Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції!

Висловлюємо вам вдячність та засвідчуємо глибоку шану за героїчну роботу у надзвичайно складний період ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Ціною власного здоров’я, без зайвих роздумів ви захищали життя інших.
І хоч влада поки що не змогла у повній мірі віддячити кожному із вас, чорнобильським родинам і дітям за втрачене здоров’я у ті роки, але турбота про кожного із вас – це пріоритет із пріоритетів у державній со-ціальній політиці, у діяльності влади усіх рівнів, в тому числі і обласної. Так, вже нинішнього року суттєво збільшилося фінансування пільгових ви-плат по чорнобильських статтях видатків – і це реалізація лише одного із цілої низки завдань Президента України.
Запевняємо вас, що розпочата робота з реалізації президентських соціальних ініціатив у частині поліпшення соціального забезпечення чорнобильців продовжуватиметься й надалі.
Будьте здоровими, сильними духом, міцної віри вам у краще майбутнє. А ми, як обласна влада, й надалі опікуватимемося вирішенням проблем чорнобильців та ліквідаторів.

Андрій НІКОЛАЄНКО, голова обласної державної адміністрації

Микола КОВАЛЬЧУК, голова обласної ради

* * *

Шановні жителі Петрівщини!

Більш як чверть століття ми несемо у серцях і душах біль, завданий нищівною катастрофою на Чорнобильській АЕС. Більш як чверть століття в Україні та світі існує зловісний вимір часу: до і після Чорнобиля.
Сьогодні усі ми вшановуємо пам’ять тих, хто поклав життя у боротьбі з радіацією. Ці герої за покликом серця і практично голими руками закрили жерло зруйнованого реактора. Вони врятували світ від значно масштабнішої катастрофи, і ми вдячні їм за це.

Вічна їм пам’ять… Також ми вшановуємо героїв-ліквідаторів, які, на щастя, перебувають з нами. Саме ви заплатили за спокій планети своїм здоров’ям, саме ви врятували Україну і світ від страшної біди. Нехай прийдешні літа дарують вам тепло і ласку, хай у вашому житті буде багато добра і любові.

Районна державна адміністрація та ра-йонна рада бажає всім вам міцного здоров’я, довгих років життя, щастя та злагоди у ваших родинах.

Юрій САМОХВАЛ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Під час засідання обласної ради сільгосп-виробників керівник області звернувся до аграріїв із закликом не зосереджуватися на вирощуванні виключно зернових культур.

– Чому на такому низькому рівні в області розвинене вирощування овочів, адже на сьогодні у світі величезний попит на якісну, екологічно чисту овочеву продукцію. Президент України вже дав доручення налагодити тісну співпрацю у цьому напрямку між нашою державою та Республікою Корея, яка є одним з лідерів у світі з вирощування овочів, і вже виявила готовність інвестувати великі кошти у створення на території України сучасних овочевих комплексів, – повідомив голова ОДА.

депутати Йосипівської сільської ради також прийняли безпосередню участь у створенні майбутнього районного радіоЙосипівська сільська рада стала черговою територіальною громадою, яка долучилася до підтримки районної Програми розширення інформаційного простору. На останній сесії депутати сільської ради підтримали заклик оргкомітету щодо субсидіювання створення на Петрівщині FM радіо (як відомо, цей об’єкт споруджується методом «народної  толоки») та підтримки ра-йонної газети. Таким чином, йосипівці вже стали четвертою територіальною громадою (після чечеліївців, ганнівців та малинівців), які матимуть усі підстави вважати майбутню радіостанцію своєю, адже матеріально долучилися до її створення. А перед процедурою голосування на запитання депутатів щодо потужності радіо-сигналу, який подаватиме майбутнє Петрівське радіо, щодо здатності антенно-фідерної конструкції та передавача забезпечувати упевнений прийом цього сигналу на всій території району розповів нещодавно призначений редактором радіомовлення Олександр Дога, який уже має особистий досвід створення такої радіостанції в одному з сусідніх районів нашої області. Отож, сподіваємося, вже незабаром мешканці й нашого ра-йону почують в ефірі його приємний дикторський голос, який промовлятиме: «Говорить Петрове, доброго дня, шановні радіослухачі!»

Володимир КІФЕНКО.

На знімку: депутати Йосипівської сільської ради також прийняли безпосередню участь у створенні майбутнього районного радіо.

учасники бо-йових дій у Чехословаччині В.В. Неклеса, І.А. Шляховий, П.І. Гавеля та голова районної ветеранської організації, учасник бойових дій в Афганістані О.В.Гіюк.Районна рада ветеранів прийняла рішення особисто долучитися до акції з благоустрою довкілля. Почали з насаджування дерев біля пам’ятного Знака воїнам-визволителям району (танка на східному в’їзді до селища). Ветерани посадили 10 берізок – більше не знайшли, а хотілося б, тому звертаються до Петрівського селищного голови за допомогою. Та й справді, територія біля пам’ятника зовсім «гола», вочевидь 10 берізок не допоможуть створити тут затишку, навіть, якщо усі висаджені деревця приймуться і підростуть. А ще учасники бойових дій нарікали на те, що господарі, які живуть неподалік, постійно припинають свою худобу пастися на прилеглій території, тож дерева, що саджають тут щороку, зламані, трава з’їдена і загиджена.
І все ж цього разу день видався гарним, по-справж-ньому весняним, тож, не дивлячись на всі негаразди, настрій у чоловіків був чудовий – працювали з ентузіазмом та жартуючи.

Тетяна Танчинець

На знімках: учасники бо-йових дій у Чехословаччині В.В. Неклеса, І.А. Шляховий, П.І. Гавеля та голова районної ветеранської організації, учасник бойових дій в Афганістані О.В.Гіюк.
Фото автора.

Працівники Новостародубської сільської ради на впорядкуванні територіїТрадиційно після зими у селищах і селах району розпочинається масове прибирання зелених зон. Цьогоріч, враховуючи затяжні холоди, суботники стартували дещо пізніше, ніж у попередні роки. Та все ж, у квітні розпочалися санітарні дні по п’ятницях, на яких працівники виховних та навчальних закладів, установ та організацій району навели належний порядок на своїх прилеглих територіях. А в суботу 20 квітня працівники всіх установ, організацій та підприємств району взяли участь у Дні довкілля, зосередившись на благоустрої центральних садиб, вулиць, парків і скверів наших сіл і селищ. Очищали дороги від намулів, вигрібали й замітали старе листя, білили бордюри й дерева, обкопували та садили зелені насадження, квіти.
У Петровому активно трудилися державні службовці райдержадміністрації та районної ради, вчителі НВК та початкової школи, вихователі дитсадків, працівники управління праці та соціального захисту населення, районного відділу освіти та ЦДЮТ, центральної районної лікарні, районного відділу УМВС, дитячої музичної школи та районних бібліотек, відділу та Будинку культури, селищної ради, житлово-комунального господарства, ККП та інші.

Все далі і далі віддаляє нас час від тієї жахливої квітневої ночі 1986 року, коли “мирний”, як ми його звикли називати, атом вирвався з-під контролю. Саме тоді маленьке українське містечко Чорнобиль миттєво стало відомим всьому світу. Люди планети з гіркотою сприйняли звістку про лихо, що трапилось там. Його наслідки могли бути ще більшими, якби не самопожертва та героїзм пожежників. Без щонайменших вагань вийшли вони на жорстокий поєдинок з вогневим шквалом і в екстремальних умовах погасили пожежу в епіцентрі вибуху на атомній станції.
Майбутнього немає без минулого, яке, на жаль, має не лише білі, а й чорні смуги. Одна з них – Чорнобиль. Ні в якій мірі не применшуючи подвигу інших ліквідаторів наслідків аварії, ми повинні віддати належне саме людям вогняної професії, всім відзначеним і не відзначеним нагородами держави.
Адже першими, хто, не замислюючись про наслідки, кинувся у бій з атомною стихією, були пожежники.
Пожежники-чорнобильці виявили у лиху годину високу свідомість громадського обов”язку, співчуття чужому лихові, самопожертвування на благо тисяч інших людей, тож вони та їх сім”ї заслуговують більшої уваги з боку владних структур і організацій, від яких залежить рівень їхнього буття, соціальний та правовий захист.

В’ячеслав Бакун, Володимир Груєнко

Декларації про доходи

У відповідності до пункту 1 частини 1 статті 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» головою Петрівської районної ради С.О. Тилик подано за місцем роботи декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік.
На виконання норм частини 2 статті 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» головою Петрі-вської районної ради С.О.Тилик подано для оприлюднення наступні відомості, зазначені у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік: загальна сума її сукупного доходу становить 61302 грн., заробітна плата 61302 грн. Їй належить частина квартири площею 17,5 кв. м. Чоловіку належить автомобіль Міцубісі 2010 року випуску, об’ємом циліндрів двигуна 2500 куб.см, потужністю двигуна 178 лс, довжиною 500 см та частина квартири площею 17,5 кв. м.

***

У відповідності до пункту 1 частини 1 статті 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» заступник голови Петрівської районної ради В. В. Руденко подав за місцем роботи декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік.
На виконання норм частини 2 статті 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» заступник голови Перівської районної ради В.В. Руденко подав для оприлюднення наступні відомості, зазначені у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік: загальна сума його сукупного доходу становить 72122 грн, у тому числі заробітна плата 71 988 грн., дивіденди, проценти 134 грн. Він є власником земельних ділянок загальною площею 3600 кв. м.
Сукупний дохід осіб проживаючих спільно складає 44459 грн., у власності знаходиться квартира площею 43,8 м2 , земельна ділянка загальною площею 800м2.

Такі явища, як зарплата в «конвертах» і робота без оформлення трудових відносин позбавляють майбутнього тих, хто отримує неофіційну зарплату і чиї трудові книжки залишаються неоформленими.

Нечесні працедавці роблять це начебто в інтересах найманого працівника, який через юридичну неграмотність не ус-відомлює всієї глибини обману.
Досить поширеним явищем стала «конвертована» виплата зарплати, коли до мінімальної офіційної доплачується «тіньова» у «конверті». Або ж під виглядом виконаних робіт чи наданих послуг «перекачуються» кошти на рахунки приватних підприємців, які працюють на спрощеній системі обліку та звітності. Багато наших співвітчизників, поставлених у жорсткі рамки безробіття, іноді погоджуються на всі умови роботодавця, а в результаті - опиняються в ролі безправних виконавців його волі. Тобто за таких умов громадяни одержують зарплатню в розмірах, значно менших за мінімальну заробітну плату, встановлену законом, позбавлені законних прав на щорічну відпустку, на виплату лікарняних тощо. Зарплата у «конверті» позбавляє працівника заробленої пенсії, адже ця сума приховується від оподаткування і на неї роботодавець не нараховує внески до Пенсійного фонду. Крім того, до страхового стажу зараховується період, пропорційний сплаченій сумі. Відпрацювавши календарний рік, можна заробити лише кілька місяців трудового стажу. Тож ті, хто одержує зарплату у «конверті», мають зважити, скільки вони «зекономлять» і скільки втратять.

О.Лісіцков і І.Дементьев перерізають символічну стрічку, відкриваючи очисні спорудиМинулого тижня у Петрівській виправній колонії №49 відбулася непересічна подія - її відвідав голова Державної пенітенціарної служби України, генерал-лейтенант внутрішньої служби О.Лісіцков.

Його перебування в установі виявилося насиченим і продуктивним. Розпочалося воно з урочистого шикування особового складу установи на плацу, знайомства з керівниками органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, представниками громадськості. У голови Петрівської райдержадміні-страції Ю.Самохвала саме на цей день була призначена зустріч з головою Кірово-градської обласноїї державної адміністрації А.Ніколаєн-ком, тож він доручив взятії участь у заході своєму заступнику І.Дементьеву.

До Вас звертається колектив Державного підприємства національної енергетичної компанії «Укренерго» Кірово-градських магістральних електричних мереж.

Проблема, про яку піде мова, на сьогоднішній день набуває все більш загрозливих масштабів для безперебійного постачання електричною енергією не тільки в Кіровоградській області, але і здатна завдати непоправної шкоди стійкому функціонуванню Об’єднаної енергетичної системи України – це пошкодження опор різної конструкції, кабельних ліній зв’язку, роз-крадання металевих кутників і виникнення пожеж під лініями електропередач. Забезпечити надійну охорону опор немає можливості: все господарство, в нашій області – це 944,2 км. високовольтних повітряних ліній напругою 330-750кВ і стільки ж кабельних ліній зв’язку, що проходять по полях на великі відстані, і часто в труднодоступних місцях, що ускладнює їх охорону.
Розкрадачі, що йдуть на злочин заради легкої наживи, не розуміють всієї небезпеки, що загрожує їм, – це загроза здоров’ю і життю, і серйозність наслідків протиправних дій – це і аварійні відключення підприємств, порушення, системи забезпечення життєдіяльності населення (газо-, водо-, теплопостачання і каналізації і т.д.). А іноді і виникнення техногенних катастроф, подібних до аварії на Чорнобильській АЕС.
Повітряні лінії електропередач - кабельних ліній зв’язку, це державна власність, а їх збереження регламентується відповідними законодавчими актами.

Оперативні дані

За січень - березень 2013 року Петрівським відділенням Олександрійської ОДПІ Кіровоградської області ДПС забезпечено надходження до зведеного бюджету в сумі 19 мли. 878,4 тис.грн., що на 18,0% більше надходжень за відповідний період минулого року та на 20,0% від запланованого. З них до місцевого бюджету - 13 млн.766,4 тис.грн., що на 9,6% більше минулорічних надходжень і на 9,7 % від запланованого.
До державного бюджету надійшло за січень - березень 2013 року 6 млн.111,7 тис.грн., що на 42,4% більше минулорічних надходжень і на 52,4 % від запланованого.
Сплачені своєчасно та в повній мірі податки дають змогу своєчасно виплачувати заробітну плату бюджетним організаціям та пенсію пенсіонерам.

Петро Легун, заступник начальника інспекції - начальник Петрівської о відділення Олександрійської ОДПІ Кіровоградської області ДПС

Відповідно до законодавства України мною, Іскрівським сільським головою Платошиним Миколою Борисовичем ,подана декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік.
Згідно з декларацією, загальна сума мого сукупного доходу склала 211206 грн., в тому числі заробітна плата та інші винагороди 71774 грн., матеріальна допомога 6259 грн., спадщина 127324 грн., дохід від передачі в оренду майна 2980 грн., 2869 грн.
Доходи членів сім’ї - 84960 грн., у тому числі заробітна плата 27788 грн., матеріальна допомога 3128 грн. дохід від передачі в оренду майна 2980 грн., Інші види доходів 1063 грн. Я володію автомобілем «Москвич 412» 1971 р. в. (об”єм двигуна 1480 куб. см.).
Члени сім”ї володіють автомобілем Рено «Логан 90 Л» 2011 р. в. (об’єм двигуна 1390 куб см.). Я є власником житлового будинку площею 91.8 кв. м, володію земельними ділянками 4200кв.м, 71 900кв.м та 50500 кв. м.
Члени сім’ї володіють земельними ділянками 71900 кв.м та 1500 кв.м.
Сума коштів на моєму рахунку у банках 3851 грн., вкладено у звітному році 1157 грн., номінальна вартість цінних паперів 226 грн. розмір внесків до статутного (складеного) капіталу підприємств 13220 грн. внесена у звітному році

Новостародубська сільська рада, яка розташована по вул. Степняка-Кравчинського, буд.1 (с. Новий Стародуб, Петрівський район, Кіровоградська обл.),повідомляє про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. При роботі опалювального генератора у атмосферу надходять забруднюючі речовини: вуглецю оксид, азоту оксиди, метан, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок.недиференційованих за складом, арсен, хром шестивалентний, міді окис.нікель металевий, свинець,цинку окис, ртуть металева, ангідрид сірчистий. Згідно аналізу результатів розрахунку розсіювання, всі забруднюючі речовини в приземному шарі повітря не перевищують встановлених нормативів ГДК. Викиди забруднюючих речовин від даного об’єкта не чинять суттєвого впливу на стан довкілля. Зауваження надсилати в Петрівську району державну адміністрацію за адресою: вул. Жовтнева, 20, кабінет 119.

***

ДНЗ №1 «Дзвіночок» Новостародубської сільської ради, який розташований по вул. Шкільній, буд. 5 (с. Новий Стародуб, Петрівський район, Кіровоградська обл.), повідомляє про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. При роботі опалювального генератора у атмосферу надходять забруднюючі речовини: вуглецю оксид, азоту оксиди, метан, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок, не-диференційбваних за складом, арсен, хром шестивалентний, міді окис, нікель металевий, свинець, цинку окис, ртуть металева, ангідрид сірчистий. Згідно аналізу результатів розрахунку розсіювання, всі забруднюючі речовини в приземному шарі повітря не перевищують встановлених нормативів ГДК. Викиди забруднюючих речовин відданого об’єкта не чинять суттєвого впливу на стан довкілля. Зауваження надсилати в Петрівську району державну адміністрацію за адресою: вул. Жовтнева, 20, кабінет 119.

***

ДНЗ №2 «Малятко» Новостародубської сільської ради, який розташований по вул. Садова, буд. 13 (с. Новий Стародуб, Петрівський район, Кіровоградська обл.), повідомляє про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. При роботі опалювального генератора у атмосферу надходять забруднюючі речовини: вуглецю оксид, азоту оксиди, метан, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок, недифе-ренційованих за складом, арсен, хром шестивалентний, міді окис, нікель металевий, свинець,цинку окис, ртуть металева, ангідрид сірчистий. Згідно аналізу результатів розрахунку розсіювання, всі забруднюючі речовини в приземному шарі повітря не перевищують встановлених нормативів ГДК. Викиди забруднюючих речовин від даного об’єкта не чинять суттєвого впливу на стан довкілля. Зауваження надсилати в Петрівську району державну адміністрацію за адресою: вул. Жовтнева, 20, кабінет 119.