вірш МамоКиївська міська державна адміністрація планує встановити пам’ятник «Небесній сотні» у центрі Києва.

Головний архітектор Києва Сергій Целовальник висловив підтримку ідеї про вшановування пам’яті героїв «Небесної сотні».

«Ми обов’язково вшануємо загиблих людей, потрібно лише знайти правильне рішення, підібрати правильний художній образ для відображення цих трагічних подій. Зі свого досвіду можу сказати одне, що в поспіху вирішувати ніколи нічого не можна. Дії мають бути зваженими, спокійними, погодженими з народом», - сказав він. 

За словами чиновника, реконструкція центру Києва відбудеться, але не так швидко, як хотілося б.

Перша після загальновідомих революційних подій, що докорінно змінили принципи управління нашою державою, щотижнева оперативна нарада при голові райдержадміністрації очікувалася її учасниками не без відчуття певної інтриги: як відомо, очільник області Андрій Ніколаєнко, оприлюднивши власне рішення піти у відставку, закликав зробити подібні заяви і всіх голів райдержадміністрацій. Втім інтрига ця була розвіяна самою головою району. Тамара Сакара вважала, що на сьогоднішньому етапі розвитку суспільних процесів було б невірним кроком залишити управління територіями в некерованому, напівстихійному стані, а відтак заявила про свій намір здійснювати керівництво районом аж до формування нової владної вертикалі, коли й можна буде передати «владний штурвал», як мовиться, з рук в руки. Втім уже через день, на позачерговій сесії районної ради, - під тиском обставин, Тамара Вікторівна повідомила про намір подати заяву про відставку.

Із сесії районної ради

в президії сесії Т.Сакара, В.Руденко та С.ТиликНу ось бурхливі революційні хвилі докотилися й до нашої ще зовсім донедавна спокійної і стриманої в емоціях Петрівщини: відбулася позачергова сесія районної ради, на якій головним в порядку денному значилося питання «Про політичну ситуацію в країні». Спочатку, враховуючи делікатність моменту, хотілося обмежитися лише стислою стенограмою сесійного засідання, з тим, щоб читачі вже самі мали змогу зробити висновки щодо характеру його перебігу. Однак невдовзі стало зрозумілим, що в прямому викладі давати все побачене неможливо, аби остаточно не зруйнувати віру громади в благородство, порядність, інтелігентність деяких наших обранців. Зазначу лише, що якщо, готуючи свій попередній матеріал, де згадував героїв Небесної Сотні, охоплювало відчуття гордості за наш народ, то тут навпаки – не полишало відчуття пекучого сорому і усвідомлення, що, на жаль, невипадково таке явище, як Янукович, виникло саме на нашій землі, і, боюся, що подібних януковичів, допоки ми не доростемо до рівня справжнього громадянського суспільства, ще може з’явитися не один і не два – нехай вже під іншими партійними брендами і кольорами.

В.Сибіра поздоровила учасника бойових дій Івана Павловича ЗаудальськогоЗ нагоди Дня захисників Вітчизни в районі відбулися різноманітні заходи, більшість яких були спрямовані на виховання молоді в дусі патріотизму, самовідданого служіння Батьківщині. Та, дбаючи про майбутнє, ми завжди пам’ятаємо тих, хто боронив нашу землю від загарбників. Турбота про них – один з головних пріоритетів влади.

Ветеранів Великої Вітчизняної війни стає, на жаль, все менше. В районі, станом на сьогоднішній день, залишився лише 31 учасник бойових дій. Всі вони отримали поздоровлення з Днем захисників Вітчизни. В райцентрі їх відвідала начальник управління соціального захисту райдержадміністрації В.Сибіра, яка передала найщиріші привітання від голови райдержадміністрації Т.Сакари, побажала їм здоров’я і добробуту.

учасники змагань перед стартомОсь вже сім років, як у центрі дитячої та юнацької творчості завдяки наполегливій роботі організатора гуртка авіамодельного спорту Олексія Кашевєрова діти захоплюються конструюванням та виготовленням моделей літаків. За ці роки вже не одна сотня школярів спробувала відчути себе пілотом. Завдяки створенню у ЦДЮТ належних умов для занять, нині гуртки відвідує майже півсотні школярів. Петрівські юні пілоти успішно про себе заявили як на регіональних, так і на обласних змаганнях, а Дмитро Шуть навіть захищав честь нашої області на Всеукраїнській першості. 

Здіймаючись, летить дедалі вище,
За ним лиш вітерець весняний свище.
Як стрімко вгору рветься мій літак,
Кружляти високо у небі він мастак.
Маленькі хмарки, мов легкі пір’їни,
Він в них, мов гість казкової країни.
Внизу дерева  й карлики-будинки,
З ним в небі завжди сонце і хмаринки.

фрагмент виконання конкурсних завданьВже стало традицією в переддень Дня захисника Вітчизни проводити районний конкурс «Живи по Уставу - завоюєш доблесть і славу». Свято, що уособлює доблесть і героїзм усіх поколінь нашого народу, оборонців та визволителів рідної землі, зібрало 21 лютого 2014 року в  залі Петрівського НВК різні покоління петрівчан. Саме тут відбувся районний конкурс серед старшокласників, присвячений Року учасників бойових дій на території інших держав та 25-й річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. Почесними гостями конкурсу стали: Олег Гіюк, голова районної громадської організації ветеранів України, Іван  Заудальський, ветеран Великої Вітчизняної війни, Оксана Мілашенко, начальник відділу молоді та спорту райдержадміністрації.

учасники зустрічіВ банке «Надра» состоялось второе заседание всеукраинского финансового Пенсионного клуба. Клубные встречи прошли одновременно в 100 отделениях финучреждения во всех регионах страны. В целом финансовые семинары посетили более тысячи людей пенсионного возраста.

Во время семинаров специалисты банка на практике помогали участникам научиться грамотно сберегать и приумножать средства, рассчитывать семейный бюджет, пользоваться банковской платежной картой, рассчитывать прибыль по депозиту и многому другому.

На веб-порталі Міністерства доходів і зборів розпочав свою роботу новий онлайновий сервіс – Електронний кабінет платника податків. 

Кожний платник відтепер має змогу облаштувати своє персональне автоматизоване робоче місце, в якому фіксуватиметься вся інформація про його розрахунки з бюджетом. Працювати в кабінеті можна з будь-якого комп’ютера, підключеного до мережі Інтернет. 

Центр обслуговування платників Державних податкових інспекцій столиці, головних офісів та відділень у будні дні працюють з 9-ї до 20-ї години без перерви на обід. В разі наявності клієнтів на час закриття - до «останнього відвідувача».

Такий режим роботи ЦОП-ів триватиме до 3 березня 2014 року.

Пресс-служба Петрівського відділення Олександрійської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області

- виведіть з приміщення всіх людей, у першу чергу дітей, інвалідів, людей похилого віку;

- відчиніть настіж усі вікна у приміщенні;

- максимально ізолюйте від людей забруднене приміщення, щільно зачиніть всі двері;

Важко уявити собі сучасне житло без електричних та газових побутових приладів, без систем опалення, врешті, без плит, груб, печей чи камінів. У холодну пору року вони наповнюють наші оселі теплом, створюють нам комфорт і затишок. 

На жаль, нерідко вони є і джерелом нещасть. Особливо, коли користувачі не дотримуються правил пожежної безпеки під час їх експлуатації. 

Небезпеку до часу приховують несправні або саморобні прилади опалення, а також ті, що використовуються не за призначенням. 

Над Кировоградом мелкий снег кружится,
Переходит в дождь, а то и в снег опять.
Да не стоит мне уж ни грустить, ни злиться,
Ведь могу легко я нынче с койки встать.

ТОВ „Техноторг-Дон” надає послуги з:

1. Проведення технічного огляду с/г техніки:

- вартість проведення ТО самохідної техніки - 205 грн.;

- вартість проведення ТО причіпної техніки – 160 грн.; 

2. Присвоєння ідентифікаційних табличок: