директор Червоносільської ЗШ І-ІІ ступенів Т.Гребеневич зустрічає гостейКілька днів тому, як і щороку, відбувся комісійний об’їзд – огляд стану готовності закладів освіти району до нового навчального року. Комісія, яку очолював начальник відділу освіти райдержадміністрації Г.Москалець, побувала в усіх загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладах району. 

Слід сказати, що огляд залишив позитивне враження: всі дитсадки і школи до роботи в новому навчальному році готові. Якість підготовки матеріальної бази освітніх закладів, безумовно, впливає і на якість освіти, хоча визначальним фактором, звичайно, є професійний рівень педагогів. Так з 12-ти цьогорічних випускників Червоносільської ЗШ І-ІІ ступенів 10 стали учнями різних навчальних закладів, що є свідченням високої якості роботи педагогів школи.

завідуюча Чечеліївським ДНЗ І.Михайлюк розповідає про підготовку закладу до нового навчального рокуВелику роль відіграє і ставлення керівників органів місцевого самоврядування до закладів соціальної сфери. Тож недаремно всі заклади освіти Новостародубської, Чечеліївської, Ганнівської, Зеленської. Луганської та Петрівської сільських рад підготувалися до роботи найкраще. Серед загальноосвітніх шкіл кращими визнано Петрівський НВК, Петрівську ЗШ І ступеня, Іскрівську, Луганську, Зеленську, Новостародубську ЗШ І-ІІІ ступенів, Богданівську ЗШ І-ІІ ступенів. Серед дошкільних навчальних закладів офіційно не визначався рейтинговий показник, але членам комісії найбільше сподобалися Луганський, Зеленський, Новостародубський, Ганнівський, Чечеліївський та Петрівський (с. Петрівське) дитсадки.

Коментуючи підсумки огляду, Г.Москалець зазначив, що фінансовий ресурс, який складається з коштів державного і місцевих бюджетів, цьогоріч був не меншим, ніж у попередньому році, але виникали проблеми з проплатами за придбання шкільного обладнання. Та всі розрахунки будуть проведені, заплановане виконане. Більше 200 тисяч гривень використано на поточні ремонти закладів, а до кінця року на розвиток галузі буде освоєно близько мільйона гривень. Зокрема, буде здійснено реконструкцію каналізаційних мереж в Петрівському НВК, Чечеліївській, Ганнівській, Володимирівській загальноосвітніх школах, замінено вікна на енергозберігаючі склопакети в Чечеліївській ЗШ І-ІІІ ступенів, придбано мультимедійне обладнання для Петрівської ЗШ І ступеня, Ганнівської, Балахівської, Луганської шкіл. Крім того, буде замінено більше 200 комплектів шкільних меблів, після чого всі меблі в загальноосвітніх школах будуть відповідати віковим особливостям учнів та державним правилам і нормам. 

комісія оглядає класи Петрівської ЗШ І ступеняЗакінчуючи коментар, Григорій Леонідович повідомив, що, враховуючи ситуацію в державі та у відповідності до економічних можливостей району, переглянуто 7 галузевих програм, і у серпні затверджено комплексну програму розвитку освіти району до 2017 року «Освіта Петрівщини», яка стане дорожньою картою розвитку галузі на найближчий період.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: директор Червоносільської ЗШ І-ІІ ступенів Т.Гребеневич зустрічає гостей; завідуюча Чечеліївським ДНЗ І.Михайлюк розповідає про підготовку закладу до нового навчального року; комісія оглядає класи Петрівської ЗШ І ступеня.