Дорогі педагоги!

Щиро вітаємо вас із професійним святом!

Учительська праця – нелегка, але разом з тим і шанована у суспільстві. Вчити і виховувати дітей –  відповідальна почесна справа.

Ми дякуємо вам за вашу сумлінну роботу і сподіваємося на підтримку, адже нові соціальні ініціативи Президента України, що зорієнтовані на інтереси дітей, потребують і вашої участі у їх реалізації, бо ж школа, вищі навчальні заклади – це важливі інституції, що покликані формувати з маленької людини громадянина своєї держави, освічену культурну особистість.

Будьте певні, що влада усіх рівнів докладає максимум зусиль для зміцнення престижу вчительської професії.

Бажаємо вам міцного здоров’я, невичерпних сил та натхнення, успішних і вдячних учнів, міцного переконання у потрібності вашої роботи.

З повагою Андрій НІКОЛАЄНКО, голова обласної державної  адміністрації

Микола КОВАЛЬЧУК, голова обласної ради

Шановні лікарі та працівники закладів охорони здоров’я!

Районна державна адміністрація щиро вітає вас із професійним святом!

Від усього серця дякуємо вам за нелегку, самовіддану працю, вміння в екстремальних ситуаціях знаходити оптимальні рішення, безмежну відданість обраній професії.

Найкращим підтвердженням вашого відповідального ставлення до справи та високого професіоналізму є  здоров’я та вдячні посмішки ваших пацієнтів.

Бажаємо вам міцного здоров’я, особистого  щастя,  в домівках – світла і злагоди, в серцях – добра, а в помислах – мудрості.

Тамара  САКАРА, голова райдержадміністрації

Світлана  ТИЛИК, голова  районної ради

Шановні жителі району!

Прийміть щирі вітання з нагоди Всесвітнього дня населених пунктів!

Петрівський район може пишатися тим, що в ньому народжуються і зростають покоління талановитих і працелюбних людей. Разом ми розвиваємося, покращуємо благоустрій. Разом ми єдина і велика сім’я, яка прагне створити зручні й комфортні умови для життя. Усі досягнення, якими багатий кожен населений пункт, складаються з щоденної праці, знань і талантів його мешканців.

У такі свята, кожен відчуває себе частиною великої родини. Ми маємо об’єднатися у любові до нашого краю, працювати і жити для його добра, допомагати тим, хто цього потребує.

Бажаємо, усім вам добра, здоров’я, родинного затишку. Нехай у кожній домівці панують мир і спокій, збуваються всі заповітні мрії.

Тамара  САКАРА, голова райдержадміністрації

Світлана  ТИЛИК, голова  районної ради

Шановні юристи!

Районна державна адміністрація сердечно вітає юристів району з нагоди професійного свята!

Це свято людей, які своїм словом і ділом мають стверджувати недоторканість конституційних прав і свобод громадян, непорушність законів. Рівнем вашого професіоналізму визначаються не лише стан правової культури суспільства, а і його стабільність, моральний мікроклімат.

Щиро зичимо вам здоров’я, добробуту, щастя й удачі, життєвої наснаги та нових здобутків у професійній діяльності, нехай ваші зусилля будуть винагороджені повагою і довірою громадян!

Тамара  САКАРА, голова райдержадміністрації

Світлана  ТИЛИК, голова  районної ради

під час особистого прийому народного депутатаУ районі особистий прийом громадян провів народний депутат України Сергій Кузьменко.

Вже й важко пригадати, коли б іще особистий прийом якогось депутата чи високопосадовця у нашому районі вражав такою інтенсивністю та кількістю бажаючих зустрітися зі своїм обранцем, як минулого вівторка під час особистого прийому громадян народним депутатом України Сергієм Кузьменком. Власне, своєю щирістю, відкритістю та доступністю Сергій Анатолійович полонив серця наших земляків уже  давно, ще під час своєї передвиборчої кампанії, тож зараз до нього люди йшли уже не просто як до свого обранця, а як до останньої і найнадійнішої інстанції, спроможної допомогти, надати пораду чи хоча б просто поспівчувати у тих випадках, де вже жодна допомога неможлива. Недарма ж бо по нашому району, як, власне, і в цілому по округу, Сергій Кузьменко отримав найбільш відчутну підтримку, ставши депутатом впевнено, переконливо, без будь-яких додаткових підрахунків та судових оскаржень. Ось і під час звітного прийому не покидало відчуття, що, нарешті, ми зі своїм обранцем не помилилися, адже Сергій Анатолійович з гідністю витримав випробування почесним депутатським мандатом, вже вкотре довівши і самому собі, і усім нам, що прийшов до Вищого Законодавчого органу України не за депутатською недоторканністю чи якимись пільгами або привілеями, а виключно з метою  нарешті змінити на краще життя у нашій країні, вирвати її з лабет постійних криз та політичних воєн, а головне – бути корисним і потрібним для усіх нас – своїх виборців, таким чином реалізувавши свій особистісний потенціал.

Сергій КузьменкоЛюдина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги хоча б за те, що їй це, по милості Божій, вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість поважних  років. Скидати з рахунків людину, яка досягла певного солідного віку абсолютно нелюдяно. Адже літній вік людини  зовсім не означає, що вона вже багато на що не здатна, а як раз навпаки, те що може літня людина, рідко спроможна зробити більш молода. Імова зовсім не про сили та енергію, яка властива молодому поколінню, а про досвід і терпіння, наполегливість та здатність досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня у більшості літніх людей.

У Міжнародний день людей похилого віку ветеранів війни та праці району прийшли привітати народний депутат України Сергій Кузьменко, голови райдержадміністрації Тамара Сакара із заступниками та районної ради Світлана Тилик, а також голова районної організації ветеранів України Олег Гіюк. Вони висловили щиру вдячність і подяку найповажнішим нашим землякам за працю, яку ті вклали у розвиток і процвітання рідного краю. «Багато хто з вас прожив важке трудове життя, пройшов через гіркі випробування долі, але при цьому зберіг заряд бадьорості, молодість душі, добропорядність, віру в справедливість. Сьогодні, перебуваючи на заслуженому відпочинку, ви прагнете допомогти своєму району: берете активну участь у суспільному житті, сприяєте вирішенню багатьох проблем, займаєтеся вихованням підростаючого покоління. Зичу вам, шановні, міцного здоров’я та активного довголіття, миру, добра і благополуччя, любові від рідних та гідної поваги від держави!» - побажав людям старшого покоління Сергій Кузьменко.

відвідали жительку Петрового Клавдію ПічкурВетерани в центрі уваги

Голова районної державної адміністрації Тамара Сакара, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета та начальник управління праці та соціального захисту населення Валентина Сибіра відвідали дружину померлого учасника бойових дій у Великій Вітчизняній війні, жительку Петрового Клавдію Пічкур.

Цього року було здійснено безкоштовний капітальний ремонт житлового будинку Клавдії Степанівни. Тож, керівники району привітали її з Днем ветерана та Міжнародним днем людей похилого віку, поцікавилися, чи задоволена вона проведеною роботою щодо заміни вікон.

Голова райдержадміністрації відзначила, що Президент України одним із ключових напрямків державної політики визначив всебічну підтримку ветеранів війни та праці.

1 жовтня голова районної державної адміністрації Тамара Сакара за участі заступників голови райдержадміністрації Олександра Лукашкова та Тетяни Панети відкрили Центр надання адміністративних послуг у районі, який розташувався  у приміщенні районної ради та є структурним підрозділом райдержадміністрації.

«Впевнена, що ініціатива Президента України щодо створення належних умов для отримання адміністративних послуг  громадянами та суб’єктами господарювання  є доцільною. Сьогодні ми відкриваємо Центр надання адміністративних послуг і маємо надію, що він буде користуватися попитом, адже  це багато значить коли послуги надаються в одному місці, це значно скоротить витрату часу на їх отримання», –  підкреслила голова райдержадміністрації.

Вона також зазначила, що реформування системи надання адміністративних послуг є важливою складовою у запобіганні проявам корупції. Тамара Вікторівна подякувала начальнику управління економічного розвитку та торгівлі Наталії Тритяк за ініціативу та допомогу у створенні центру та працівникам комунального підприємства „Капітального будівництва” за допомогу в облаштуванні приміщення ЦНАПу, архівної кімнати. Значну роботу в оформленні інформаційних стендів, реконструкції архівної кімнати тощо взяв на себе заступник голови РДА Ігор Дементьєв.

Найважливішим у роботі ЦНАПу  є усунення перешкод, що можуть виникнути при одержанні документів дозвільного характеру, забезпечення прозорості та відкритості розгляду звернень громадян та суб’єктів господарювання до органів влади, створення передумов для попередження корупції в органах виконавчої влади через запровадження єдиної системи електронного документообігу.

Президент України чітко ставить завдання щодо створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу, зокрема шляхом прозорого та ефективного надання адміністративних послуг через Центри надання адміністративних послуг складовою частиною яких є дозвільні центри.

Валентина РЯБОКОНЬ

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району у вересні-жовтні 2013 року традиційно бере участь в проведенні щорічної Всеукраїнської благодійної акції «МИЛОСЕРДЯ», приуроченої до Міжнародного дня людей похилого віку, Дня ветерана (1 жовтня) та Міжнародного дня інвалідів (3 грудня).

На обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома територіального центру знаходяться 345 пенсіонерів та інвалідів, з них 266 одиноких, 140 - люди у віці 80 років і більше, 38 інвалідів, 12 з яких прикуті до ліжка. Це люди, які опинилися в складних життєвих обставинах і потребують від нас моральної та матеріальної підтримки.

заняття у навчальному центрі;Головною метою діяльності спостережної комісії при Петрівській районній державній адміністрації є громадський контроль за дотриманням прав засуджених, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі та осіб, які вже відбули покарання.

З початку 2013 року комісією проведено 14 засідань у виправній колонії №49 управління ДПтС в Кіровоградській області. Під час засідань здійснювалися перевірки ДІЗО, ДПК, ПКТ, ВСВПР, КДІР, їдальні, медичної частини, приміщення професійно-технічного училища, дільниці по виготовленню сувенірних виробів та інших виробничих дільниць,  житлових приміщень, проводився особистий прийом засуджених. На одному із засідань було порушено питання створення при ВК №49 загальноосвітнього навчального закладу для надання засудженим можливості отримати повну загальну середню освіту.

В даний час на території району перебувають на обліку 69 осіб, які мають судимості. З початку поточного року звільнилися з місць позбавлення волі 13 осіб, з них 10 - умовно достроково звільнених та 3 – у зв’язку із закінченням строку. Під адміністративним наглядом знаходяться 14 осіб.

Наші спортсмени - серед призерів!

28 вересня 2013 року в смт Олександрівці відбулися обласні змагання «Обласні сільські спортивні ігри», де приймала участь команда від нашого району.

Змагання проводилися з 5-ти видів спорту: перетягування канату (наша команда зайняла І місце), армспорт (ІІ місце), настільний теніс (IV місце), «Тато, мама, я – спортивна сім’я» (V місце), волейбол (VII місце).

В загальному підсумку команда нашого району набрала 96 очок та виборола почесне ІІ місце, поступившись лише господарям змагань - команді Олександрівського району.

Високі результати в складі нашої команди показали:  Олег Бугаєнко,  Василь Клюфінський, Костянтин Білий,  Сергій Кицела,  Олександр Шевченко (І місце з перетягування канату), Марина Мозгова  (ІІ місце з настільного тенісу серед жінок), Наталія Оксюта  (ІІ місце з армспорту серед жінок).

Сергій ЖУГАН, голова районної організації ВФСТ «Колос»                                      

Яна ЛІВАК, начальник відділу молоді та спорту райдержадміністрації

«Краса – могутнє джерело моральної чистоти, духовного багатства, фізичної досконалості. Найважливіше завдання естетичного виховання – навчити дитину бачити в красі навколишнього світу духовне благородство, доброту, сердечність, і на основі цього утверджувати прекрасне в собі…» - так писав у своїх працях В. Сухомлинський.

«Вірте в талант і творчі сили кожного вихованця!» - під таким гаслом пройшов конкурс-виставка квіткових композицій «Хай сонцю і квітам всміхаються діти»    у Червонокостянтинівській ЗШ І-ІІІ ступенів, приурочений  95-й річниці від дня народження видатного українського педагога, вченого В.О. Сухомлинського.

Виставка стала  показником творчості,  креативності  учнів. Фантазія учнів виявилась безмежною. Чого тільки не було представлено на святі! Вироби із квітів, листя, гілок прикрашали коридори рідної школи.

Кожен клас презентував свою роботу. Під час презентації учні розповідали про квітковий етикет (9 клас), квіткові символи України (1-4 клас), виконувалися пісні (6 клас), декламували вірші (5клас), читали авторські вірші (10 клас), легенди (5-7 клас),  казки (8 клас).  

виконавці головних ролей - театрали районного Будинку культури Людмила Спіцина та Олександр ХрокалоВже в 43-є стартувало Всеукраїнське свято театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти». Цього року районний його етап відбувся у районному Будинку культури. На свято завітала заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, яка й привітала  його гостей та учасників.

Театральні колективи району демонстрували свої акторські здібності, представляючи глядачеві мініатюри, п’єси та театральні постановки. Тож петрівські глядачі (а їх було чимало), мали змогу переглянути уривки з п’єс «Завітайте гості нині до Солохи-господині» Олександрівського СК (керівник - Н.Кривошея), «За двома зайцями» Володимирівського СБК (керівник - О.Іванова), «Шельменко-денщик» Червоностянтинівського СБК (керівник - Л.Шульга), «Сватання на Гончарівці» Новостародубського СБК  (керівник - К.Санітарчук), сценки «В бібліотеці» Богданівського СБК (керівник - О.Сугак), «Дві куми» Петрівського СБК (керівник - С.Селевко), «Криза» Водянського СБК (керівник – С.Молотковська), «Наталка-Полтавка», та «Свинопас» Луганського СБК (керівник - С.Донець).

Загальновідомо, що осередком суспільства є  сім’я. У ній закладаються основи буття людини, а також її духовні, світоглядні якості. Від благополуччя родини багато в чому залежить моральний стан суспільства. На жаль, для чималої кількості наших співгромадян природне бажання знайти сімейний спокій залишається нездійсненною мрією. Адже при вирішенні сімейно-побутових конфліктів більшість членів сімей вдаються до застосування насильства.

Сьогодні дуже часто ми чуємо про те, що насильства в сім’ї не повинно бути. Проте також часто чуємо про випадки скоєння насильства чоловіка над жінкою, батьків над дітьми. Найстрашніше, що рамки сімейного насильства виходять за межі дому – і розширюють їх діти, які потерпають від насильства в сім’ї, скоюючи жорстокі вчинки по відношенню до своїх однолітків. Тож найбільш гостро проблема насильства в сім’ї постає у неповнолітніх громадян, які не маючи відповідного обсягу інформації, поданої в доступній для підлітка формі, потерпають від здійснення проти них насильницьких дій з боку дорослих.