фрагмент виконання конкурсних завданьВже стало традицією в переддень Дня захисника Вітчизни проводити районний конкурс «Живи по Уставу - завоюєш доблесть і славу». Свято, що уособлює доблесть і героїзм усіх поколінь нашого народу, оборонців та визволителів рідної землі, зібрало 21 лютого 2014 року в  залі Петрівського НВК різні покоління петрівчан. Саме тут відбувся районний конкурс серед старшокласників, присвячений Року учасників бойових дій на території інших держав та 25-й річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. Почесними гостями конкурсу стали: Олег Гіюк, голова районної громадської організації ветеранів України, Іван  Заудальський, ветеран Великої Вітчизняної війни, Оксана Мілашенко, начальник відділу молоді та спорту райдержадміністрації.

У пам’яті сьогоднішніх і майбутніх нащадків назавжди збережуться подвиги багатьох поколінь воїнів-захисників, їх безмежна відданість і любов до рідної землі, мужність та героїзм. А свої вміння «майбутніх захисників» Вітчизни учасники змагань показали під час виконання конкурсних завдань.

команда-переможець з почесними гостями святаУ ході конкурсу команди юнаків змагалися за такою конкурсною програмою: «Привітання на тему: «Солдат не поляже, а про себе розкаже», «Виконання стройових прийомів на місці», «Виконання стройових прийомів під час руху стройовим кроком», «Вдягання протигазу на швидкість», «Підтягування на перекладині», «Згинання та розгинання рук в упорі лежачи», «Стрільба з пневматичної гвинтівки», «Перетягування канату». Оцінювало їх компетентне журі із гостей свята. А відповідний настрій створювали пісні на військову тематику, які звучали протягом свята у записі та у виконанні учнів Петрівського НВК Владислава Ільченка та Юрія Коваля.

Отож, за рішенням журі, перемогу здобули: 

І місце - команда «Козак» Петрівського НВК;

ІІ місце – команда «Слава козацька» Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів;

ІІІ місце – команда «Морські вовки» Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів.

Команди-переможці нагороджені грамотами Петрівської районної державної адміністрації. Команда-переможець отримала приз голови Петрівської районної державної адміністрації.

Всі присутні в залі, а це були учні та вчителі шкіл району, переконалися, що захист нашої Вітчизни в майбутньому в надійних та міцних руках. 

Наталія ДЕМЕНТЬЄВА, заступник директора ЦДЮТ

На знімках: фрагмент виконання конкурсних завдань; команда-переможець з почесними гостями свята.

Фото Сергія Андрусенка.