В.Сибіра поздоровила учасника бойових дій Івана Павловича ЗаудальськогоЗ нагоди Дня захисників Вітчизни в районі відбулися різноманітні заходи, більшість яких були спрямовані на виховання молоді в дусі патріотизму, самовідданого служіння Батьківщині. Та, дбаючи про майбутнє, ми завжди пам’ятаємо тих, хто боронив нашу землю від загарбників. Турбота про них – один з головних пріоритетів влади.

Ветеранів Великої Вітчизняної війни стає, на жаль, все менше. В районі, станом на сьогоднішній день, залишився лише 31 учасник бойових дій. Всі вони отримали поздоровлення з Днем захисників Вітчизни. В райцентрі їх відвідала начальник управління соціального захисту райдержадміністрації В.Сибіра, яка передала найщиріші привітання від голови райдержадміністрації Т.Сакари, побажала їм здоров’я і добробуту.

Не можна не згадати ще один аспект діяльності районної влади, нерозривно пов’язаний з турботою про ветеранів війни – підтримку людей поважного віку. Цими днями виповнилося 90 років жительці Петрового Тетяні Яківні Овдій. Її відвідали, привітали з ювілеєм і передали поздоровлення від імені Т.Сакари, вручили квіти і подарунок перший заступник голови райдержадміністрації І.Дементьєв, В.Сибіра і Петрівський селищний голова І.Педан. 

Тетяна Яківна розповіла про своє життя, в якому було чимало і радісних, і сумних сторінок, гості ж були приємно вражені її оптимізмом, енергією і життєлюбством. А наостанок Т.Я.Овдій прочитала вірш, який написав матусі з нагоди ювілею її син Микола Михайлович Овдій, який ми пропонуємо увазі наших читачів.

Мамин хліб

Хоч і років матусі немало,
Випікає нам хліб по ці дні.
Скільки руки твої потрудились
На ланах, Дніпрогесі, війні…

Ти ніколи не знала спочинку, -
Бо найстарша ж була у сім’ї.
Батько й мати казали: «Дитино,
Ти працюєш, як справжній мужик».

Не жаліла себе ти у полі
На жнивах босоніж по стерні,
Бо хотіла, щоб хліб був у домі,
І щоб діти не знали біди.

Бо ти знала страшне лихоліття,
Ціну хліба в голодній сім’ї,
Ціну крові у битвах пекельних,
Бо ти, мамо, була на війні.

Все здолала. Пройшла, не упала.
Богу дяка і трохи – собі.
Тож спасибі, рідненька, за руки,
Ті, що хліб нам печуть до цих пір.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: В.Сибіра поздоровила учасника бойових дій Івана Павловича Заудальського; І.Дементьєв, В.Сибіра і І.Педан в гостях у Т.Я.Овдій.