до учасників семінару звертається Леонід НазарукВ природі останніми роками постійно відбуваються кліматичні зміни. І це очевидно. Особливо негативні явища, пов’язані з цими процесами, турбують хліборобів, адже від цього землеробство у нашому регіоні стає ще більш ризикованою справою. Тому аграріям постійно доводиться бути фахово підготовленими щодо нових технологій вирощування сільськогосподарських культур, адже сьогодні без науково обгрунтованої методики успішно господарювати на землі неможливо. Аби надати більше інформації про нові гібриди технічних культур і наглядно продемонструвати їх переваги перед деякими попередніми сортами щодо їх пристосованості до нових погодних умов, відбувся семінар, ініційований регіональною філією французької сільськогосподарської компанії MAЇSADOUR Semences за участі ТОВ «А/ф «Сади України» та ТОВ «Центрум ЛТД».

 сільгоспвиробники на плантації гібридів соняшникуЦього разу демонстративне поле було засіяне на землях господарства високої культури землеробства ТОВ «Агрофірма «Фортуна». Перед початком огляду плантацій соняху та кукурудзи генеральний директор сільгосппідприємства Леонід Іванович Назарук, привітавши колег, коротко розповів про те, як живуть і працюють фортунівці. Агрономові за фахом Леоніду Івановичу добре відомо, як важливо чітко дотримуватися наукових рекомендацій щодо вибору нових гібридів зернових та технічних культур, максимально пристосованих саме до наших кліматичних умов. Представники цих фірм безпосередньо біля кожної ділянки, презентували нові гібриди кукурудзи та соняшника з різними строками дозрівання, що в деякій мірі убезпечує їх від посухи та полягання. Комерційний представник MAЇSADOUR Semences Віктор Дудник зазначив, що головний напрямок діяльності їх компанії полягає в тому, щоб за рахунок елітної генетики отримати високоякісне гібридне насіння та визначити в процесі досліджень оптимальні терміни сівби, враховуючи різні погодні умови та склад грунтів. Це допоможе зорієнтувати землеробів у виборі прийнятних для них гібридів.

на кукурудзяній ділянці

Отож така співпраця базується на науковій основі для досягнення максимальної родючості сільськогосподарських культур, що в кінцевому результаті дасть змогу підвищити рентабельність  землеробства. Це є головною метою учасників семінару.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімках: до учасників семінару звертається Леонід Назарук (на 2 стор.); сільгоспвиробники на плантації гібридів соняшнику; на кукурудзяній ділянці.