учасники конкурсу з членами журіУ сучасних умовах збільшення інтенсивності дорожнього руху, але, разом з тим, відставання транспортної культури і дисципліни учасників дорожнього руху, робота з профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму повинна стати одним з основних напрямків діяльності як школи, так і позашкільних закладів освіти та співробітників ДАІ.

Саме з метою популяризації діяльності Державтоінспекції та команд юних інспекторів руху 21 травня 2014 року був проведений районний етап ХVІІІ Всеукраїнського конкурсу команд юних інспекторів руху

Змагання загонів ЮІР відбувалось за п’ятьма конкурсами, де учасники не тільки показували свої знання правил дорожнього руху та дорожніх знаків, демонстрували та пояснювали жести регулювальника, а і змагались для перемоги у вправності на велоестафеті та виборювали призові місця у вмінні агітувати та доступно викладати правила дорожнього руху у конкурсі агітбригад ЮІР.

За перемогу змагалися команди: «Хутор-Don’t stop» (Петрівська ЗШ І-ІІІ ст.), «Віраж» (Зеленська ЗШ І-ІІІ ст.), «Стоп» (Володимирівська ЗШ І-ІІІ ст.), «Інспектор» (Петрівського НВК), «ДАІ» (Ганнівська ЗШ І-ІІІ ст.), «Зебра» (Луганської ЗШ І-ІІІ ст.), «Фара» (Богданівської ЗШ І-ІІ ст.) та «Автолад» (Новостародубської ЗШ І-ІІІ ст.).

виступає команда-переможецьЦього року максимум зусиль для перемоги доклав загін «Інспектор» Петрівського НВК. Тому не дивно, що саме ця злагоджена та дружна команда посіла перше місце у районних змаганнях. Також відзначилась команда ЮІР «Хутор-Don’t stop» відмінно виступивши на етапі «привітання» та «велоестафета», здобули ІІ місце у змаганнях. Порадувала команда ЮІР «Стоп» Володимирівської ЗШ , яка терпляче та старанно пройшла всі етапи змагань та увірвалась у трійку призерів, виборовши «бронзову нагороду».

В основному, у своїх виступах юні інспектори жартували над недисциплінованими водіями та пішоходами, показуючи працівника Державтоінспекції як помічника в організації дорожнього руху.

Організаторами та суддями конкурсу стали відділення ДАІ з обслуговування Петрівського району, зокрема начальник ДАІ Андрій Дуброва та інспектор ВДАІ Наталія Рудяченко, а також відділ освіти і науки Петрівської райдержадміністрації, які не лише визначали призерів переможців, а приготували переможцям змагань цінні призи та грамоти, а всім учасникам - солодощі та подяки.

Завершилося свято веселим фейєрверком дитячих усмішок команд-переможців. Всі присутні на святі - і дорослі, і діти - отримали заряд позитивної енергії, сплеск емоцій і гарний настрій.

Дитячий травматизм на автодорогах завжди був однією з болючих тем. Природно, що маленькі пішоходи не мають життєвого досвіду, не можуть так швидко орієнтуватися і оцінювати обстановку на дорозі, як дорослі. А неконтрольовані енергійність і допитливість іноді призводять до трагічних наслідків.

У житті існує багато правил, але найголовнішими є ті правила, які вчать, як зберегти життя. Інформовані діти – добре захищені. Тож, шановні дорослі: батьки та вчителі, водії та працівники ДАІ, давайте не забувати про це! Дітям – безпечні дороги! Чужих дітей не буває!

Наталія Дементьєва, заступник директора ЦДЮТ

На знімках: учасники конкурсу з членами журі; виступає команда-переможець.