Під час засідання обласної ради сільгосп-виробників керівник області звернувся до аграріїв із закликом не зосереджуватися на вирощуванні виключно зернових культур.

– Чому на такому низькому рівні в області розвинене вирощування овочів, адже на сьогодні у світі величезний попит на якісну, екологічно чисту овочеву продукцію. Президент України вже дав доручення налагодити тісну співпрацю у цьому напрямку між нашою державою та Республікою Корея, яка є одним з лідерів у світі з вирощування овочів, і вже виявила готовність інвестувати великі кошти у створення на території України сучасних овочевих комплексів, – повідомив голова ОДА.

Про масштаби та перспективи співробітництва говорить той факт, що лише у минулому році наша держава експортувала до Кореї 1,5 тисячі тонн екологічно чистої цибулі за ринковими цінами, продукції, яка за висновками експертів, виявилася набагато кращою ніж китайська чи американська. На сьогодні Корея готова закупити у України ще 20 тисяч тонн цибулі, 30 тисяч тонн моркви, іншу овочеву продукцію. Отже, за словами керівника області, враховуючи світову кон’юнктуру, необхідно невідкладно розпочати відродження на території області галузі овочівництва, у якій свого часу наш регіон займав потужні позиції.

– Зрозуміло, що сьогодні простіше та вигідніше займатися вирощуванням зернових культур, але, змінивши таким чином структуру економіки на селі, ми ніколи не зможемо подолати ні проблему низької зайнятості, не зможемо надалі конкурувати з іншими країнами, які також виробляють аграрну продукцію. Лише налагодивши власну переробку, відродивши тваринницьку галузь, овочівництво та садівництво, зможемо забезпечити як внутрішній, так і зовнішні ринки вже готовою молочною та м’ясною продукцією, а значить зможемо відродити наше село. Це спільне завдання, яке поставив перед владою та аграріями Президент України, – наголосив Андрій Ніколаєнко.