Сьогодні вже ні для кого не секрет, у яку складну ситуацію потрапила наша держава з вини її попереднього керівництва. Що, власне, й зумовило народний протест, коли тисячі патріотів України стали на захист демократії і гідності, прагнучи відстояти її єдність та незалежність. Під час сутичок у столиці на Майдані Незалежності пролилася кров наших громадян, кров тих, кому була небайдужою доля неньки - України. Активістів, що загинули на Майдані, народ назвав «Небесною сотнею», цих мужніх і відданих людей, які загинули у нерівній боротьбі, вшановувала та оплакувала вся Україна. На їх честь складають вірші, перейменовують площі і вулиці, влаштовують імпровізовані меморіали та співають скорботні пісні.

Щоб увічнити пам’ять героїв «Небесної сотні» за ініціативи Ганнівського сільського голови Н.С. Цапенко жителі Володимирівки вирішили розбити парк. Цю ініціативу підтримали не лише словом, а й ділом керівництво ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» - генеральний директор О.Г. Поворознюк та директор В.В.Козловський, які своєчасно виділяли транспорт для підвезення зелених насаджень та води. А чудові саджанці різноманітних видів дерев та кущів надали лісничий Петрівського лісництва Валерій Васильович Любченко та директор Долинського лісгоспу Станіслав Петрович Коваленко.

Дружно взялися до роботи жителі села. Серед них були молодь та люди похилого віку, воїни-афганці та ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, колектив місцевого ДНЗ «Малятко», працівники та учні Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів, звичайні трударі базового господарства. Кожен з нас намагався вкласти свою частку у спільну справу, адже усвідомлювали, що виконуємо святий обов’язок не задля власної слави, а щоб нащадки пам’ятали подвиг патріотів України.

З особливою відповідальністю взяли участь у даному заході наші активісти: Петро Григорович Гладченко з дружиною Тамарою Михайлівною, Василь Миколайович Тузніченко, Микола Володимирович Лісайчук, Анатолій Миколайович Іщенко, Галина Олександрівна Лазарчук, Галина Григорівна Самойлова, Олександр Олександрович Крисенко, Надія Семенівна Кущ, Леонід Вікторович Мумига, Людмила Михайлівна Мельниченко, Володимир Іванович Марченко, Олена Євгенівна Лазарчук, Олег Вікторович Цапенко, сільський фотоаматор Володимир Олександрович Тараненко із сином Олександром та багато інших. А зразком для усіх стала сільський голова Ніна Степанівна Цапенко, яка особистим прикладом показала, як треба любити свій край, свою Батьківщину.

Нині у молодому парку красуються з любов’ю посаджені тендітні берізки, чарівні клени, пишні туї, поважні горіхи, чепурні липи, стрункі каштани. А ми, жителі села, доглядаємо за кожним деревцем: поливаємо, обкошуємо траву та обсапуємо бур’яни. Возз’єдналися, нарешті, віра у свій народ, любов до Батьківщини, надія на краще майбутнє. І милує око мальовничий куточок нашої Володимирівки, нашої маленької батьківщини.

А пройде років так 5-10 і загомонить наш парк різноголосим співом, розіллються мелодійний шелест зеленого листя та квітковий аромат. І стане наш парк живим пам’ятником усім славним героям, хто вистояв у важку хвилину, хто віддав своє життя за наше майбутнє, за майбутнє наших дітей. Аби тільки нащадки про це пам’ятали...

Валентина ГАВРИЛОВА, директор Володимирівської ЗІІІ І-III ступенів