учасники змагань перед стартомОсь вже сім років, як у центрі дитячої та юнацької творчості завдяки наполегливій роботі організатора гуртка авіамодельного спорту Олексія Кашевєрова діти захоплюються конструюванням та виготовленням моделей літаків. За ці роки вже не одна сотня школярів спробувала відчути себе пілотом. Завдяки створенню у ЦДЮТ належних умов для занять, нині гуртки відвідує майже півсотні школярів. Петрівські юні пілоти успішно про себе заявили як на регіональних, так і на обласних змаганнях, а Дмитро Шуть навіть захищав честь нашої області на Всеукраїнській першості. 

Здіймаючись, летить дедалі вище,
За ним лиш вітерець весняний свище.
Як стрімко вгору рветься мій літак,
Кружляти високо у небі він мастак.
Маленькі хмарки, мов легкі пір’їни,
Він в них, мов гість казкової країни.
Внизу дерева  й карлики-будинки,
З ним в небі завжди сонце і хмаринки.

 наймолодший учасник змагань Олексій Кашевєров (молодший)Цими  словами ведучої розпочалися відкриті змагання з авіамодельного спорту, присвячені двадцять п’ятій річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, які проходили у спортивній залі Петрівського НВК. Вже втретє Петрівщина зібрала мрійників, закоханих у небо. 

У змаганнях взяли участь господарі – команда Петрівського ЦДЮТ - гурток «Юні пілоти» (керівник гуртка О.Кашевєров), команда Петрівського ЦДЮТ - гурток «Юні авіамоделісти», який працює на базі Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів (керівник - О.Філіпов) та команда Добровеличківського ЦДЮТ (керівник – В. Лєліков). Головним суддею змагань був Олексій Кашевєров.

Привітати учасників змагань прийшли перший заступник голови районної державної адміністрації Ігор Дементьєв, голова районної організації ветеранів України Олег Гіюк та начальник відділу освіти Петрівської районної державної адміністрації Григорій Москалець. 

Змагання проводилися у 7 класах: планери з розмахом крил 150 та 460 мм, F1 – N (до 11 років), F1 – N (до 16 років), F1 – D, Mini stick та мікромоделі копій літаків. Учасники змагалися з вправ на дальність польоту, польотів метальних планерів на тривалість. 

переможці змаганняКращими виявилися наші земляки – учасники авіамодельного гуртка Петрівського ЦДЮТ «Юні пілоти», які перемогли у командному заліку і отримали перехідний кубок. Також гарні результати показали та здобули ІІ місце у командному заліку вихованці гуртка Петрівського ЦДЮТ «Юні авіамоделісти», які вперше брали участь у змаганнях. Багато учасників з усіх команд стали переможцями і призерами в різних вправах. Всі вони отримали грамоти Петрівської районної державної адміністрації, Петрівської районної організації ветеранів України та дипломи відділу освіти Петрівської районної державної адміністрації.

Ігор Дементьєв та Григорій Москалець, підводячи підсумки змагань, висловили подяку їх учасникам та керівникам гуртків. Побажали подальших успіхів у цій справі.

Алла КОЦАР. 

На знімках: учасники змагань перед стартом; наймолодший учасник змагань Олексій Кашевєров (молодший); переможці змагання.

Фото Сергія АНДРУСЕНКА