(Із сесії районної ради)

Є.Чуйко переконаний, що без матеріальної підтримки діяльності органів правопорядку досить складно рохраховувати на її ефективністьУ порядку денному 39-ї сесії Петрівської районної ради шостого скликання значилося багато важливих питань. Перш за все - це звіти прокурора району В.Апостолова і начальника РВ УМВС України в Кіровоградській області Є.Чуйка про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території району за ІІ півріччя 2013 року. Їхні інформації свідчили про те, що криміногенна ситуація в районі спокійна, за рейтинговими показниками Петрівський райвідділ міліції вважається одним з кращих в області, але, разом з тим, є й можливості щодо покращення загального становища, в першу чергу, це стосується розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів, крадіжок майна, вжиття конкретних заходів по виявленню фактів корупції та хабарництва, виявлення та розкриття злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичної сировини, незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами, розкриття злочинів минулих років.

В області розпочато організаційну роботу з підготовки обласного конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «Кращі товари Кіровоградщини», який щороку проводиться у рамках Всеукраїнського конкурсу «100 кращих товарів України».

Облдержадміністрація пропонує підприємствам-товаровиробникам та суб’єктам господарювання, що здійснюють діяльність у сфері надання послуг на території району взяти участь у конкурсі.

Відповідно до законодавства України мною, Балахівським селищним головою Віктором Володимировичем КАБАНЦЕМ, подається декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік.

Згідно з декларацією загальна сума мого сукупного доходу склала 49843 грн., у тому числі заробітна плата та інші винагороди - 42613 грн., матеріальна допомога - 7230 грн.

Доходи членів сім’ї - 47809 грн., у тому числі заробітна плата - 46680 грн., доход від передачі в оренду майна - 1129 грн.

Закон про сівозміни потребує чергового удосконалення

Всі сподівання на те, що воно виявиться остаточним, і це дасть змогу згаданому закону запрацювати на повну силу.

4 червня 2009 року Верховна Рада ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження родючості ґрунтів», яким вирішила запровадити обов’язкове застосування сівозміни. З його прийняттям до Земельного кодексу були внесені істотні зміни. Згідно з ними, земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва мають використовуватися відповідно до розроблених та затверджених в установленому порядку проектів землеустрою. Вони мусять забезпечити еколого-економічне обґрунтування сівозміни, впорядкування угідь і передбачають заходи з охорони земель.

Арсеній Яценюк«Як Глава Уряду України гарантую, що ми забезпечимо чесність і прозорість виборів. Президентом України буде той, за кого проголосує високодостойний український народ», - заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у суботу, 29 березня, в Києві.

Арсеній Яценюк підкреслив, що відповідальність за долю країни на себе сьогодні взяли всі українці: «Кожен, хто зіткнувся з військовою агресією Росії, з розкраденим бюджетом, із намаганням розірвати нашу країну, сепаратизмом і тероризмом, із тим, що країна стоїть на межі. Кожен українець захищає наше майбутнє».

«Переконаний, нікому не потрібний адміністративний ресурс, потрібно тільки одне – воля українського народу», - додав він.

«Разом ми з вами пройдемо всі виклики, переборемо всі негаразди і продемонструємо всьому світу нашого європейського Президента, нову європейську Конституцію і наше нове європейське майбутнє», - заявив Арсеній Яценюк.

 

танцювальний ансамбль «Карамельки»Постійним учасником майже усіх свят та концертних програм, приурочених знаменним датам, що проводяться в райцентрі та в різних населених пунктах району, є хореографічний колектив «Карамельки» Петрівської дитячої музичної школи. Виступи маленьких танцюристів завжди із захопленням сприймаються глядачами та супроводжуються бурхливими оплесками, і лише  їх керівник Марина Дроб`язко знає, скільки нелегкої праці вкладено на репетиціях у легкість та граціозність виконання. Вони неодноразово ставали дипломантами обласного танцювального конкурсу «Золотий паросток», а у минулому році «Карамельки» вибороли вже перше місце. Цей колектив діє вісім років і постійно оновлюється новими учасниками. Молодші танцюристи ансамблю з часом поповнюють старший за віком колектив, який зветься «Самоцвіти», а вже їм на зміну знову приходять малюки. Марина Миколаївна відзначила, що специфіка роботи з різними віковими групами полягає в тому, що дитяче захоплення танцями міняється на протязі певних відрізків часу. Якщо з перших занять воно супроводжується великим ентузіазмом, то по мірі того, як зростає навантаження у школі, потяг до танців в учасників ансамблю поступово згасає. Не остання роль у активному відвідуванні дітьми репетицій відводиться також батькам. В сім’ях, де хочуть бачити доньку чи сина всебічно розвинутою особистістю та сприяють розвитку її здібностей і талантів, діти також відповідально та сумлінно ставляться до занять. Мами Ірина Семенко, Інна Піскун, Наталія Овсяннікова та Вікторія Нечай супроводжують дітей під час поїздок на конкурси, за кошти усіх батьків шиються костюми. Щоб мінімізувати затрати, прискіпливо підбираються тканини. Під час виступів наших дитячих ансамблів їх майстерно виготовлені костюми вдало підкреслюють сценічний образ і не лишаються поза увагою як членів журі, так і колег-хореографів, а також глядачів. Умови щорічного конкурсу постійно змінюються, і якщо, наприклад, в 2013 це був сучасний танець, то нині потрібно підготувати масовий народний сюжетний, який якраз і відрізняється високою вартістю костюмів. Аби вирішити цю проблему, Марина Миколаївна власноруч «підганяла» зшиті кілька років тому районним Будинком культури дитячі українські костюми під своїх учасників.

сценкаДошкільне дитинство - важливий етап в житті людини. І величезна відповідальність лежить на працівниках дитячого садка за наше майбутнє покоління, за розвиток його повноцінної особистості. Наших педагогів можна назвати майстрами дошкільного виховання. У кожного свій стиль, свої методи в роботі. В закладі немає випадкових, неталановитих педагогів. Це люди різнобічних інтересів, ерудовані, доброзичливі. Активно беруть участь у житті вихованців і роблять все для того, щоб дітям було цікаво. Так в Луганському ДНЗ «Сонечко» проходив тиждень «Всеукраїнського фестивалю дитячого театрального мистецтва» з метою виявлення і розвитку талановитих дітей дошкільного віку, активізації їх творчого потенціалу. Педагоги склали свою власну програму фестивалю з урахуванням умов, контингенту вихованців, тематики. Участь брали усі вікові групи. В програму входило проведення вікторини «З якої казки герої»,  брейн-ринги за темою «Улюблені казки», ігри – драматизації, пальчикові, настільні, та лялькові театри. Цікавим був показ дітьми вистави «Маківка і Джміль» В.О.Сухомлинського. Дітвора, завдяки яскравим костюмам, які пошили  майстри своєї справи В. Післякова та Н. Вуєва, перевтілювались у казкових героїв, виконували веселі танці,  та водили хороводи. Діти із піднесенням декламували вірші, виконували пісні. Підсумком фестивалю стали рухливі забавлянки «Пограйлики» та танцювальна хвилинка «Весела дискотека».

Заказчик: ПАО «ЦГОК».

Почтовый адрес: 50066, Днепропетровская область, г. Кривой Рог.

Местоположение площадки строительства: на территории Петровского поселкового совета, Петровский район, Кировоградская область.

- Жінка ніколи не знімає футболку, схопивши її на спині.

- Позіхаючи, жінка прикриває рот долонею, а не кулаком.

- Замахуючись, щоб щось кинути, жінка відводить руку не вбік, а назад. Саме тому дам ніколи не посилають підривати танки.

- Оглядаючись на поклик, жінка зазвичай повертає тільки голову. Чоловік розгортає і корпус, оскільки у нього набагато менш гнучка шия.

Є така стара приказка «поганий мир кращий за добру сварку». Психологи переконливо доводять нам, що це зовсім не так. Сваритися не лише можна, а й треба! Але робити це вміючи, щоб потім не було боляче.

Кажуть, що якщо подружжя свідомо уникає сварок будь-яку ціну, то їхні почуття з часом згасають. А позбуватися від «емоційного сміття» іноді просто необхідно! Тоді ви «обноляєте» свої претензії одне до одного й починаєте все з чистого аркуша.

Сімейні сварки бувають різними залежно від того етапу, на якому перебуває ваш шлюб.

Етап 1. Перші рік-півтора ви просто розмежовуєте територію, намагаєтеся побудувати гармонійний союз, ґрунтуючись на тому досвіді, який отримали в батьківському домі. В цей час претензії зазвичай будуються на фразі: «А от у нас удома було по-іншому». Але якщо через п’ять років ви все ще наводите у приклад свої сім’ї, це означає, що ваша сім’я до кінця не сформувалася.

Етап 2. З народженням дитини зазвичай ініціатором сварки виступає чоловік, який почувається обділеним увагою. В цей час дружина має проявити такт і витримку, а також навчити чоловіка бути гарним татом. Зазвичай у цей час іде розмежування повноважень і обов’язків у домі. Вони закріплюються потім на все життя.

1. Завжди під час сварки говоріть «я» 

Зазвичай сварку ми починаємо словами «А ти...». Психологи стверджують, що посил «ти»  ваш партнер сприймає як загрозу й прагнення образити його. І підсвідомо відразу починає оборонятися, наводячи доводи з тими ж словами. Як тільки аргументи в цій суперечці закінчуються, починаються взаємні образи.

Що робити? Починайте розмову зі слова «я». Тоді у вас є всі шанси бути почутими своїми опонентами.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Фортуна», юридична адреса 28300, Кіровоградська область, Петрівський район, смт. Петрове, вул. Леніна, 2а, має намір отримати дозвіл на викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами підприємства, розташованими на південно-західній околиці смт. Петрового.

Виробнича діяльність підприємства пов’язана із вирощуванням сільськогосподарської продукції.

При виконанні технологічних операцій в атмосферу викидаються наступні забруднюючі речовини (тонн/рік):

Скільки їх, королев незаміжніх,
яких доля чомусь обійшла?
Десь пройшов стороною твій суджений,
не помітив другого крила.
Ти «ніяких» завжди обминала,
хто з вином був на «ти» - не пішла,
все надіялась, «свого» чекала,
так і молодість тихо пройшла.
Гарні коси вплелись сивиною,
лиш в очах бісенята горять,
ще з дівочою ходиш спиною,
та ще ніжки – моделі стоять.
Дасть Бог, стрінеш усе ж свою долю,
виллєш всю йому вірну любов,
хай він справи сімейні очолить,
тільки дій, щоб тебе він знайшов.

Володимир Паладько.