учасники «Інгулецької росинки» Східного та Володимирівського освітніх округівОсь і завершилися відбіркові тури районного фестивалю дитячої творчості «Інгулецька росинка». Юні таланти Володимирівського та Східного округів зібрали чималу кількість своїх прихильників у затишному залі Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів. Лише переступивши поріг актового залу, відразу відчувалося свято – свято дитинства, радості, таланту. Ці освітні округи завжди славилися високою виконавською та акторською майстерністю. Тому і цього разу на розгляд журі та на втіху глядачам було представлено 35 номерів у чотирьох вікових категоріях та чотирьох жанрах: вокальному, хореографічному, естрадному та музичному. Концерт тривав більше двох годин, але цього ніхто не помітив за яскравим калейдоскопом виступів. Вражали костюми, новий репертуар дитячих пісень, запальні танці, гра на музичних інструментах та веселі гуморески.

Розпочали найменші зірочки – виконавці 5-8 років. Учні Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів Михайло Бурмак та Костянтин Трюхан відкрили фестиваль піснею «Просто Бім», а Даша Цендра з цієї ж школи виконала пісню «Чомучка». Найменшими учасниками стали вихованці Петрівського та Іскрівського ДНЗ Марина Поліщук з піснею «Бабусина помічниця», Уляна Боченіна та Вероніка Осипенко з піснею «Мама та тато» відповідно. Ще однією представницею вокального жанру стала Марія Сінькевич, учениця Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів, з піснею «Україночка мала». Окрасою цієї вікової категорії стало виконання на музичних інструментах української народної пісні «Ой лопнув обруч» вихованцями Іскрівського ДНЗ. Також викликали хвилю сміху гуморески у виконанні Руслани Дроботенко (Володими-рівська ЗШ І-ІІІ ступенів) та Ані Лугової (Петрівська ЗШ І-ІІІ ступенів).

Наймасовішою була друга вікова категорія 9-11 років. У вокальному жанрі своїм співом радували усіх присутніх у залі учні Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів: Дарія Білоусова («Мамо рідненька»),  Яна Пода та Діана Пода («Україночка»), молодша вокальна група «Гармонія» («Рушничок»).

 Ганнівську ЗШ І-ІІІ ступенів представив гурт «Реальні дівчата» з реповою композицією, яка вперше була представлена на фестивалі. Родзинкою став виступ учнів Зеленської ЗШ І-ІІІ ступенів з піснями «Утро школьное, здравствуй» та «Свято казки». А учениця Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів Валерія Петрарь виконала пісню про Україну. Хореографічний номер учнів Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів «Веселі бджілки» не залишив байдужими нікого з присутніх. А гуморески у виконанні Олександри Погорілої (Володимирівська ЗШ І-ІІІ ступенів), Олександри Яценко (Петрівська ЗШ І-ІІІ ступенів) та Анастасії Мельник (Іскрівська ЗШ І-ІІІ ступенів) підтримували гарний настрій глядачів.

Вікову категорію 12-15 років представили у вокальному жанрі Юрій Шиховцев (Зеленська ЗШ І-ІІІ ступенів) піснею з репертуару Стінга, Віктор Дерда, Ерік Григорян (Іскрівська ЗШ І-ІІІ ступенів) піснею «Україна», Ірина Куріленко та Данило Дорошенко (Петрівська ЗШ І-ІІІ ступенів) піснями «Не забирайте сонце у дітей» та «Твої зелені очі», а також старша вокальна група «Гармонія» (Володимирівська ЗШ І-ІІІ ступенів) з піснею «Пісня зліта». 

Яскравими костюмами та злагодженою хореографією порадували колективи Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів у танці «Джерельце» та Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів – «Диско». Юрій Шиховцев, виконав на теми популярних пісень попурі на акордеоні. Та знову зі сцени лунали гуморески у виконанні Євгена Петруніна (Іскрівська ЗШ І-ІІІ ступенів) та Ростислава Компанійця (Петрівська ЗШ І-ІІІ ступенів).

Представники старшої вікової категорії,  продемонстрували неабиякий вокальний талант: Аліна Троценко (Володимирівська ЗШ І-ІІІ ступенів - «Молитва»), Юлія Павлусик (Ганнівська ЗШ І-ІІІ ступенів - «Рідна земля») та дует «Барви дитинства» (Петрівська ЗШ І-ІІІ ступенів - «Рідна земля»). Художнім читанням порадувала учениця Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів Ганна Лісогора, а театральними постановками - колектив Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів уривком з «Кайдашевої сім’ї» та Ростислав Компанієць і Тетяна Бондарчук з Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів уривком з п’єси «За двома зайцями». А на завершення учні Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів затанцювали запального танка «Стиляги».

Учасники фестивалю були нагороджені дипломами центру дитячої та юнацької творчості, а переможці – грамотами відділу освіти, молоді та спорту Петрівської райдерж-адміністрації. Ними стали: Даша Цендра, Марина Поліщук, Марія Сінькевич, вихованці Іскрівського ДНЗ, Руслана Дроботенко, Дарія Білоусова, молодша та старша вокальні групи «Гармонія», вокальний ансамбль Зеленської ЗШ І-ІІІ ступенів, Валерія Петрарь, хореогра-фічний колектив Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів, Олександра Погоріла, Данило Дорошенко, Юрій Шиховцев, Євген Петрунін, Аліна Троценко, Юлія Павлусик, дует «Барви дитинства» та Ростислав Компанієць і Тетяна Бондарчук.

Дякуємо усім юним артистам Петрівщини за їх творчість та уміння радувати присутніх своїми талантами. А найкращих зірочок наприкінці весни збере на ра-йонній сцені гала-концерт «Інгулецький зорепад».

Наталія Дементьєва, заступник директора ЦДЮТ

На знімку: учасники «Інгулецької росинки» Східного та Володимирівського освітніх округів.