сесійна зала за роботоюПленарне засідання чергової двадцять сьомої сесії Петрівської районної ради шостого скликання розпочалося з представлення депутатському корпусові нового колеги – депутата, обраного  на позачергових виборах по Богданівському виборчому округу. Як ми повідомляли в одному з попередніх номерів, перемогу тут здобув з переконливою перевагою донедавна ще депутат Петрівської селищної ради Василь Береславський. Після оприлюдненої інформації про результати виборів голови районної виборчої комісії Т.Сенькової, депутати та запрошені привітали Василя Георгійовича оплесками, побажавши йому плідної та продуктивної діяльності на благо району.

Сама ж сесія виявилася насиченою та довготривалою, адже до черги денної було внесено лише планових 38 питань, ще два питання додалися до розгляду безпосередньо на сесії.

Цілу низку питань, так званого економічного блоку, представляла начальник управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Наталія Тритяк. Головними, звичайно ж, стали питання аналізу виконання районної програми «Центральний регіон-2015» та програми економічного та соціального розвитку району на 2012 рік. Крім того, були розглянуті питання надання дозволу оренди частини нежитлових приміщень, а також внесення змін та доповнень до діяльності районної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2013 рік та роботи районної ради на 2013 рік (затверджених рішенням районної ради від 30 листопада 2012 року №296).

новообраний депутат районної ради Василь БереславськийСеред значимих питань, розглянутих на звітному сесійному засіданні, варто назвати також внесення змін до районної програми розвитку земельних відносин в районі на 2010-2015 роки (інформувала начальник відділу Держземагентства в районі Юлія Руденко), звіт про виконання районної програми розвитку культури на 2012 рік та перспективи галузі на 2013-2015 роки представив начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Микола Савіцький.

Зі звітами про виконання функціональних обов’язків, фінансово-господарську діяльність, збереження та ефективність використання майна за 2012 рік виступили головний лікар Петрівської центральної районної лікарні В.Горчеєв та начальник КП «Петрівський комбінат комунальних підприємств» Д.Ханіс.

Блок питань, що стосуються діяльності галузі районної освіти з озвучив начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Григорій Москалець. Серед них звіти про виконання районних програм: «Вчитель», розвитку дошкільної освіти на 2009-2012 роки, розвитку позашкільної освіти на 2009-2012 роки та програми «Сучасні інформаційні технології в освітню систему» на 2009-2012 роки».

Сесією цього дня було розглянуто й ряд інших питань.

Володимир КІФЕНКО.

На знімках: сесійна зала за роботою; новообраний депутат районної ради Василь Береславський.