1 жовтня голова районної державної адміністрації Тамара Сакара за участі заступників голови райдержадміністрації Олександра Лукашкова та Тетяни Панети відкрили Центр надання адміністративних послуг у районі, який розташувався  у приміщенні районної ради та є структурним підрозділом райдержадміністрації.

«Впевнена, що ініціатива Президента України щодо створення належних умов для отримання адміністративних послуг  громадянами та суб’єктами господарювання  є доцільною. Сьогодні ми відкриваємо Центр надання адміністративних послуг і маємо надію, що він буде користуватися попитом, адже  це багато значить коли послуги надаються в одному місці, це значно скоротить витрату часу на їх отримання», –  підкреслила голова райдержадміністрації.

Вона також зазначила, що реформування системи надання адміністративних послуг є важливою складовою у запобіганні проявам корупції. Тамара Вікторівна подякувала начальнику управління економічного розвитку та торгівлі Наталії Тритяк за ініціативу та допомогу у створенні центру та працівникам комунального підприємства „Капітального будівництва” за допомогу в облаштуванні приміщення ЦНАПу, архівної кімнати. Значну роботу в оформленні інформаційних стендів, реконструкції архівної кімнати тощо взяв на себе заступник голови РДА Ігор Дементьєв.

Найважливішим у роботі ЦНАПу  є усунення перешкод, що можуть виникнути при одержанні документів дозвільного характеру, забезпечення прозорості та відкритості розгляду звернень громадян та суб’єктів господарювання до органів влади, створення передумов для попередження корупції в органах виконавчої влади через запровадження єдиної системи електронного документообігу.

Президент України чітко ставить завдання щодо створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу, зокрема шляхом прозорого та ефективного надання адміністративних послуг через Центри надання адміністративних послуг складовою частиною яких є дозвільні центри.

Валентина РЯБОКОНЬ