О.Лісіцков і І.Дементьев перерізають символічну стрічку, відкриваючи очисні спорудиМинулого тижня у Петрівській виправній колонії №49 відбулася непересічна подія - її відвідав голова Державної пенітенціарної служби України, генерал-лейтенант внутрішньої служби О.Лісіцков.

Його перебування в установі виявилося насиченим і продуктивним. Розпочалося воно з урочистого шикування особового складу установи на плацу, знайомства з керівниками органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, представниками громадськості. У голови Петрівської райдержадміні-страції Ю.Самохвала саме на цей день була призначена зустріч з головою Кірово-градської обласноїї державної адміністрації А.Ніколаєн-ком, тож він доручив взятії участь у заході своєму заступнику І.Дементьеву.

О.Лісіцков разом з іншими учасниками заходу побував на тому місці, де нещодавно була попереджена спроба втечі з колонії засуджених із застосуванням гелікоптера, відвідав їдальню, познайомився з роботою кухарів. Він також зазначив, що не завадило б мати на території колонії церкву, пообіцяв допомогти з її будівництвом. Затим учасники заходу стали свідками показового виступу-тренування спецпідрозділу з локалізації та ліквідації бунту ув’язнених. Бійці зведеного загону показали високу професійну майстерність, заслужили на схвальну оцінку своїх дій з боку голови Державної пенітенціарної служби.

вручення нагород ососбовому складу ВК-49Найприємнішою для працівників ВК №49 стала процедура нагородження учасників попередження спроби втечі засуджених. О.Лісіц-ков вручив нагороди й іншим працівникам установи, а також представникам місцевої влади та громадськості, які успішно співпрацюють з установою.

Показово, що практично одночасно зі спробою втечі з допомогою гелікоптера з ВК №49 подібна подія сталася в Канаді. Працівники канадської установи виконання покарань не змогли перешкодити спільникам засуджених, їхня втеча на гелікоптері виявилась успішною. Тож можна зробити висновок, що працівники Петрівської виправної колонії більш відповідально і професійно, ніж їхні канадські колеги, виконують свої обов’язки.

агальне фото учасників зустрічі з бійцями спец-підрозділуЗаслужені нагороди отримали старший оержант внутрішньої служби В.Бобровні-ков - молодший інспектор відділу нагляду і безпеки, підполковник внутрішньої служби Л.Тополь- начальник оперативного відділу, старший лейтенант вн. сл. О.Цимбал - оперуповноваже-ний оперативного відділу, прапорщик вн.сл. А.Шевчук, молодший інспектор відділу нагляду і безпеки, прапорщик вн.сл. І.Кубрін - молодший інспектор відділу охорони, сержант вн.сл. Ю.Кульчицький, молодший інспектор відділу нагляду і безпеки, майор вн.сл. В.Чабанюк - черговий помічник начальника установи ВНБ, підполковник вн.сл. Е.Кущ -заступник начальника установи з охорони, підполковник вн.сл. О.Шевчук - начальник відділу нагляду і безпеки.

Наказом по ДПтС України за всебічну допомогу у здійсненні ресоціалізації засуджених, сприяння діяль-ності органів та установ виконання покарань голові Петрівської райдержадміні-страції Ю.Самохвалу оголошено подяку.

Завершився робочий візит Голови Державної пенітенціарної служби України О.Лісіцкова до ВК№49 урочистим відкриттям очисних споруд колонії. У минулі роки екологічні проблеми, пов’язані з діяльністю виправної установи, стояли досить гостро, тож будівництво і здача в експлуатацію потужних очисних споруд - знакова подія.

Генерал- лейтенант О.Лісіцков зауважив, що задоволений роботою працівників установи. Вони забезпечують головне - належне дотримання вимог законодавства щодо гарантування громадянських прав осіб, які відбувають покарання, відповідний режим утримання засуджених, всі аспекти діяльності виправної колонії.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: О.Лісіцков і І.Дементьев перерізають символічну стрічку, відкриваючи очисні споруди; вручення нагород ососбовому складу ВК-49; загальне фото учасників зустрічі з бійцями спец-підрозділу.