Важко уявити собі сучасне житло без електричних та газових побутових приладів, без систем опалення, врешті, без плит, груб, печей чи камінів. У холодну пору року вони наповнюють наші оселі теплом, створюють нам комфорт і затишок. 

На жаль, нерідко вони є і джерелом нещасть. Особливо, коли користувачі не дотримуються правил пожежної безпеки під час їх експлуатації. 

Небезпеку до часу приховують несправні або саморобні прилади опалення, а також ті, що використовуються не за призначенням. 

Поширеною причиною виникнення пожеж в осінньо-зимовий період є також невідремонтовані груби, не почищені від сажі димоходи.  

Як правило, “червоний півень” не обминає  тих господарів, які залишають опалювальні прилади  без нагляду або на малолітніх дітей.  

Пам’ятайте! Ви самі несете відповідальність за ваше життя, здоров’я, добробут. Дотримання правил пожежної  безпеки повинно стати вашою життєвою необхідністю. Особливу увагу зверніть на своїх дітей. Не заспокоюйте себе помилковою думкою, що доля прихильна до вас і жодне лихо вас не торкнеться.

Цінуйте своє життя !!!

Андрій ПАЩЕНКО, начальник ДПРЧ-32 У ДСНС в області