Перша після загальновідомих революційних подій, що докорінно змінили принципи управління нашою державою, щотижнева оперативна нарада при голові райдержадміністрації очікувалася її учасниками не без відчуття певної інтриги: як відомо, очільник області Андрій Ніколаєнко, оприлюднивши власне рішення піти у відставку, закликав зробити подібні заяви і всіх голів райдержадміністрацій. Втім інтрига ця була розвіяна самою головою району. Тамара Сакара вважала, що на сьогоднішньому етапі розвитку суспільних процесів було б невірним кроком залишити управління територіями в некерованому, напівстихійному стані, а відтак заявила про свій намір здійснювати керівництво районом аж до формування нової владної вертикалі, коли й можна буде передати «владний штурвал», як мовиться, з рук в руки. Втім уже через день, на позачерговій сесії районної ради, - під тиском обставин, Тамара Вікторівна повідомила про намір подати заяву про відставку.

Розпочала ж нараду Тамара Сакара із заклику вшанувати хвилиною мовчання пам’ять десятків безвинних жертв, що загинули внаслідок злочинних дій владного режиму, і в знак незгоди з такими діями заявила про намір оголосити заяву про розпуск очолюваної нею фракції Партії регіонів у районній раді на позачерговій сесій, яка на момент виходу цього номера з друку вже має відбутися.

Власне ж оперативна нарада продовжилася у звичайному ключі, щоправда основний акцент було зроблено на питаннях забезпечення економічного та господарського процесів життєдіяльності району. Так про стан надходження податкових платежів відзвітував заступник начальника – начальник Петрівського відділення Олександрійської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області Петро Легун, про ситуацію з розподілом бюджетних призначень та станом проходження коштів доповідали начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Овдій та начальник відділу Держказначейства в районі Лариса Юрченко. Було розглянуто також цілу низку організаційних та робочих питань, зокрема про ситуацію в освітянській галузі розповів її керівник Григорій Москалець, про роботу органів соціального захисту відзвітувала начальник відповідного управління Валентина Сибіра. Словом, життя в районі триває, робота над розв’язанням проблем і завдань продовжується.