Шановні педагоги, учні, батьки!

Від щирого серця вітаю вас зі святом – Днем знань!

У цей прекрасний перший вересневий день зранку вулиці міст і сіл Кіровоградщини наповнюються дитячим щебетом, посмішками школярів, студентів і букетами найкрасивіших осінніх квітів. Знову урочисто і хвилююче на подвір’ях навчальних закладів лунають мелодійні звуки шкільного дзвоника, сердечні святкові вітання.

Саме з цього дня починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, самостійного відповідального життя повноправного українського громадянина.

Вірю, що зерна науки зростуть у дитячих душах урожаєм справжнього патріотизму, високої духовності, мудрості, виваженості та любові до свого краю, своєї сім’ї. Для когось цей навчальний рік стане останнім у рідних шкільних чи вузівських стінах. Переконаний, що надалі вони вкладатимуть свої молодечі сили, набуті знання, юнацьке завзяття в розбудову Української держави, адже народилися у незалежній Україні, омріяній попередніми поколіннями, зрошеній потом і кров’ю героїв.

Низько вклоняюся педагогам, які щоденно віддають дітям свою увагу, турботу, знання, навчають любити і поважати рідну землю.

Нехай же цей першовересень стане ще однією незабутньою сторінкою у календарі вашого життя! 

З повагою
Олександр ЧОРНОІВАНЕНКО, голова обласної ради