Оперативні дані

За січень - березень 2013 року Петрівським відділенням Олександрійської ОДПІ Кіровоградської області ДПС забезпечено надходження до зведеного бюджету в сумі 19 мли. 878,4 тис.грн., що на 18,0% більше надходжень за відповідний період минулого року та на 20,0% від запланованого. З них до місцевого бюджету - 13 млн.766,4 тис.грн., що на 9,6% більше минулорічних надходжень і на 9,7 % від запланованого.
До державного бюджету надійшло за січень - березень 2013 року 6 млн.111,7 тис.грн., що на 42,4% більше минулорічних надходжень і на 52,4 % від запланованого.
Сплачені своєчасно та в повній мірі податки дають змогу своєчасно виплачувати заробітну плату бюджетним організаціям та пенсію пенсіонерам.

Петро Легун, заступник начальника інспекції - начальник Петрівської о відділення Олександрійської ОДПІ Кіровоградської області ДПС

Компанія з декларування у розпалі

Обов’язок громадян, які отримали доходи за минулий рік, передбачений цілою низкою законодавчих актів . Зокрема ст.179 Податкового кодексу України зазначено випадки , коли подання річної декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим, а у п.43.3, пп. 166.1.2 та 170.11.2, коли громадянин має право подати декларацію.
Декларація складається з 8 розділів та 7 додатків до декларації. Додатки до декларації слід подавати лигає за наявності доходів або витрат.
Аби без проблем скласти декларацію, громадяни можуть скористатися довідкою з Дер-жавного реєстру. Відповідно до розділу X Положення про реєстрацію фізичних осіб -платників податків, затвердженого наказом Мінфіну від 06.11.2012 р. №1147, щоб отримати всі необхідні дані про себе, потрібно звернутися до податкової із заявою. Це можна зробити за місцем отримання доходів або за місцем проживання.
Відомості з державного реєстру надаються протягом п’яти робочих днів із дня звернення .
Подати декларацію потрібно до 01.0:1.2013 року.

Електроніка на допомогу платнику податків

Звітування в електронній формі надає змогу економити час платникам, не стояти в чергах, своєчасно та без помилок відправляти
звіти до податкової. Головне те, що електронні ключі можна отримати швидко та безкоштовно.

Крім того, не лише платники податків зможуть передавати звіти до податкової, а й за допомогою Інтернету оперативно і безкоштовно отримуватимуть відповідну безкоштовну інформацію всі охочі громадяни. А платники зможуть отримати відповіді на свої запитання, не виходячи з свого робочого місця за адресою: idd@minrd.gov.ua (у графі ТЕМА мають стояти цифри 6011).

Петрівське відділення ООДПІ Кіровоградської області ДПС