Сергій КузьменкоЛюдина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги хоча б за те, що їй це, по милості Божій, вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість поважних  років. Скидати з рахунків людину, яка досягла певного солідного віку абсолютно нелюдяно. Адже літній вік людини  зовсім не означає, що вона вже багато на що не здатна, а як раз навпаки, те що може літня людина, рідко спроможна зробити більш молода. Імова зовсім не про сили та енергію, яка властива молодому поколінню, а про досвід і терпіння, наполегливість та здатність досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня у більшості літніх людей.

У Міжнародний день людей похилого віку ветеранів війни та праці району прийшли привітати народний депутат України Сергій Кузьменко, голови райдержадміністрації Тамара Сакара із заступниками та районної ради Світлана Тилик, а також голова районної організації ветеранів України Олег Гіюк. Вони висловили щиру вдячність і подяку найповажнішим нашим землякам за працю, яку ті вклали у розвиток і процвітання рідного краю. «Багато хто з вас прожив важке трудове життя, пройшов через гіркі випробування долі, але при цьому зберіг заряд бадьорості, молодість душі, добропорядність, віру в справедливість. Сьогодні, перебуваючи на заслуженому відпочинку, ви прагнете допомогти своєму району: берете активну участь у суспільному житті, сприяєте вирішенню багатьох проблем, займаєтеся вихованням підростаючого покоління. Зичу вам, шановні, міцного здоров’я та активного довголіття, миру, добра і благополуччя, любові від рідних та гідної поваги від держави!» - побажав людям старшого покоління Сергій Кузьменко.

Голова райдержадміністрації у привітанні наголосила: «Переконана, що без підтримки старшого покоління нам мало що вдасться. А тому саме молодь мусить піклуватись про старших. Це наш прямий обов’язок. Тому районна влада сприятиме тому, аби усі пенсіонери мали гідну пенсію, щоб усі люди похилого віку мали можливість щороку оздоровлюватись у санаторіях, а ціни на ліки були їм по кишені. У цей день я схиляю голову перед вашою життєвою мудрістю, вашим розумом та наснагою, а також хочу подякувати за ваші поради та настанови, які дозволяють нам впевнено крокувати вперед. Дякую за те, що ви передаєте нам свій досвід, а з ним і свою мудрість, яку ми, у свою чергу, передамо своїм дітям. Зі святом вас, найшановніші люди району!».

Світлана Тилик- «Повага до старших – одна з головних цінностей людської моралі. У наймудрішій книзі на землі - Біблії, Святому Писанні, відкрито говориться про те, що від нашого ставлення до наших батьків і матерів безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі. Зневагою до проблем літніх людей ми сіємо свої власні майбутні проблеми. Нашими спільними зусиллями цілком можливо забезпечити, не тільки, щоб ви жили довше, але й щоб ваше життя було більш якісним та повноцінним, різноманітним і приносило глибоке задоволення. З Міжнародним днем людей похилого віку!» - звернулася до зібрання голова районної ради.

Вітаючи поважних гостей, голова ветеранської організації сказав: «Дорогі мої! Поки ми молоді, старість бачиться нам такою далекою і неможливою, але, на жаль, роки плинуть дуже швидко, і в якусь мить ти розумієш, що вже став дідусем чи бабусею.

ветераниХочеться щиро і від усієї душі подякувати і низько вклонитися нашим людям похилого віку – за їхню працю, за неоціненний внесок у розвиток рідного краю, за те, що вони винесли на собі всі труднощі лихоліть та післявоєнного часу і гідно виховали наступні покоління. Все своє життя ці люди працювали, захищали батьківщину, піднімали з руїн міста і села, будували, зміцнювали економіку, обороноздатність, робили все для розвитку і процвітання рідних сіл, селищ, країни. А сьогодні вони самі потребують підвищеної уваги, підтримки і допомоги. Тож ваше здоров’я, благополуччя, комфорт – наша щоденна турбота.

Цей день - не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими та милосердними до найповажнішої частини суспільства, це привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури та взаємозв’язку поколінь.

Щиро бажаю вам міцного здоров’я, душевної рівноваги, тепла рідних і близьких, довгих років життя!».

вітанняА далі до поздоровлень долучилися аматори сцени районного Будинку культури Леонід Старов, Людмила Кущ та Людмила Спіцина, а також юні таланти дитячої музичної школи – танцювальний колектив (викладач Марина Дроб’язко) та солісти - Ольга Лебедєва, Ольга Ленська, Влада Адамюк та Тетяна Ігнатьєва.

Принагідно народний депутат відповів на численні запитання людей.

Урочистості продовжилися врученням грамот та подяк обласного та районного рівня. За вагомий внесок у розвиток ветеранського руху, активну участь у вирішенні соціальних питань ветеранів, патріотичного виховання молоді та з нагоди Дня людей похилого віку та Дня ветерана нагороджені члени президії та голови первинних організацій ветеранів України І.І. Глущенко, М.П. Стрижак, В.В. Неклеса, І.А. Шляховий, О.В. Антоненко, О.М. Лук’янов, В.М. Остапенко, Н.В. Гуренко, Г.В. Закотін, М.О. Свищ, Т.С. Зуєнко, З.М. Ковальова, Л.М. Амброзяк, О.М. Сухорукова, К.І. Андрусенко, М.О. Висоцький, Є.І. Кошмак, П.А. Лавецький, М.М. Нерода та голова районної організації О.В. Гіюк.

На завершення зібрання було вручено нагороди переможцям шахового турніру клубу «Хід конем», що працює при терцентрі та проведено перше заняття університету третього віку, яке вела керівник медичного факультету - старша медична сестра територіального центру Раїса Тищенко.

Валентина РЯБОКОНЬ