії пізнання, педагогам принесе задоволення від результатів їхньої праці, а батькам – впевненість у щасливій долі їхніх дітей.

Здоров’я Вам і благополуччя! Любові і миру

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Міністерством Оборони України прийнято рішення додатково провести відбір громадян на військову службу за контрактом та на військову службу за призовом під час мобілізації у добровільному порядку до Збройних Сил України за спеціальностями військ спеціального призначення, морської піхоти Військово-Морських Сил, Високомобільних десантних військ та на спеціальності механіків-водіїв і членів екіпажів бойових машин.

За довідками звертатись: м. Олександрія, вул. Шевченка 85, Олександрійський ОМВК.

Сергій Сидоренко, військовий комісар Олександрійського ОМВК, підполковник.

Олександр ХрокалоОдин з наших земляків – Олександр Хрокало (про нього ми нещодавно писали на сторінках «Трудової слави») – пішов добровольцем захищати Україну від агресії путінської Росії, обороняє кордон нашої держави. Ми з ним підтримуємо зв’язок, аби знати з перших рук, що діється на східному фронті. Минулої суботи він зателефонував мені і у відповідь на моє вітання з Днем Державного Прапора і з Днем незалежності України відповів, що російські фашисти вже «привітали» їх. Близько 4-ї години ранку з території Росії почався обстріл прикордонного пункту пропуску Новоазовськ та табору прикордонників біля села Холодне з установок «Град». Після цього до обстрілу долучилася крупнокаліберна артилерія, а завершився вогняний шквал третьою хвилею – мінометною. Пункт пропуску Новоазовськ повністю був зруйнований, тож від командування надійшов наказ залишити його і відійти на інші позиції. Під час обстрілу прикордонники трималися мужньо, а тон їм задавав підполковник Вадим Рєзніков. Помітивши, що не всю техніку встигли відігнати у безпечне місце, він під час другої хвилі обстрілу поповз, а потім ще й стрибнув з десятиметрової кручі, щоб до неї добратися.

директор Червоносільської ЗШ І-ІІ ступенів Т.Гребеневич зустрічає гостейКілька днів тому, як і щороку, відбувся комісійний об’їзд – огляд стану готовності закладів освіти району до нового навчального року. Комісія, яку очолював начальник відділу освіти райдержадміністрації Г.Москалець, побувала в усіх загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладах району. 

Слід сказати, що огляд залишив позитивне враження: всі дитсадки і школи до роботи в новому навчальному році готові. Якість підготовки матеріальної бази освітніх закладів, безумовно, впливає і на якість освіти, хоча визначальним фактором, звичайно, є професійний рівень педагогів. Так з 12-ти цьогорічних випускників Червоносільської ЗШ І-ІІ ступенів 10 стали учнями різних навчальних закладів, що є свідченням високої якості роботи педагогів школи.

Відновлені БТРи прямують на «гарячий Схід»Відновлені БТРи прямують на «гарячий Схід» - короткий перепочинок в смт. Петровому (військова техніка відремонтована за сприяння фонду «Петрівщина» та СФГ «Сім Вітрів» - керівник І.Великий, а також приватних підприємств м.Жовті Води - «Аврахов», «Антал», «Техномаш», «Атомінвестбуд»). 

27 серпня 2014 року.

Фото Олександра Шевченка

до учасників семінару звертається Леонід НазарукВ природі останніми роками постійно відбуваються кліматичні зміни. І це очевидно. Особливо негативні явища, пов’язані з цими процесами, турбують хліборобів, адже від цього землеробство у нашому регіоні стає ще більш ризикованою справою. Тому аграріям постійно доводиться бути фахово підготовленими щодо нових технологій вирощування сільськогосподарських культур, адже сьогодні без науково обгрунтованої методики успішно господарювати на землі неможливо. Аби надати більше інформації про нові гібриди технічних культур і наглядно продемонструвати їх переваги перед деякими попередніми сортами щодо їх пристосованості до нових погодних умов, відбувся семінар, ініційований регіональною філією французької сільськогосподарської компанії MAЇSADOUR Semences за участі ТОВ «А/ф «Сади України» та ТОВ «Центрум ЛТД».

ОГОЛОШЕННЯ

Богданівська сільська рада проводить конкурс по наданню послуг з вивезення твердих побутових відходів.

Інформація для учасників конкурсу:

 

Виконавчий комітет Балахівської селищної ради, з метою створення конкурентного середовища на ринку поводження з побутовими відходами та забезпечення контролю за дотриманням належного санітарного стану території селища, на підставі рішення виконкому від 15.08.2014 року № 39 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на право вивезення твердих побутових відходів на території смт. Балахівка» оголошує конкурс на визначення виконавців послуг з вивезення побутових відходів від населення та підприємств, установ, організацій та інших суб’єктів господарювання на території селища Балахівка (далі Конкурс).

1. Організатор конкурсу:

Виконавчий комітет Чечеліївської сільскої ради проводить конкурс по наданню послуг з вивезення побутових відходів. Інформація для учасників конкурсу:

Виконавчий комітет Петрівської селищної ради оголошує конкурс на надання послуг з вивезення  побутових відходів.

1. Найменування, місцезнаходження організатора конкурсу:

Виконавчий комітет Петрівської селищної ради Петрівського району Кіровоградської області: смт Петрове, вул. Жовтнева,7, 28300.

2. Підстава для проведення конкурсу:

Аби дорога залишала тільки приємні спогади Державтоінспекція звертається до водіїв з проханням бути особливо уважними й обережними, дотримуватись безпечної швидкості руху та бути взаємно ввічливими на дорозі. На жаль, правил безпеки дотримуються не всі. Намагаючись якомога швидше дістатися місця призначення, водії часто порушують швидкісний режим, правила маневрування, обгону, проводять за кермом по 10-12 годин без перерви на відпочинок. Нагадуємо водіям, що під час вибору в установлених межах безпечної швидкості потрібно враховувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним. І яким би обережним та досвідченим водієм Ви себе не вважали, при швидкій їзді вам не уникнути небезпечної ситуації, наприклад, коли несподівано на дорозі з’явиться пішохід, чи водій попереду неочікувано загальмує. Втратити керування автомобілем дуже просто, достатньо лише на мить перевищити швидкість, знехтувати правилами дорожньої безпеки, замріятись чи відволіктися - наслідки можуть бути найстрашнішими. Кожному водієві слід взяти за правило: обов’язково пригальмуйте поблизу пішохідних переходів і не розганяйтеся на автомобілях поблизу шкіл і дитячих майданчиків. Надмірна швидкість на дорогах населених пунктів – це дуже небезпечно для здоров’я та життя пішоходів, особливо дітей, які скоро підуть на навчання. Державтоінспекція радить водіям: будьте розсудливими у виборі швидкості та пам’ятайте - чим вища швидкість, тим важче зупинити автомобіль, а значить і тим менше часу виправити можливі помилки.  

Наталія Рудяченко, інспектор Петрівського ВДАІ, капітан міліції.

На протязі липня - серпня працівниками ДПРЧ-32 У ДСНС в області в с. Богданівці, Новому Стародубі, смт. Петровому та на інших водоймах району були проведені рейдові перевірки в місцях масового відпочинку людей на воді та в лісових масивах. З жителями району проведено відповідні інструктажі та надано наочну агітацію.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РВ У ДСНС у Кіровоградській області

про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на внутрішньорайонних автобусних маршрутах загального користування

Петрівська районна державна адміністрація (організатор) 

ПЕРЕЛІК об’єктів конкурсу 29 вересня 2014 року

про проведення конкурсу на визначення виконавця

з надання послуг з вивезення твердих побутових відходів

Відомості про організатора

– найменування, місцезнаходження організатора конкурсу: Червонокостянтинівська сільська рада, 28333, Кіровоградська область, Петрівський район, с. Червонокостянтинівка, вул. Перемоги, 1; 

– підстава для проведення конкурсу, рішення виконавчого комітету Червонокостянтинівської сільської ради від 27 серпня 2014 року № 25.

про проведення конкурсу на визначення виконавця

з надання послуг з вивезення твердих побутових відходів

Відомості про організатора

– найменування, місцезнаходження організатора конкурсу: Малинівська сільська рада, 28317, Кіровоградська область, Петрівський район, с. Малинівка, вул. Енгельса, 25; 

– підстава для проведення конкурсу: рішення Малинівської сільської ради від 29 серпня 2014 року № 270/6.

– місце і час проведення конкурсу: прийом документів від бажаючих прийняти участь у конкурсі буде проводитися з 30.08.2014 року по 29.09.2014 року до 12:00, роз’яснювальну інформацію можна отримати за телефоном 9-21-31 у секретаря Малинівської сільської ради Накашидзе Л.В.

Працівники міліції висловлюють свою найщирішу вдячність за фінансову та гуманітарну підтримку наших воїнів, які захищають нас на Сході нашої країни, волонтерському руху «Допоможемо воїнам Петрівщини», голові районної державної адміністрації Олександру Івановичу Анісімову та голові районної ради Світлані Олександрівні Тилик, а також приватним підприємцям та кожному жителю нашого району, який долучився до збору коштів та гуманітарної допомоги нашим воїнам, адже серед них немала кількість і працівників міліції Кіровоградської області.

Від усього серця висловлюємо усім Вам слова безмежної вдячності за Ваші добрі справи!

Йосипівська сільська рада проводить конкурс по наданню послуг з вивезення побутових відходів

Інформація для учасників конкурсу

Виконавчий комітет Петрівської сільської ради проводить конкурс по наданню послуг з вивезення побутових відходів.

Інформація для учасників конкурсу

про проведення конкурсу на визначення виконавця з надання послуг з вивезення твердих побутових відходів

Відомості про організатора

– найменування, місцезнаходження організатора конкурсу: Луганська сільська рада, 28335, Кіровоградська область, Петрівський район, с. Луганка, вул. Гагаріна, 21 “а”; 

– підстава для проведення конкурсу: рішення виконавчого комітету Луганської сільської ради від 19 серпня 2014 року № 23.

– місце і час проведення конкурсу: прийом документів від бажаючих прийняти участь у конкурсі буде проводитися з 30.08.2014 року по 29.09.2014 року, роз’яснювальну інформацію можна отримати за телефоном 9-24-68 у секретаря Луганської сільської ради Третьякової О.В.

фрагмент церемонії нагородженняНапередодні головного свята держави в актовій залі Петрівської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області (№49) було проведено урочисті заходи з нагоди 23-ї річниці Незалежності України та до Дня Державного Прапора України на виконання Указу Президента України від 21.07.2014року №208/2014року «Про відзначення 23-ї річниці Незалежності України» та окремого доручення Державної пенітенціарної служби України від 08.08.2014року №207/ОД з метою забезпечення належного відзначення цієї знаменної події в історії українського державотворення, консолідації українського суспільства та виховання персоналу у дусі патріотизму і поваги до своєї держави.

В святковій концертній програмі взяли участь персонал установи та гості - духовий оркестр військової частини №2269.

Виявляється, від сонця може захистити не лише затінок та сонцезахисний крем, але й деякі продукти.

Продуктом, який здатен захистити людину від сонячного проміння, є шоколад. Такою властивістю він володіє завдяки значному вмісту у даному продукті антиоксидантів.

Антиоксиданти, у свою чергу, здатні попередити виникнення та пришвидшити припинення різноманітних запальних процесів. Окрім того, даний продукт володіє здатністю зупиняти старіння.

Експеримент, який був проведений на мишах, виявив, що у тих гризунів, які вживали шоколад рідше, виявлялись патологічні реакції організму на використання солярію.

Окрім того, вживання шоколаду сприяє виробленню ендорфінів, що дозволяє покращити настрій та дивитись на світ з більшою часткою оптимізму. Тому у солодкоїжок завжди піднесений настрій.