Шановні охоронці державних рубежів!

Дорогі ветерани-прикордонники!

Районна державна адміністрація та районна рада сердечно вітають вас з професійний святом – Днем прикордонника!

Вас - вартових державного кордону України, - завжди поважаємо і шануємо, бо ви – наша надія, наш захист. Ви постійно на сторожі рубежів Батьківщини, а ваша нелегка служба, ваш професіоналізм, витримка й сміливість, стійкість та мужність завжди є яскравим прикладом для підростаючих поколінь.

Віримо, що ви й надалі вірно служитимете інтересам України та її громадян, з честю примножуватимете славні традиції старшого покоління.

Цього святкового дня бажаємо вам і вашим сім’ям міцного здоров’я, щастя, життєвого благополуччя, миру і спокою.

Нехай любов до України й людська шана надихають вас на нові звершення у благородній справі вірного служіння українському народові!

Олександр Анісімов, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

День захисту дітей!

З 28 травня 2014 року по 02 червня 2014 року відбудуться районні заходи з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей.

28 травня 2014 року відбудеться районний фестиваль «Гордість і надія Петрівщини», в рамках якого об 11.00 у сесійній залі Петрівської районної ради відбудеться зустріч обдарованої учнівської молоді з керівництвом району, по закінченні якого в парку відпочинку смт Петрового пройде гала-концерт «Інгулецький зорепад».

02 червня 2014 року о 9.30 в парку відпочинку смт Петрового відбудеться концертно-розважальна програма «Хай буде дитинство щасливе моє та усіх дітей світу».

В програмі свята: виступи талановитої молоді, ігрова програма за участю клоунів, конкурс дитячого малюнку на асфальті «Мої мрії», виставка образотворчого та декоративного мистецтва.

Під час святкових заходів біля районного Будинку культури відбудеться шаховий турнір серед дітей «Шахові надії Петрівщини».

В парку відпочинку працюватиме виїзна торгівля.

ЧЕКАЄМО НА ВАС!

Оргкомітет

Одним із напрямків діяльності управління є робота з надання пільг та субсидій найбільш вразливим верствам населення.

За І квартал 2014 року пільгами та субсидією на житлово-комунальні послуги скористалися 12786 осіб на загальну суму 905,5 тис. грн., що в порівнянні з відповідним періодом 2013 року на 1,26% більше.

За період січень-березень 2014 року нараховано пільг та субсидій на тверде паливо та скраплений газ 504 домогосподарствам на суму 1314,9 тис. грн.

З 1 травня 2014р. постановою Національної комісії регулювання електроенергетики від 03 квітня 2014р №420 «Про зміну тарифів на природний газ, що використовується для потреб населення». змінено тарифи на природний газ.

Громадянам, які звертатимуться за субсидією на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у травні 2014 року розрахунок буде проводитися згідно змінених тарифів на природний газ. 

У зв’язку з прийняттям Закону України від 27 березня 2014 року №1165-VII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» установлено у 2014 році прожитковий мінімум на одну особу у розрахунку на місяць у розмірі 1176 гривень та для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення:

- дітей віком до 6 років – 1032 гривні;

- дітей віком від 6 до 18 років – 1286 гривень;

- працездатних осіб – 1218 гривень;

- осіб, які втратили працездатність – 949 гривень.

За більш детальнішою інформацією звертайтесь до уповноважених представників сільських, селищних рад за місцем проживання та до управління соціального захисту населення, що розташоване за адресою: смт. Петрове, вул. Ілліча, 32. Телефон „гарячої лінії” - 9-63-33.

Валентина Сибіра, начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації

Сьогодні вже ні для кого не секрет, у яку складну ситуацію потрапила наша держава з вини її попереднього керівництва. Що, власне, й зумовило народний протест, коли тисячі патріотів України стали на захист демократії і гідності, прагнучи відстояти її єдність та незалежність. Під час сутичок у столиці на Майдані Незалежності пролилася кров наших громадян, кров тих, кому була небайдужою доля неньки - України. Активістів, що загинули на Майдані, народ назвав «Небесною сотнею», цих мужніх і відданих людей, які загинули у нерівній боротьбі, вшановувала та оплакувала вся Україна. На їх честь складають вірші, перейменовують площі і вулиці, влаштовують імпровізовані меморіали та співають скорботні пісні.

Щоб увічнити пам’ять героїв «Небесної сотні» за ініціативи Ганнівського сільського голови Н.С. Цапенко жителі Володимирівки вирішили розбити парк. Цю ініціативу підтримали не лише словом, а й ділом керівництво ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» - генеральний директор О.Г. Поворознюк та директор В.В.Козловський, які своєчасно виділяли транспорт для підвезення зелених насаджень та води. А чудові саджанці різноманітних видів дерев та кущів надали лісничий Петрівського лісництва Валерій Васильович Любченко та директор Долинського лісгоспу Станіслав Петрович Коваленко.

дільнична виборча комісія №17 за роботоюНарешті сталося те, чого ми всі з нетерпінням чекали останні місяці – вибори Президента України відбулися. І хоча офіційні результати голосування ще не оприлюднені,вже майже ніхто не сумнівається, що очільником держави вже в першому турі став Петро Порошенко.

Недруги України, як за кордоном, так і в самопроголошених опереткових квазідержавних утвореннях на сході нашої держави, вже не зможуть морочити голову з приводу нібито нелегітимності української влади. Хоча і раніше ніяким здоровим глуздом не можна було пояснити позицію владної верхівки однієї з сусідніх держав, яка неодноразово запевняла, що не визнає нинішньої української влади, бо вона, мовляв, здобута у незаконний спосіб. Виходить так, що голова Верховної Ради, обраний депутатами замість того, котрий сам подав у відставку, а також виконуючий обов’язки Президента в ситуації, коли очільник держави ганебно втік за кордон, прихопивши з собою мільярди вкрадених у нас грошей, - нелегітимні, в той час як так звані «мери», «губернатори» (за відсутності в Україні територіального утворення під назвою «губернія»), «президенти» і решта «державних діячів» самопроголошених «держав» – Криму, Луганської, Донецької «республік», обрані на мітингах неврівноваженими радикалами – легітимні. Якщо керуватися такою логікою, то мітинг, в якому взяли участь кілька сотень (та нехай навіть кілька тисяч громадян) має вищу юридичну силу, ніж всенародні вибори найвищого законодавчого органу держави. А якщо крім мітингу, проведеного на одній площі, пройшов інший, на сусідній, то рішення якого з них мають вищу «юридичну» силу? Той, де «мітингарі» мають більше зброї?

Новостародубський сільський голова В.ЗаїкаНовостародубська сільська рада

Розкішна, соковита зелень трав та дерев, білопіння розквітлих вишень та неземна краса вбраних в легкий білий серпанок «неопалимої купини» терників, що привільно тягнуться балками та яругами села.

А посеред цієї райської краси острівці червоних та жовтих тюльпанів, як краплі крові полеглих на полях ратних та вічної людської скорботи за загиблими.

Саме такої благословенної весняної днини ми завітали до Нового Стародуба.

Село готувалось тоді до свят: світлого Великодня та величного свята - Дня Перемоги, всюди кипіла робота.

Прибирались узбіччя доріг, підбілювалися дерева, бордюри, впорядковувалися сквери та парки, наводився лад біля громадських приміщень. Господарі прибирали на своїх подвір’ях та побіля них.

Новостародубський сільський голова В.Заїка, разом з депутатським корпусом, залучили до весняного прибирання території, як то кажуть: «від малого до старого». Не оминули увагою заклади соціальної сфери та об’єкти приватних підприємців.

Комунальне підприємство сільради за активної допомоги сільгоспвиробників забезпечили робітників транспортом та необхідним інвентарем. Особливу категорію працюючих, на плечі яких ліг найбільший об’єм робіт, склали місцеві безробітні, які, за погодженням з районним центром зайнятості, були залучені до громадських робіт.

Особливливо ретельно велося прибирання біля братських могил, пам’ятників полеглим воїнам, а сільчани, попри весняні клопоти, не забували відвідати та впорядкувати місця вічного спочинку рідних людей на цвинтарях.

виконання гімну УкраїниВсі ми добре знаємо, які важкі часи зараз переживає наша країна. Та, не зважаючи ні на що, ми – молоде покоління, розуміємо, що лише в єдності, дружбі та взаєморозумінні криється справжня сила народу. І на якій би мові ми не говорили, яких би поглядів не притримувались, пам’ятаємо – ми громадяни однієї країни, ми єдиний народ, єдина нація, ми – українці.

Саме на тему єдності і пройшов 17 травня 2014 року на базі дитячого табору відпочинку ім. Матросова (с. Ганнівка) традиційний районний фестиваль дитячих громадських організацій «Я Україну знаю ще з дитинства, Як миру край, народного єдинства». На фестивалі були підведені підсумки роботи районного парламенту дітей та шкільних учнівських органів самоврядування за навчальний рік. Так за 2013-2014 навчальний рік Петрівським районним парламентом дітей проводилася робота в таких напрямках:

учасники конкурсу з членами журіУ сучасних умовах збільшення інтенсивності дорожнього руху, але, разом з тим, відставання транспортної культури і дисципліни учасників дорожнього руху, робота з профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму повинна стати одним з основних напрямків діяльності як школи, так і позашкільних закладів освіти та співробітників ДАІ.

Саме з метою популяризації діяльності Державтоінспекції та команд юних інспекторів руху 21 травня 2014 року був проведений районний етап ХVІІІ Всеукраїнського конкурсу команд юних інспекторів руху

Змагання загонів ЮІР відбувалось за п’ятьма конкурсами, де учасники не тільки показували свої знання правил дорожнього руху та дорожніх знаків, демонстрували та пояснювали жести регулювальника, а і змагались для перемоги у вправності на велоестафеті та виборювали призові місця у вмінні агітувати та доступно викладати правила дорожнього руху у конкурсі агітбригад ЮІР.

Творчість наших читачів

Німа краса написаних картин -

Мистецтво досить щире і відверте

Та розумієш: тільки ти один

Живий отут. А все навколо - мертве.

Мазки на полотні то тут, то там...

Я відчуваю запах фарб та й годі.

 Таланту майстра шану всю віддам,

Але вклонюсь живій лише природі.

Зміни в оподаткуванні

З 19.04.2014 року набрали чинності зміни, внесені до Податкового кодексу України щодо усунення окремих неузгодженостей норм законодавства. Змінами встановлено, що для цілей визначення податкових зобов’язань зі сплати митних платежів застосовується офіційний курс валюти України до іноземної валюти, встановленої нацбанком України, що діє на 0.00 год дня подання митної декларації, а у разі, коли митна декларація не подається, - дня визначення податкових зобов’язань.

Ставка ПДВ у розмірі 7% застосовується не тільки до операцій з постачання на митній території України лікарських засобів і медичних виробів, а й при їх ввезенні на митну територію України. З 01.04.2014 року до 01.06.2014 року до платників ПДВ, які застосовують ставку ПДВ 7%, не застосовуються вимоги щодо відображення у касовому чеку відомостей: про код ставки ПДВ за одиницю товару; загальну суму ПДВ за кожною позицією (групою товарів); загальну суму коштів, що підлягає сплаті покупцем, з урахуванням ПДВ. 

Пресс-служба Петрівського відділення Олександрійської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області  

З настанням шкільних канікул дітям хочеться якомога довше проводити день на вулиці із друзями, відчути привабливу спокусу літніх розваг. За своїми забавами вони часто забувають про безпечне поводження на вулиці й дорозі, порушуючи при цьому правила дорожнього руху, чим ставлять під загрозу своє життя і здоров’я.

Діти – та категорія учасників дорожнього руху, яка вимагає окремої уваги Державтоінспекції, і не тільки під час канікул, а і в повсякденні. Тому з метою запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму під час літніх шкільних канікул, педагоги, проводжаючи своїх вихованців на відпочинок, мають ще і ще раз нагадати їм про обов’язкову необхідність суворого дотримання пішоходами та велосипедистами Правил дорожнього руху.

Профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму – це вічна тема, бо є, власне кажучи, процесом постійного виховання і формування необхідних навичок обачної поведінки дитини в такому небезпечному місці, як дорога. Тому вчителі, батьки, працівники Державтоінспекції завжди попереджатимуть, навчатимуть, будуть завжди поруч для того, щоб запобігти дитячим трагедіям на транспортних артеріях нашої держави. Необхідно пам’ятати, що чужих дітей на дорозі не буває! 

Наталія Рудяченко, інспектор Петрівського ВДАІ, капітан міліції.

Шановного Геннадія Марковича Товалюка – із сорокап’ятиріччям від дня народження.

 

В житті нехай все буде, що потрібно,

Без чого не складається життя,

Любов, здоров’я, щастя, дружба

Та вічна нестаріюча душа.

З повагою дружина, діти, куми.

И в ненастную погоду,

У крутых дорог,

Свои прожитые годы

Я беру в итог.