прес-конференціяІнформаційно-роз’яснювальна кампанія на рівні ОДА щодо реалізації нових президентських соціальних ініціатив триває. Відтак, під час останньої апаратної наради обговорювалися питання, що стосуються захисту дітей із особливими потребами.

Як зазначив перший заступник голови обл-держадміністрації Віктор Серпокрилов, в області майже 2,5 тисячі осіб доглядають за дітьми-інвалідами. При цьому вони отримують лише 50% прожиткового мінімуму. Тепер, у рамках нових соцініціатив, розмір допомоги по догляду за дитиною-інвалідом буде збільшено у 1,5 рази, що дозволить сім’ям отримувати щомісяця додаткові кошти.

З огляду на регіональні реалії сьогодення, Віктор Серпокрилов підкреслив, що із президентськими соцініціативами кореспондується і масштабна робота у галузі охорони здоров’я, що ведеться на Кіровоградщині вже майже три роки. При цьому перший заступник голови облдержадміністрації визначив і своєрідне завдання з огляду на порушену тему, він вважає, що варто додати акцент на раннє виявлення та вчасну реабілітацію дітей із уродженими вадами чи затримкою розвитку.

Шановні жителі району!

Районна державна адміністрація та районна рада вітають усіх з днем здоров’я. У цей день тисячі людей відзначають важливість здоров’я для продуктивного та щасливого життя. В житті немає нічого дорожчого за свое здоров’я і здоров’я своїх близьких. Ніщо так не радує, як прекрасне самопочуття і ніщо так не обтяжує, як хвороба.

Бажаємо, щоб ви і ваші близькі завжди були здорові — цінуйте те, що у вас є, бережіть себе, ведіть правильний спосіб життя і вмійте радіти кожному новому дню.

Юрій САМОХВАЛ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова  районної ради

сесійна зала за роботоюПленарне засідання чергової двадцять сьомої сесії Петрівської районної ради шостого скликання розпочалося з представлення депутатському корпусові нового колеги – депутата, обраного  на позачергових виборах по Богданівському виборчому округу. Як ми повідомляли в одному з попередніх номерів, перемогу тут здобув з переконливою перевагою донедавна ще депутат Петрівської селищної ради Василь Береславський. Після оприлюдненої інформації про результати виборів голови районної виборчої комісії Т.Сенькової, депутати та запрошені привітали Василя Георгійовича оплесками, побажавши йому плідної та продуктивної діяльності на благо району.

Сама ж сесія виявилася насиченою та довготривалою, адже до черги денної було внесено лише планових 38 питань, ще два питання додалися до розгляду безпосередньо на сесії.

громадянам похилого віку як не стати об’єктом злочинних зазіхань

Шановні пенсіонери

У зв’язку із виниклою у державі економічною кризою, збільшилась кількість таких злочинів, як розбої, пограбування, шахрайство відносно громадян похилого віку. Міліція стурбована таким становищем та звертається до вас із проханням:

*Не відчиняйте двері свого будинку незнайомим громадянам, цікавтесь, з якою метою вони завітали, перевіряйте їхні документи, по можливості зв’яжіться по телефону зі своїми близькими родичами чи сусідами, відповідними організаціями, представниками яких називаються незнайомці (обленерго, водоканал, газові, соціальні служби, банківські установи, представники торговельних організацій, які реалізують коштовності, так звані високоефективні лікарські засоби та пристрої з лікувальними властивостями) та повідомте відповідні інспекції  про візит невідомих.

*Уникайте розмови з невідомими громадянами, а також особами циганської національності, якщо такі громадяни пропонують зробити обмін грошей, надати матеріальну підтримку, продати продукти харчування за зниженими цінами або допомогти у вирішенні проблемних питань, виявляють бажання зайти на подвір’я будинку з метою попити води, перепеленати дитину, надати милостиню.

І.Дементьєв та В.Сибіра ведуть засідання.Наприкінці минулого місяця відбулося засідання районного комітету доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, яке вели заступники голови райдержадміністрації І.Дементьєв та В.Сибіра. У порядку денному стояло одне питання – «Про стан обладнання засобами доступності для осіб з обмеженими фізичними можливостями до лікарських закладів та аптек на території Петрівського району».

І.Дементьєв, відкриваючи засідання, зазначив, що проблеми інвалідів та громадян інших категорій з обмеженими фізичними можливостями є ознакою морального здоров’я нації. Якщо для них створені умови для повноцінного життя, це означає, що суспільство на вірному шляху. Тому забезпеченість інвалідів та інших маломобільних груп населення вільним доступом до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури має дуже важливе значення.

постраждалий Д. Попов зі щасливою мамоюЧерез людську недбалість травмувалася дитина

Зникнення чавунних кришок каналізаційних люків – стало вже одвічною проблемою, яка обговорюється та засуджується не один рік навіть на державному рівні. Від халатності деяких служб страждають безневинні. Днями в самому  центрі Петрового  сталася неприємна подія, яка викликала обурення людей.

Данило Попов, учень першого класу Петрівської ЗШ І ступеня, йдучи по вулиці, заґавився і вмить провалився у відкритий каналізаційний люк, де глибина колодязя сягає  3,5 метрів. Тож хлопчик травмувався та дуже злякався. Самотужки він звідти навряд чи вибрався б.

Рідні та близькі хлопчака дуже вдячні людям, які опинилися поруч та врятували малого. Ними виявилися працівники Петрівського карєру ПАТ «ЦГЗК» Микола Краснюк та Олександр Лабзін.

З питань соціальної захищеності інвалідів, дітей-інвалідів, малозабезпечених верств населення, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та з питань надання пільг відповідним категоріям населення, просимо звертатися до голови Петрівської районної державної адміністрації, заступників голови районної державної адміністрації та до начальника управління соціального захисту населення районної державної адміністрації, а також на гарячу лінію управління соціального захисту населення на номер (05237) 9-63-33.

Микола Посвистак, заступник начальника управління соціального захисту населення Петрівської райдержадміністрації

На території Кіровоградської області у рамках проекту «Купуй Кіровоградське» у 2012 році розпочали роботу ряд нових підприємств (міні-цехів, ліній), серед яких зокрема такі:

ПП «Агрофірма «Славутич» (Бобринецький район) – крупа гречана фасована;

ПАТ «Бобринецька сільгосптехніка» - олія соняшникова;

ТОВ «Рапсодія» (Голованівський район) – олія соняшникова;

СТОВ «Агрофірма «Ясенівська» (Олександрівський район) – молоко;

ПСП «Близнюки» (Гайворонський район) – крупи в асортименті.

За детальнішою інформацією звертатися до управління економіки, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації   за телефоном: 9-62-62.

Начальник управління Наталія ТРИТЯК

у таких умовах проживає родина, яка опинилася у складних життєвих обставинах (с. Зелене)Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є закладом, який забезпечує організацію та проведення в районі соціальної роботи з соціально незахищеними категоріями громадян. Відповідно до нормативної бази, чисельність працівників центру повинна складати 25 штатних одиниць, у тому числі 15 фахівців із соціальної роботи. Фактично ж, у 2012 році укомплектованість кадрами складала 11 чоловік.

Однак матеріальне становище центру за минулий рік значно поліпшилося. У наявності є власне приміщення, телефонні лінії, підключення до мережі Інтернет та 16 одиниць комп’ютерної техніки. Фінансове забезпечення установи стало значно кращим проти 2011 року. Витрати на послуги, утримання, програми та заходи профінансовано у сумі 641,34 тис. грн.

Крім районного центру в районі створено 2 сільських центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді - Іскрівський та Ганнівський.

Світлій пам’яті земляків-повстанців…

(Прождовження. Поч. у № 23)

За деякими спогадами мешканців Чечеліївки будьоннівці  «гостювали» і в іншому козацькому селі – Зеленому, де також залишили про себе недобру пам’ять.

Повстанський загін у Чечеліївці під командуванням отамана Сави Ярового (з матеріалів кримінальних справ, наведених у 4т. дослідження «Реабілітовані історією»), очевидно, діяв тривалий час (принаймні протягом 1919-1920рр.). Він мав чітку організаційну структуру, був розділений на сотні, мав уповноважених з мобілізації, комендатуру, розвідку, яка вчасно попереджала повстанців про наближення ворога. Отаманом, за свідченням багатьох місцевих старожилів, був місцевий мешканець Сава Яровий, скоріш за все, колишній сотник армії УНР (я знав це прізвище з розповіді батька ще задовго до видання в 2007р. науково-документального дослідження «Реабілітовані історією»). Що переконливо свідчить про правдивість і міцність людської пам’яті. Він, як і багато інших повстанців, здобув бойовий досвід у роки Першої світової війни.

учасники «Інгулецької росинки» Східного та Володимирівського освітніх округівОсь і завершилися відбіркові тури районного фестивалю дитячої творчості «Інгулецька росинка». Юні таланти Володимирівського та Східного округів зібрали чималу кількість своїх прихильників у затишному залі Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів. Лише переступивши поріг актового залу, відразу відчувалося свято – свято дитинства, радості, таланту. Ці освітні округи завжди славилися високою виконавською та акторською майстерністю. Тому і цього разу на розгляд журі та на втіху глядачам було представлено 35 номерів у чотирьох вікових категоріях та чотирьох жанрах: вокальному, хореографічному, естрадному та музичному. Концерт тривав більше двох годин, але цього ніхто не помітив за яскравим калейдоскопом виступів. Вражали костюми, новий репертуар дитячих пісень, запальні танці, гра на музичних інструментах та веселі гуморески.

учасники фіналу30 березня у Кіровограді відбувся фінал обласного чемпіонату шкільних команд КВН сезону 2012/2013 навчального року.

Упродовж року були проведені відбіркові етапи серед шкільних команд і до фіналу дійшли, звичайно, найсильніші з них.

Таким чином, у фінальній грі змагалися  дві Кіровоградські команди - «Жертви експерименту» (обласний ЦДЮТ), «Коні Пржевальського» (загальноосвітня школа № 1 м. Кіровоград) та команда КВН «Хутор» Центру дитячої та юнацької творчості при Петрівській ЗШ І-ІІІ ступенів, керівником якої є Сергій Валентинович Чорнопольський.

Боротьба, щоб стати найвеселішими і найкмітливішими, була напруженою, тому що дуже важко було змагатися із сильними місцевими командами. Але гумор  команди «Хутор» виявся найсмішнішим. Тож уже третій рік поспіль ми міцно тримаємо І місце серед шкільних команд регіону. Тепер нашій команді випала честь представляти Кіровоградщину на Всеукраїнській шкільній лізі КВН в Одесі.

Цією перемогою команда ,,Хутор” завдячує не тільки своїй наполегливості та прагненням до перемоги, але і тим людям, які вірять в успіх наших дітей.

Петрівський сільський голова Н.О.Лепська звернулася у ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» до її генерального директора Олександра Григоровича Поворознюка із проханням допомогти з підвозом учнів до Кіровограда. І як зазвичай, це питання було вирішено позитивно. Правду у народі кажуть: «Світ не без добрих людей»! І це прекрасно!!!

Оксана Мисік, завідувач організаційно-масового відділу ЦДЮТ

Свердленко Роман СергійовичСвердленко Роман Сергійович

старший дільничний інспектор міліції, майор міліції.

Обслуговує Ганнівську сільську раду

Час прийому громадян:

Ганнівська сільська рада

Вівторок: з 10:00 год до 13:00год

с. Володимирівка адмінкорпус ТОВ «Агрофірма «Пятихатська»

Четвер: з 10:00 год до 13:00год