З настанням шкільних канікул дітям хочеться якомога довше проводити день на вулиці із друзями, відчути привабливу спокусу літніх розваг. За своїми забавами вони часто забувають про безпечне поводження на вулиці й дорозі, порушуючи при цьому правила дорожнього руху, чим ставлять під загрозу своє життя і здоров’я.

Діти – та категорія учасників дорожнього руху, яка вимагає окремої уваги Державтоінспекції, і не тільки під час канікул, а і в повсякденні. Тому з метою запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму під час літніх шкільних канікул, педагоги, проводжаючи своїх вихованців на відпочинок, мають ще і ще раз нагадати їм про обов’язкову необхідність суворого дотримання пішоходами та велосипедистами Правил дорожнього руху.

Профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму – це вічна тема, бо є, власне кажучи, процесом постійного виховання і формування необхідних навичок обачної поведінки дитини в такому небезпечному місці, як дорога. Тому вчителі, батьки, працівники Державтоінспекції завжди попереджатимуть, навчатимуть, будуть завжди поруч для того, щоб запобігти дитячим трагедіям на транспортних артеріях нашої держави. Необхідно пам’ятати, що чужих дітей на дорозі не буває! 

Наталія Рудяченко, інспектор Петрівського ВДАІ, капітан міліції.